Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Elevi suceveni, premiaţi la Concursul Naţional de Informatică „Dual PC”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 23 – 25 martie, un grup de elevi de Cercul de Informatică şi Multimedia din cadrul Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au participat la Concursul Naţional de Informatică „Dual PC”, de unde s-au întors cu câteva premii importante. Competiţia s-a desfăşurat la Sibiu. Este pentru a treia oară când elevi de la Cercul de Informatică şi Multimedia, sub îndrumarea profesoarei Marieta Sabie, participă la acest concurs.

Concursul a avut mai multe secţiuni: Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), Pagini web, Photoshop, Fotografie. Sucevenii s-au numărat printre fruntaşii acestei competiţii, la care au participat concurenţi din zece judeţe. La secţiunea Fotografie, premiul II i-a revenit Ioanei Niculea, clasa a X-a, premiul III - Raluca Chișciuc, clasa a IX-a; la secţiunea TIC - mențiune pentru RareșIonescu, clasa a IX-a, secţiunea Pagini web - mențiune pentru RareșIonescu, clasa a IX-a, mențiune pentru Bogdan Ciubotărașu, clasa a IX-a; la secţiunea Photoshop premiantul a fost Alexandru Rotariu, clasa a XI-a, toţi elevi ai Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

 

Lucrul în echipă

Profesoara Marieta Sabie a spus că pentru a face orele de TIC mai plăcute şi având la îndemână elevi care au cunoştinţe minime de lucru cu calculatorul, le-a recomandat acestora câteva adrese unde găsesc concursuri la care pot să-şi măsoare cunoştinţele cu alţi elevi din ţară.

„Am descoperit de-a lungul anilor că elevilor le place să realizeze proiecte pe o temă dată sau la alegere, în grupuri mici. În funcţie de temă şi de obiect (informatică sau TIC), pot fi grupuri de maxim patru elevi, dar cel mai eficient proiect este cel făcut de doi elevi. În grupul mai mare pot exista şi elevi care se sustrag de la muncă”, a completat Marieta Sabie.

 

Competiţia continuă

În anul şcolar 2011-2012, activitatea Cercului de Informatică şi Multimedia din cadrul Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” continuă cu multiple concursuri, inclusiv cele cu tematică, cu subiecte multiple, începând cu noţiuni abstracte despre natură şi anotimpuri, şi terminând cu o introducere în domeniul hardware-ului şi software-ului. Tot în cadrul Cercului de Informatică şi Multimedia, elevii au şansa să îşi afirme talentul la cursul de Photoshop, oră în care aceştia vin atât cu întrebări, cât şi cu propuneri referitoare la domeniul graficii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, premiaţi la Concursul Naţional de Informatică „Dual PC”.
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevi suceveni, premiaţi la Concursul Naţional de Informatică „Dual PC”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei