Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Intervenţii

Aproape toate drumurile din judeţ sunt deschise circulaţiei rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape toate drumurile din judeţul Suceava sunt deschise circulaţiei rutiere. Ninsoarea abundentă de ieri nu a provocat blocaje în trafic, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Singura problemă deosebită a fost înregistrată pe drumul Pojorâta – Rarău, pe care nu s-a putut circula în cursul zilei de ieri.
Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Popescu, încă de duminică la amiază utilajele au intervenit pe toate drumurile din zonele judeţului în care a nins abundent. Popescu a spus că utilajele secţiilor Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc au intervenit permanent, astfel încât nu au fost semnalate blocaje în trafic. Utilajele au intervenit în special în zona pasului Palma, precum şi pe DN 17, pe Mestecăniş şi zona Tihuţa.
De precizat că, imediat după ce a început să ningă, până la sosirea utilajelor de deszăpezire au existat cazuri în care maşinile de mare tonaj nu au putut să urce pe anumite porţiuni de drum în pantă. Un astfel de caz s-a înregistrat şi pe drumul care face legătura dintre cartierul Iţcani şi comuna Şcheia, unde timp de mai bine de jumătate de oră tirurile au derapat, neputând să urce pe o porţiune de drum aflată la intrarea în Şcheia. Situaţia s-a remediat după intervenţia utilajelor de deszăpezire, care au împrăştiat material antiderapant.

 

În pasurile Tihuța, Palma și Mestecăniș s-a circulat în condiţii de iarnă

De asemenea, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, Andrei Huţanu, ne-a declarat că 12 utilaje de deszăpezire au intervenit pe tot parcursul zilei de ieri pe cei aproape 300 de kilometri de drumuri naţionale aflate în administrarea secţiei pe care o conduce. Huţanu a spus că zăpada depusă pe carosabil nu a depăşit un centimetru şi nu au fost înregistrate blocaje în trafic. La rândul său, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, Florin Anechiti, a spus că utilajele au intervenit în permanenţă, în special în zonele Măgura, Palma şi Mestecăniş. „Facem un apel la şoferi să circule prudent şi să adapteze viteza de circulaţie la condiţiile de iarnă de trafic”, a spus Anechiti.
Nu în ultimul rând, şeful Direcţiei de Drumuri Judeţene Suceava, Radu Avădanei, ne-a declarat că utilajele de deszăpezire au degajat zăpada şi au împrăştiat material antiderapant pe drumurile judeţene. Avădanei a spus că nici pe drumurile judeţene nu au fost înregistrate blocaje. El a precizat totuşi că pe drumul dintre Moara şi localitatea Frumoasa o maşină care nu era dotată cu cauciucuri de iarnă a rămas blocată până la sosirea utilajelor de deszăpezire.

 

17 utilaje de deszăpezire au intervenit pe străzile din Suceava

În condiţii de iarnă s-a circulat ieri şi pe străzile din municipiul Suceava, nefiind semnalate blocaje în trafic. Utilajele de deszăpezire au intervenit în special pe străzile principale, motiv pentru care, imediat după începerea ninsorii, pe unele rute secundare circulaţia s-a desfăşurat mai greu, în condiţiile în care pe carosabil nu a fost împrăştiat material antiderapant. Şeful Serviciului Salubrizare din cadrul Primăriei Suceava, Mihai Hostiuc, a declarat că în cele din urmă utilajele de deszăpezire au intervenit pe străzile din toate cartierele Sucevei. Hostiuc a spus că în cursul zilei de ieri s-a intervenit cu 17 utilaje pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil şi cu două utilaje pentru a degaja zăpada de pe trotuare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape toate drumurile din judeţ sunt deschise circulaţiei rutiere.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape toate drumurile din judeţ sunt deschise circulaţiei rutiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei