Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Seduse şi abandonate

“Mirese” minore, obligate să se prostitueze de aşa-zişi viitori soţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Suceava şi unul din comuna Ipoteşti sunt cercetaţi penal de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind acuzaţi că, într-un interval de doi ani, au sedus patru tinere, din care trei minore, cărora le-au dat de înţeles că le vor lua de soţii, însă fetele au ajuns să fie obligate să se prostitueze de aşa-zişii viitori soţi.

„Miresele” minore au ajuns să întreţină relaţii sexuale contra cost în unităţi de cazare pe raza municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe, iar ulterior în bordeluri în Germania. Una dintre victime, cea majoră, a fost obligată să se prostitueze în Spania.

 

Nouă suspecţi, doar patru găsiţi acasă la percheziţii

Principalii protagonişti ai acestei afaceri ilegale sunt  Gheorghe F., în vârstă de 35 de ani, din municipiul Suceava, şi Cristian I., de 34 de ani, din comuna Ipoteşti, care, potrivit unui comunicat al anchetatorilor, „au racolat trei minore de pe raza judeţului Suceava şi o altă tânără, de pe raza judeţului Iaşi, în scopul exploatării sexuale, prin determinare la practicarea prostituţiei, iniţial prin false promisiuni privind un viitor mariaj şi ulterior prin acte de violenţă”.

În total, ieri dimineaţă s-au făcut nu mai puţin de şapte percheziţii de către poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea unui procuror DIICOT, în dosar începându-se urmărirea penală faţă de nouă indivizi acuzaţi că au făcut parte din întreaga reţea.

Din cei nouă suspecţi, doar patru au fost aduşi ieri la sediul DIICOT Suceava, restul fiind plecaţi din ţară.

Aseară, la ora închiderii ediţiei, audierile nu fuseseră încă finalizate.

 

Minorele, scoase din ţară cu cărţi de identitate falsificate

Potrivit comunicatului remis ieri după-amiază de anchetatori, faptele s-au comis în perioada 2009-2011.

Anchetatorii explică faptul că, în primă fază, victimele au fost silite să se prostitueze în hoteluri şi pensiuni de raza municipiului Suceava şi împrejurimi, banii fiind încasaţi de către cei doi proxeneţi.

Ulterior, tânărul din Suceava şi cel din Ipoteşti le-au predat pe cele patru victime altor indivizi, Gheorghe P., Ciprian M. şi Cătălin M., din comuna Dorneşti, care le-au dus pe cele trei minore în bordeluri din Germania.

Pentru a le trece graniţa, unul dintre proxeneţi, Gheorghe P., prin intermediul unui consătean de-al său, George Z., a intrat în legătură cu un tânăr din Fălticeni, Valentin L., în vârstă de 24 de ani, care în schimbul a 100 de euro de fiecare fată le-a falsificat documentele de identitate, modificând anul naşterii astfel încât victimele să devină majore.

Transportul victimelor în Germania, susţin anchetatorii, a fost făcut de către un alt tânăr din Dorneşti, Adrian B., de 22 de ani, care le-a trecut frontiera de stat folosind cărţi de identitate şi procuri notariale false.

 

Proxeneţii au fugit din Germania în Spania şi le-a fost livrată o nouă victimă

În Germania, victimele minore au fost ţinute în apartamentul unui individ din comuna Boteşti, judeţul Neamţ, Constantin D., în vârstă de 38 de ani, după care au fost plasate în diferite bordeluri din localitatea Sidelfingen, unde, de altfel, au şi fost depistate de autorităţile germane şi repatriate în ţară.

După ce poliţiştii germani le-au dat peste cap afacerea, cei trei suspecţi din Dorneşti, Gheorghe P., Ciprian M. şi Cătălin M., au fugit în Spania, respectivii fiind bănuiţi şi în mai multe furturi comise pe teritoriul Germaniei.

În localitatea spaniolă Roquetas de Mar, cei trei şi-au continuat afacerea de proxenetism, după ce au primit de la tânărul din Ipoteşti o altă victimă, o tânără din judeţul Iaşi, racolată de acelaşi individ din Suceava.

 

SRI-ul şi mascaţii Poliţiei şi Jandarmeriei, folosiţi pentru prinderea proxeneţilor

Potrivit anchetatorilor, acuzaţiile ce li se aduc celor nouă suspecţi din acest dosar sunt trafic de minori, proxenetism, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale.

Gruparea era în atenţia ofiţerilor BCCO Suceava din vara lui 2010.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor următoarele bunuri: trei laptop-uri, un calculator, zece hard disk-uri, opt telefoane mobile, opt carduri de memorie, suma de 2.000 euro, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

La percheziţiile de ieri ale structurilor de combatere a crimei organizate au participat şi luptători de la Serviciile de Intervenţie Rapidă ale Poliţiei şi Jandarmeriei Suceava, precum şi secţia judeţeană a Serviciului Român de Informaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Mirese” minore, obligate să se prostitueze de aşa-zişi viitori soţi.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
“Mirese” minore, obligate să se prostitueze de aşa-zişi viitori soţi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 mai 2012, 11:09:25
Ce imensă gogoşcărie-mi pare .. resemnarea
Adicălea .. să te faci că nu vezi sau că nu pricepi ?
Mintea omenească nu poate s-accepte refuzarea
Unei realităţi care-i simţită de-n ea te-nţepi

Vezica oratorică s-a spart , ce mai e de spus ?
Capitalismul şi-a atins limitele , acu-i-n picaj
Oricât ai aduna nu-ţi mai dă .. cu plus
Dar .. ca să-ţi recunoşti căderea-ţi trebuie curaj

Cei cinstiţi sunt(cum altfel?!)inadaptaţii societăţii
Şi visează ,cu sufletul ,la un stomac plin
ADAPTAŢII înoată bine la limita legalităţii
Şi chiar dacă plouă ei văd CER SENIN

Pe retina opiniei publice Presa (ră)sădeşte
Culturi de promisiuni ce altă gură le răspândeşte
(cum,nu ştii care ?! .. GURA aia care-i plăteşte )
2.   Mai ales daca sunt minore !!! trimis de
( 8 mai 2012, 14:54:12
Uite unde duce educatia libertina din familie, mass-media,societate !
Cuvintul de ordine este dezinhibare, dezinvoltura extrema piana la nesimtire etc.

Cele cu bun simt ,, miros” persoanele ,, binevoitoare,” nu se intind la discutii cu ele si nu au cum ajunge in astfel de situatii. Mai ales daca sunt minore !!!
3.   Panarame trimis de
( 8 mai 2012, 20:20:14
De ce nu vin cu 5 autocare si incepind de la Junquera pina in Benicarlo (España) e plin nationalul 340 de romance,ce vraja ca au fost corupte .:)))) Mie imi este mila de prostul care se incurca cu o poama de asta cind se intoarce in tara si e "duamna"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei