Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Comisie de analizare a situației Termica Suceava, în prima ședință a Consiliului Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prima ședință a Consiliului Local Suceava pe 2012, care se va întruni joi, 26 ianuarie, aleșii locali vor desemna o comisie de opt persoane, care vor analiza activitatea societății de termoficare a Sucevei, în special situația achitării subvențiilor la căldura furnizată populației, de la bugetul local, în perioada 2006 – 2012.
Inițiatorul proiectului de înființare a acestei comisii, primarul Ion Lungu, a precizat că în acest fel va fi prezentată o situație clară a calculelor subvențiilor datorate și achitate de municipalitate societății de termoficare.
Principala nemulțumire a sindicaliștilor care vor protesta astăzi în fața sediului Primăriei Suceava se referă tocmai la acest aspect, al subvențiilor la căldura furnizată populației, aceștia susținând că din cauză că acestea nu au fost achitate, nu pot fi plătite stocurile de cărbune din această iarnă.
Pe de altă parte, primarul Sucevei spune că asigurarea căldurii populației, la prețuri suportabile, a fost și este principala preocupare, motiv pentru care în fiecare an au fost repartizate societății de termoficare importante sume de bani: „În fiecare an municipalitatea a făcut eforturi semnificative pentru achitarea subvențiilor către Termica. Numai anul trecut au fost achitate aproape 3 milioane de euro subvenții la Termica, iar anul acesta au fost deja virate în conturile lor 2 milioane de lei, urmând ca până la finele lunii să mai fie virate încă 2,5 milioane de lei. Practic, luna aceasta vor beneficia de subvenții de un milion de euro. Nu e simplu deloc să aloci asemenea sume de bani într-o perioadă atât de dificilă, când nu se mai acordă subvenții către societățile de termoficare nici de la bugetul de stat”.
Șeful municipalității sucevene, Ion Lungu, a precizat că a făcut deja intervenții la Guvern și la Ministerul Administrației și Internelor, ca societății de termoficare a Sucevei să-i fie alocate sume de bani suplimentare, pentru achitarea stocurilor de cărbune necesar în această iarnă. Edilul sucevean a spus că, în privința asigurării stocurilor de cărbune, Termica Suceava este dezavantajată comparativ cu alte societăți de termoficare din țară, cărora li se asigură lignit din producția internă, plata acestuia fiind compensată de Guvern cu datoriile Societății Naționale a Lignitului Oltenia, în vreme ce societatea suceveană trebuie să cumpere huila de pe piețele internaționale și să achite toată cantitatea, până la ultimul bănuț.
Nu în ultimul rând, primarul Sucevei a ținut să-i asigure pe suceveni că, în ciuda situației dificile, vor beneficia de apă caldă și căldură atât în această iarnă, cât și în iernile următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie de analizare a situației Termica Suceava, în prima ședință a Consiliului Local.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Comisie de analizare a situației Termica Suceava, în prima ședință a Consiliului Local1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei