Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 feb 2012 - Anul XVII, nr. 48 (4953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

La Bursa Locurilor de Muncă organizată la Universitate, companiile recrutează viitori ingineri instruiţi conform nevoilor din industria românească

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, împreună cu ADA – The PLM Specialist, lider în România în implementarea soluţiilor pentru managementul ciclului de viaţă al produsului, organizează miercuri, 29 februarie 2012, evenimentul dedicat recrutării şi angajării absolvenţilor PLM - Adaptor - Bursa Locurilor de Muncă.

La Bursa Locurilor de Muncă participă opt companii – SC Sidem SRL Suceava, SC EGGER SRL Rădăuţi, SC Global Design SRL Suceava, SC Minco Serv SRL Suceava, SC Beşliu Service SRL Suceava, SC Tehnoutil SRL Suceava, SC Prometal SRL Suceava, SC Terra Construcţii SRL Botoşani, şi instituţiile publice: Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava. Evenimentul se desfăşoară în intervalul orar 10:00 – 14:00, în aula din corpul E a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Pentru a creşte eficienţa procesului de recrutare, desfăşurarea evenimentului este împărţită în două secţiuni: sesiunea de prezentări, alcătuită din expunerea proiectului şi a rezultatelor înregistrate în regiunea de nord-est a ţării, a firmelor participante şi a locurilor de muncă disponibile şi sesiunea de scurte interviuri în care studenţii se prezintă în faţa angajatorilor şi depun CV-urile.

Evenimentul „Bursa Locurilor de Muncă” conectează firmele cu studenţii absolvenţi din cadrul proiectului, astfel încât să-şi cunoască punctele comune, obiectivele profesionale urmărite, profilul de angajat căutat, gradul de pregătire tehnologică şi educaţională, competenţele cerute de angajatori.

Pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului, evenimentul Bursa Locurilor de Muncă este dedicat exclusiv studenţilor care au absolvit cel puţin un modul de studiu din cadrul proiectului PLM - Adaptor – Concepţia şi proiectarea produselor, Simularea şi analiză folosind prototipul virtual, Realizarea fabricaţiei digitale a produselor folosind prototipul virtual, Integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuală şi managementul documentaţiei tehnice despre produs.

Proiectul PLM - Adaptor promovează parteneriatul între instituţiile de învăţământ superior şi firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educaţie şi formare profesională cu dinamica pieţei muncii. Pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor de pe piaţa muncii din industrie, în prima fază a proiectului s-a realizat o cercetare a nevoilor din industrie şi s-a construit profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregătirii cu aşteptările angajatorilor.

De la lansare în noiembrie 2009, în centrul de instruire din Suceava, proiectul PLM –Adaptor a pregătit, prin cele patru module de studiu, mai mult de 300 studenţi pentru lucrul în departamentele de concepţie şi proiectare produse, simulare şi analiză folosind prototipul virtual, fabricaţie digitală şi administrarea datelor în cadrul întreprinderii virtuale. Activităţile din cadrul proiectului pentru regiunea Suceava sunt coordonate de Prof. dr. ing. Dumitru Amarandei. Cursurile şi evaluările pentru obţinerea competenţelor sunt făcute pe baza manualelor special realizate pentru acest proiect.

„Studiul privind nevoile din industrie realizat la începutul proiectului a confirmat că vremurile în care un loc de muncă se obţinea prin absolvirea unei instituţii de învăţământ, şi cel mult câteva luni de experienţă au dispărut; companiile nu îşi mai permit costurile angajării de personal fără cunoştinţe şi competenţe. Piaţa muncii s-a schimbat, iar mediul universitar, studenţii de astăzi şi firmele deopotrivă trebuie dea un răspuns acestor schimbări. Pe termen lung, companiile au nevoie de absolvenţi cu grad de pregătire tehnologică cât mai avansat, tocmai pentru că investiţiile în tehnologie sunt premisele dezvoltării şi sunt necesare pentru menţinerea pe piaţă. Prin programul PLM-Adaptor ne-am propus să îmbunătăţim calitatea profesională a proaspeţilor absolvenţi, iar prin Bursa Locurilor de Muncă dorim să acordăm fiecărui absolvent şansa de a cunoaşte companiile, de debuta favorabil în carieră,” a declarat Ionel Barbu, Managerul Proiectului PLM - Adaptor şi directorul general ADA – the PLM Specialist.

„Pentru firme, particularitatea evenimentelor – de a conecta mediul universitar şi studenţii la piaţa muncii şi mediul de afaceri, le aduce beneficii precum: accesul la personal pregătit conform nevoilor existente, reducerea sau chiar eliminarea costurilor de recrutare şi adaptare a noilor angajaţi, dezvoltarea noilor tipuri de procese prin angajarea de personal cu competenţe tehnologice CAD, CAE, CAM, PLM şi interacţionarea cu mediul de afaceri local şi universitar deopotrivă”, a mai declarat Ionel Barbu, manager de proiect PLM – Adaptor şi Director General ADA – The PLM Specialist.

Platforma www.plmadaptor.ro a fost principala sursă de informare şi prezentare a evenimentului.

În secţiunile „Angajatori” şi „Locuri de muncă” partenerii au beneficiat de o prezentare individualizată a companiei şi a activităţii, a profilului candidatului şi a locului de muncă disponibil. Studenţii au primit informaţii despre firmele participante din toate centrele universitare şi au obţinut sfaturi utile privind întâlnirea angajatorilor. Pentru creşterea adaptabilităţii la piaţa muncii, a fost creată o secţiune de consiliere în carieră cu informaţii utile pentru dezvoltarea profesională şi debutul de succes în cariera de inginer.

„Pentru fiecare regiune, prin intermediul platformei am conectat studenţii cu angajatorii locali, acordând şanse egale fiecărui absolvent şi companii de a participa la Bursa Locurilor de Muncă. Prin secţiunea de consiliere în carieră, am pus la dispoziţia studenţilor un ghid cu informaţii şi sfaturi utile în pregătirea participării la toate evenimentele dedicate recrutării”, a declarat Laurenţiu NAE, responsabil comunicare în cadrul proiectului PLM-Adaptor.

 

Despre proiect PLM-ADAptor

Programul PLM – ADAPTOR susţine dezvoltarea resurselor umane printr-o investiţie de 2, 4 milioane Euro confinanţată din Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Programul are ca scop dezvoltarea resurselor umane prin corelarea sistemului de educaţie şi formare profesională cu dinamica pieţei muncii; proiectul se desfăşoară în parteneriat cu ADA şi 7 instituţii de învăţământ superior din domeniul tehnic din ţară: Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Oradea, Universitatea Maritimă Constanţa, Universitatea din Petroşani.

Mai multe informaţii : www.plmadaptor.ro

 

Laurenţiu Nae

Responsabil ComunicarePLM-Adaptor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Bursa Locurilor de Muncă organizată la Universitate, companiile recrutează viitori ingineri instruiţi conform nevoilor din industria românească.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Bursa Locurilor de Muncă organizată la Universitate, companiile recrutează viitori ingineri instruiţi conform nevoilor din industria românească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei