Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Roade

Ioan Bălan: „Avem toate semnalele unei economii sănătoase, predictibile şi cu o perspectivă de creştere sustenabilă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada dificilă pe care România a traversat-o ca urmare a semnării acordului cu FMI şi a adoptării măsurilor de austeritate îşi arată roadele, susţine secretarul Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan. Bălan, care provine din mediul de afaceri, a arătat că potrivit unei analize realizate de site-ul Bloomberg, acordul semnat de România cu FMI a ajutat-o să obţină împrumuturi externe mai ieftine faţă de statele vecine, precum Ungaria sau Ucraina.

Bălan a declarat: „Acordul cu FMI şi măsurile de austeritate şi de relansare care i-au urmat au însemnat pentru România biletul spre o creştere economică sustenabilă. Am câştigat între timp o economie predictibilă, atrăgătoare pentru investitori, şi posibilitatea de a ne împrumuta  atât de pe piaţa internă, cât şi de pe cea internaţională la dobânzi mai avantajoase. Numai la începutul acestui an România a vândut obligaţiuni suverane la un nivel record, în timp ce state precum Ungaria sau Ucraina au întâmpinat dificultăţi în a accesa fonduri de pe pieţele de capital. Toate aceste realizări demonstrează justeţea politicilor responsabile promovate de Guvernul condus de Emil Boc şi necesitatea continuării lor de Cabinetul Ungureanu”.

 

„Investitorii s-au arătat mai interesaţi de obligaţiunile pe cinci ani ale României decât de cele germane”

Ioan Bălan a precizat că România a încheiat anul 2011 cu o creştere economică peste aşteptări şi cu un deficit bugetar în limitele stabilite, care au atras o încredere mai mare a investitorilor. Încrederea investitorilor în măsurile economice adoptate de România şi în angajamentele de continuare a politicilor sustenabile, a spus Bălan, se traduce prin scăderea dobânzilor „la care ne împrumutăm pe plan extern, precum şi din faptul că ne împrumutăm pe termen lung”. „Investitorii s-au arătat mai interesaţi de obligaţiunile pe cinci ani ale României decât de cele germane. Numai la începutul acestui an, am atras 750 milioane de dolari de pe piaţa americană, în urma redeschiderii emisiunii de obligaţiuni pe zece ani. Iar investiţiile totale atrase de la începutul lui 2012 prin vânzarea de obligaţiuni pe pieţele internaţionale însumează 2,2 miliarde de dolari. La această sumă se adaugă aproape şapte miliarde de dolari obţinuţi prin vânzarea de bonuri de trezorerie şi obligaţiuni pe piaţa internă. Avem toate semnalele unei economii sănătoase, predictibile şi cu o perspectivă de creştere sustenabilă. De aceea, România îşi va respecta în continuare angajamentele luate faţă de FMI, pentru a consolida ceea ce am dobândit până acum cu mari sacrificii sociale”, a concluzionat Ioan Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Bălan: „Avem toate semnalele unei economii sănătoase, predictibile şi cu o perspectivă de creştere sustenabilă”.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Bălan: „Avem toate semnalele unei economii sănătoase, predictibile şi cu o perspectivă de creştere sustenabilă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 mar 2012, 11:58:53
Cine-i Ioan Bălan?laughing

Asta îmi aduce aminte de bancul ăla care spune că optimistul este de fapt un pesimist dezinformat!
2.   .. trimis de
(23 mar 2012, 14:40:37
Stie Balan ce stie.. nu vorbeste doar sa se afle in treaba cum fac multi altii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei