Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune DIICOT

Percheziţii la Gura Humorului în căutare de canabis şi haşiş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mascaţii şi poliţiştii au descins ieri dimineaţă la Gura Humorului la locuinţele unor indivizi despre care existau informaţii că se ocupă cu traficul de canabis şi haşiş. Acţiunea a fost coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Botoşani şi în afara judeţului Suceava s-a mai extins în alte patru judeţe, respectiv Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Neamţ. Peste 100 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani au fost ridicaţi de mascaţi şi duşi la Botoşani pentru audieri, după percheziţii efectuate în peste 60 de locaţii din cele cinci judeţe, fiind vizate inclusiv campusurile studenţeşti, apartamentele închiriate şi locuinţele mai multor tineri amatori de „iarbă”.

„Au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare, în cauză fiind cercetaţi 22 de învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, procurare, deţinere şi vânzare de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu. Totodată, au fost aduşi la audieri circa 90 de cumpărători şi consumatori de droguri”, a declarat Viorel Porumb, şeful biroului teritorial DIICOT Botoşani.

 

Monitorizaţi timp de cinci luni

Gruparea a fost descoperită în octombrie 2011, când procurorii DIICOT de la Botoşani au aflat că trei  tineri din municipiu s-au apucat să vândă canabis şi haşiş prin cluburi şi discoteci. Acum cinci luni a început şi monitorizarea, iar în baza interceptărilor şi filajelor anchetatorii au reuşit să stabilească toate conexiunile. Drogurile - în principal canabis şi haşiş, erau "livrate" din Italia şi Spania, de românii plecaţi la muncă, care trimiteau pachetele prin firmele de curierat rapid. Destinaţia era de fiecare dată Iaşiul, unde se făcea trierea. Capii grupării îşi sunau mai apoi dealerii, care la rândul lor trimiteau drogurile la "plasatori", care le vindeau mai apoi prin complexul studenţesc „Tudor Vladimirescu” ori prin cluburi, la preţuri între 50 şi 100 de lei gramul, în funcţie de calitatea "mărfii".

După percheziţiile de ieri, oamenii legii au confiscat 500 de grame de canabis şi peste 100 de grame de rezină de canabis. De altfel, în urma descinderilor, procurorii au ridicat mai multe calculatoare, laptopuri şi înscrisuri, cântare folosite la dozaj, plicuri pentru ambalare, dar şi peste 25.000 de lei, bani bănuiţi că ar proveni din activităţi ilegale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la Gura Humorului în căutare de canabis şi haşiş.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Percheziţii la Gura Humorului în căutare de canabis şi haşiş5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei