Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceveni de top

Fraţi, campioni la dans sportiv, în perechi mixte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt fraţi, au adunat în ultimii ani zeci de medalii şi diplome la mai multe competiţii naţionale şi continuă să facă performanţă în dansul sportiv, pasiune pe care au îmbrăţişat-o cu circa trei - patru ani în urmă. Cătălina Elena Guriuc are 13 ani şi este elevă la Şcoala Generală Nr. 10 Suceava, iar fratele ei, Ciprian Constantin, are 15 ani şi este elev în clasa a VIII-a, la Şcoala Generală „Dimitrie Cantemir” Iaşi.

De curând, s-au întors de la competiţia naţională „Campionatul Naţional de 10 Dansuri”, care s-a desfăşurat, în perioada 17-18 martie, la Bucureşti, la care Cătălina Elena Guriuc, alături de partenerul ei, Emanuel Adrian Aramă, elev în clasa a VI-a, la Şcoala Generală Nr. 17 Botoşani, a obţinut Locul I, primind maxim de punctaj la toate cele şase dansuri pe care le-au avut în concurs, la categoria 12 – 13 ani, clasa E. În competiţie, „s-au luptat” pe ringul de dans, pentru un loc pe podium, 44 de perechi din toată ţara.

 

De la cluburi diferite, perechi mixte de succes

Cătălina a obţinut locul întâi şi la Campionatul Naţional şi Cupa Hermannstadt la Dans Sportiv, în organizarea Fan Dance Club din Braşov, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, competiţie desfăşurată la Sala Sporturilor „Transilvania” Sibiu, la sfârşitul lunii trecute. Costumele spectaculoase pe care le poartă suceveanca noastră la fiecare concurs poartă semnătura Andreei Manolache (instructoare de la Dance Energy Iaşi).

Ciprian Guriuc, alături de partenera sa de dans, Şefana Denisa Ciubotariu, a obţinut, la „Campionatul Naţional de 10 Dansuri”, desfăşurat la Bucureşti, la categoria 14 ani, clasa D, locul al doilea, din 19 perechi. Tot pe poziţia a doua s-a clasat această pereche şi la Campionatul Naţional şi Cupa Hermannstadt la Dans Sportiv, desfăşurat la Sibiu.

Cei doi fraţi suceveni sunt înscrişi la Dance Energy Iaşi, unde sunt pregătiţi de instructorii Andreea Ramona Manolache şi Alexandru Necula. Emanuel Adrian Aramă este înscris la Clubul de Dans Sportiv Fly Dance Suceava, unde este antrenat de instructorii Andreea şi Dorin Mârnea.

 

Mii de ore de pregătire, regim bogat în vitamine, multă disciplină

Tatăl celor doi fraţi dansatori, Cătălin Guriuc, ne-a spus că efortul copiilor săi, pentru a se menţine acolo sus, pe podium, este unul susţinut, cu multe ore de pregătire, trei – cinci ore pe zi, iar înainte de un concurs chiar şi opt – zece ore de antrenament pe zi. „Efortul zilnic depus de copii poate fi <tradus>, în medie, cu o alergare de circa 30 km. Ei au nevoie de un regim alimentar echilibrat, bogat în vitamine, pentru a obţine energianecesară pentru antrenamentul de dans sportiv, de multă disciplină, determinare, care să menţină pasiunea pentru dansul sportiv. Sunt trei elemente de care se ţine cont în dansul sportiv: estetică, energie şi tehnică. Esteticaîn dans creează stări, emană sentimente. Copiii cresc armonios, muncesc pentru a face performanţă, dar nu neglijează nici învăţătura: minte sănătoasă în corp sănătos”, a completat Cătălin Guriuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraţi, campioni la dans sportiv, în perechi mixte.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fraţi, campioni la dans sportiv, în perechi mixte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei