Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 apr 2012 - Anul XVII, nr. 83 (4988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   28 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Centrală de cogenerare unicat în România, executată de sucevenii de la Loial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma suceveană Loial Impex şi-a făcut intrarea pe piaţa europeană cu un proiect inedit în România: o centrală de cogenerare destinată producerii combinate de energie termică, energie electrică, apă răcită şi bioxid de carbon (CO2)– “quad generation”.

Sucevenii de la Loial au executat o primă astfel de centrală în urma unei licitaţii organizate de firma americană de investiţii Contour Global Solutions, pentru fabrica Coca Cola de la Ploieşti, iar în urma acestui proiect dus la bun sfârşit, au primit o nouă provocare: de a construi o centrală similară pentru fabrica Coca Cola din Radzymin –Polonia.

Investiţia, de aproape 17,2 milioane de euro, a fost dată recent în folosinţă, în urmă cu câteva zile fiind semnat procesul verbal de recepţie.     

Potrivit directorului general al SC Loial, Ioan Brăescu, proiectarea şi execuţia centralei au durat aproximativ nouă luni de zile.

“E o centrală de cogeneraremai deosebită, în sensul că produce patru tipuri de energie: pe lângă energia electrică şi energia termică, clasice pentru o centrală de cogenerare, se mai produce şi apă răcită  necesară procesului tehnologic al fabricilor Coca Cola, iar din gazele arse, înainte de a fi emiseîn atmosferă, se extrage bioxidul de carbon care apoi este introdus în băuturile acestei mărci de renume. Se asigură astfel şi o protecţie a mediului, pentru că nu mai poluează atmosfera cu bioxid de carbon”, a declarat managerul Brăescu, explicând că practic prin centrala de cogenerare energia înglobată în gazul metan este utilizată la maxim.

 

Loial şi-a deschis filială în Polonia 

Reuşita celor de la Loial este cu atât mai apreciabilă cu cât societatea a executat până în prezent nu mai puţin de şapte centrale de cogenerare.

„Am produs aceste centrale la cheie, în sensul că am făcut şi proiectare şi execuţie, şi totul cu personal din România”, a punctat Ioan Brăescu.

Conducerea societăţii sucevene a fost contactată deja, după proiectul de la fabrica Coca Cola din Radzymin, şi de alte firme din Polonia interesate de centralele de cogenerare.

De altfel, Loial şi-a deschis o filială în Polonia, fiind practic a doua firmă din România din acest punct de vedere.

Ionel Stolnicu, director de producţie în cadrul Loial, e de părere că şi în România vor fi tot mai multe proiecte pentru astfel de centrale, iar experienţa deja acumulată va fi un avantaj în faţa celorlalte societăţi din domeniu.

Firma Loial a fost înfiinţată în 1993, ca o societate de instalaţii electrice. Astăzi, societatea, cu 220 de angajaţi, are o cifră medie de afaceri de 18 milioane de euro şi poate proiecta şi executa orice fel de instalaţie pentru clădiri civile sau industriale, de la reţelele de telefonie, televiziune, la instalaţii electrice, termice, de climatizare, ventilaţie etc.

Pe lângă domeniul instalaţiilor, la Loial există un departament care produce şi comercializează semne de circulaţie şi execută marcaje rutiere orizontale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrală de cogenerare unicat în România, executată de sucevenii de la Loial.
 Vizualizări articol: 1946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Centrală de cogenerare unicat în România, executată de sucevenii de la Loial5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECLAMA trimis de
( 9 apr 2012, 11:55:01
In urma ce Loial a cam pierdut din afacere si nu prea are de lucru (din pacate) domnul ziarist s.a gandit sa ia o mana de bani pentru a face un articol.. nu am nimic cu cei de la loial si ma bucur ca au facut ceva..dar totusi sunt atatea firme...si atatia meseriasi...trebuie sa.i scriem pe toti ??? in primul rand ei doar au executat ce le.au zis proiectantii..acestia fiind prezenti in santier... ce mare branza???
2.   NOTA BENE ! trimis de
( 9 apr 2012, 20:22:54
loial va executa centrala de cogenerare de care suceava are nevoie...pentru ca are experienta....in curand pe micile ecrane..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei