Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Hotelul Sonnenhof şi restaurantul Mosaik ridică standardul de calitate în turismul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai ambiţioasă investiţie în turism de pe piaţa suceveană a fost inaugurată în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre Hotelul Sonnenhof, cu 58 de camere duble clasificate la 4 stele, şi Restaurantul Mosaik, cu aproximativ 160 de locuri, ambele aflate pe bulevardul Sofia Vicoveanca, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. Investiţia a fost începută în anul 2005 şi a avut o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, bani asiguraţi din fondurile proprii ale investitorilor, precum şi din împrumuturi bancare. De precizat că investiţia a fost realizată de firma care deţine şi Restaurantul Latino din Suceava. Potrivit reprezentanţilor hotelului, ideea construirii acestui hotel a venit atunci când s-a constatat că există o breşa pe piaţa serviciilor de top, atât pe piaţa hotelieră, cât şi pe cea a restaurantelor. Având experienţa anterioară cu Restaurantul Latino, care s-a dovedit un proiect de succes, proprietarii acestora au considerat că se poate implementa acelaşi nivel de calitate, însă la o scară mai mare.

„Atât conceptul de promovare a hotelului, cât şi cel al restaurantului pun accentul pe un nivel de servicii ridicat, dar şi pe atmosfera destinsă şi distinsă”, au precizat reprezentanţii hotelului Sonnenhof. Aceştia spun că design-ul camerelor de hotel şi al spaţiilor publice se concentrează pe ideea de hotel-gradină, cu tonuri de verde şi motive vegetale. De asemenea, decorul restaurantului doreşte să redea atmosfera caldă a unei case primitoare, situată undeva între graniţele vechiului Imperiu Austro-Ungar.

Arhitecţii hotelului şi restaurantului au fost Elena Hison şi Adi Mocanu, pentru construcţia în sine, precum şi Andu Marginean pentru design-ul camerelor. Arhitectura peisagistică franceză îi aparţine arhitectei Claire Salavert, care a realizat spaţiile verzi şi fluxurile exterioare.

Conducerea hotelului estimează că 60% din clientelă va fi bussines, iar diferenţa de 40% va fi clientelă de vacanţă, în special turişti străini. „Clientela restaurantului va fi evident formată din oaspeţii hotelului, şi în proporţie destul de mare din clientela locală, atrasă de maestrul în arta culinară Raphael Beringer, bucătar de 2 stele Michelin, ce va coordona şi forma echipa bucătăriei restaurantului”, au mai spus reprezentanţii hotelului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotelul Sonnenhof şi restaurantul Mosaik ridică standardul de calitate în turismul sucevean.
 Vizualizări articol: 2418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 14 voturi
Hotelul Sonnenhof şi restaurantul Mosaik ridică standardul de calitate în turismul sucevean3.3514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos trimis de
(18 feb 2012, 22:27:06
E bine ca s-a deschis. Cei de la Latino au o problema importanta: preturile lor sunt mai mari, mult mai mari decat la concurenta. Vorbesc de Da Vinci, care ofera un nivel comparabil din punctul de vedere al calitatii serviciilor. Am facut de mai multe ori comparatii cu diverse ocazii (la mese de 4-12 persoane). La Latino a fost cu cel putin 50% mai scump, felurile servite fiind aproape identice, bauturile la fel.
1.1  RE: Frumos trimis de
(19 feb 2012, 14:42:21
Taci fraiere din gura.. esti si tu prieten cu cel de la Da Vinci? sau vrei sa.i faci reclama?? nu am inteles problema ta.. sa mergi la un restaurant nu e un strict necesar.. (adica vrei nu vrei trebe sa.l cumperi) la restaurant mergi daca ai bani si iti permiti.. omul poate face pretul care vrea ...ai bani intri nu ai bani nu intri... poti cumpara si mici din bazar daca nu iti permiti la Latino. Nu inteleg sincer care.i problema ta aici.. esti tare prost oricum.. si ai postat un comentariu de om dement la care ii place sa se afle in treaba..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei