Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2011 - Anul XVI, nr. 275 (4873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme morale şi financiare

Chiriaşii din blocurile ANL părăsesc imobilele într-un ritm ameţitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de beneficiari ai locuinţelor ridicate pe strada Privighetorii din zona Gării Burdujeni, în complexul ANL, au părăsit deja imobilele, iar alţii sunt pe cale să-i urmeze. Mai grav este că în urma lor au lăsat neplătite sume de ordinul a zeci de mii de lei, bani reprezentând atât contravaloarea cheltuielilor, cât şi căldura furnizată de Termica. Potrivit Elenei Gemănariu, administratorul Asociaţiei de Proprietari Nr. 36, căreia îi sunt arondate blocurile din complexul ANL, datoriile se ridică la peste 60.000 de lei. Până în prezent au fost finalizate sau se află în curs de derulare 18 procese care-i privesc pe rău platnici, dar şi pe reprezentanţii Primăriei Suceava, iar alte acţiuni sunt pe cale de a fi introduse pe rolul instanţelor de judecată.

Elena Gemănariu a explicat problemele cu care se confruntă: „Durata mare din momentul în care se eliberează un apartament şi până când vine un nou chiriaş ne face să avem bătăi de cap. Este o perioadă în care nu locuieşte nimeni, dar Termica furnizează căldura şi o facturează. Noi nu putem să-i obligăm pe chiriaşii care primesc apartamentul să plătească datoriile, aşa că suntem obligaţi să dăm în judecată Primăria Suceava pentru a acoperi aceste facturi. Am apelat la reprezentanţii Primăriei Suceava şi sper să se găsească o soluţie”.

Dacă o parte din sumele restante trebuie achitate de Primăria Suceava, alţi bani sunt imputaţi chiriaşilor care au stat în imobile. Aceştia au „uitat” pur şi simplu de responsabilităţile care le revin şi au predat cheile de la apartamente fără a-şi mai achita şi restanţele la Asociaţia de Proprietari. Pentru a recupera sumele restante, reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari Nr. 36 vor fi nevoiţi să apeleze din nou la Justiţie.

În momentul de faţă, în complexul de pe strada Privighetorii, care cuprinde atât blocuri ANL, cât şi locuinţe sociale, sunt libere zece apartamente şi garsoniere, o parte dintre chiriaşi părăsind imobilele începând cu luna august a acestui an. Conducerea Primăriei Suceava a precizat că este la curent cu eliberarea imobilelor, dar că acestea nu vor mai rămâne mult timp nelocuite.

„Ştim de existenţa acelor imobile libere, iar în şedinţa de Consiliu Local din această lună vom pune în discuţie atribuirea lor către alte persoane care se află pe lista de aşteptare a primăriei şi care îndeplinesc condiţiile legale”, a arătat primarul Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriaşii din blocurile ANL părăsesc imobilele într-un ritm ameţitor.
 Vizualizări articol: 4936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Chiriaşii din blocurile ANL părăsesc imobilele într-un ritm ameţitor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 nov 2011, 11:14:15
Stăm cu stetoscopul lipit de economia naţională
De ce ? din curiozitate ( că mare lucru n-ai ce anticipa )
Datoriile ( cu bugetul tău ) oricum nu le poţi împăca
Aşa că .. dai cu cârma’n cârja cârmaciului ( de plictiseală )

Defapt Statul ( originalul sens ) nu mai există
E sufocat de o caracatiţă lacomă ce acum i se substituie
Ce taie simultan trecutul şi viitorul , şi bate cuie
În prezentul în care duhoarea lor încă persistă

Statul ,, reformat ’’ seamănă c-o şatrapie orientală
E după chipul şi asemănarea Băsescului ( fireşte )
Şi-al lui Flutur , şi-al lui Boc , şi .. tot băsistul ce-l slujeşte
Băsism ce ne-a adus o profundă sărăcie .. tridimensională
2.   Legal?? trimis de
(21 nov 2011, 12:28:11
„Durata mare din momentul în care se eliberează un apartament şi până când vine un nou chiriaş ne face să avem bătăi de cap. Este o perioadă în care nu locuieşte nimeni, dar Termica furnizează căldura şi o facturează. Noi nu putem să-i obligăm pe chiriaşii care primesc apartamentul să plătească datoriile, aşa că suntem obligaţi să dăm în judecată Primăria Suceava pentru a acoperi aceste facturi. Am apelat la reprezentanţii Primăriei Suceava şi sper să se găsească o soluţie”. Adica un apartament unde nu locuieste nimeni trebuie sa se plateasca caldura???????
2.1  RE: Legal?? trimis de
(21 nov 2011, 13:25:07
Pai daca Primaria in colaborare cu administratorul si presedintele de asociatie nu sunt in stare sa faca o adresa catre Termica, prin care sa suspende temporar furnizarea caldurii in locuintele respective la ce sa te mai astepti? Sunt incompetenti toti incepand cu cei din primarie si terminand cu administratorul de asociatie care nu-si merita cei 1600-1800 lei net pe luna. Daca ar fi fost cat de cat interesati cei din primarie de la spatiul locativ si ar fi trimis catre asociatie cerere de suspendare temporara a utlitatilor pana la reocuparea apartamentelor respective, altfel ar fi fost situatia si multe din procese nu ar mai fi avut loc. Dar, ca asociatia sa-si justifice activitatea paguboasa, au omis acest lucru. Inca o data asociatiile de locatari isi dovedesc inutilitatea impliciti adminsitratorii si presedintii de asociatie. Datoriile sunt convins ca vor fi platite tot din banii contribuabililor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei