Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infractor cu cârjă

Infirm de un picior, stârnea mila oamenilor şi apoi încerca să-i tâlhărească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, infirm de un picior, s-a dovedit a fi un infractor extrem de periculos. Deşi stârnea mila şi părea inofensiv, acesta, împreună cu un complice, a bătut cu bestialitate şi a tâlhărit un bătrân.

Ionel Apostu, în vârstă de 32 de ani, din judeţul Vaslui, recidivist, se aciuase de câteva zile în zona gărilor din Suceava, aparent ca un amărât ce trecea neobservat.

La începutul acestei săptămâni, luni seară, individul, alături de Romică Hangaleţ, în vârstă de 33 de ani, din Botoşani, şi el recidivist, a pus ochii pe un bătrân în vârstă de 72 de ani. Victima, din Marginea, se afla în Gara Iţcani şi s-a urcat într-un tren personal, cu care urma să ajungă în Gara din Suceava.

Conform anchetei ofiţerilor de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, infirmul şi complicele său l-a abordat pe bătrân, chipurile ajutându-l să urce în tren.

Odată urcat în tren, bătrânul a fost atacat de cei doi, care au început să-l lovească. Apostu l-a imobilizat pe bătrân cu una dintre cârje şi l-a lovit repetat cu cealaltă peste faţă şi corp, de asemenea şi Hangaleţ aplicându-i lovituri violente septuagenarului.   

Cei doi au deposedat victima de suma de 700 de lei, două telefoane mobile, precum şi de un portdocument în care bătrânul avea mai multe acte, inclusiv documentele de identitate.

 

Prinşi în mai puţin de o oră, după ce au revenit la locul faptei

Bătrânul de 72 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu faţa tumefiată de lovituri, la o primă evaluare medicală medicii apreciind că are nevoie de aproximativ 25 de zile de zile de îngrijiri medicale. Judiciariştii de la Poliţia Transporturi au reuşit să dea de urma agresorilor în mai puţin de o oră, după ce suspecţii, care, iniţial, s-au dus cu un taxi în oraş, s-au reîntors în gara Iţcani.

Comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a declarat: „Cei doi nu au mai făcut probleme pe raza judeţului nostru, însă ambii sunt infractori periculoşi, cu antecedente penale, unul pentru furturi şi tâlhării, iar altul doar pentru furturi. Cei doi îşi făceau veacul în zona gării cu scopul clar de a comite furturi, chiar şi cu violenţă, cum s-a întâmplat în cazul bătrânului de 72 de ani. Handicapul unuia dintre ei îi ajuta însă să pară mai degrabă nişte oameni nevoiaşi”.

Având în vederea gravitatea faptei, Judecătoria Suceava a emis pe numele ambilor mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile.

La 32 de ani, Romică Hangaleţ, individul din Botoşani, a adunat deja 15 ani de condamnări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infirm de un picior, stârnea mila oamenilor şi apoi încerca să-i tâlhărească.
 Vizualizări articol: 2781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Infirm de un picior, stârnea mila oamenilor şi apoi încerca să-i tâlhărească5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei