Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţ

Circa o sută de copii până în 14 ani sunt diabetici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 copii cu vârste până în 14 ani au fost diagnosticaţi anul acesta cu diabet, numărul total al minorilor suferinzi de această maladie ajungând la 92. Aşa arată o situaţie întocmită pe primele nouă luni ale lui 2011 şi dată publicităţii ieri, de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.

Din cei 92 de copii cu vârste până în 14 ani depistaţi cu diabet, 52 provin din mediul urban, iar 40 din rural. În 2010, numărul minorilor până în 14 ani suferinzi de această boală cronică era de 97, dintre care 13 au fost cazuri noi, diagnosticate pe parcursul anului. Din cei 97 de copii cu diabet, 56 erau din mediul urban, iar 41 din rural.

 

Acţiuni de educaţie şi prevenire a diabetului

Diabetul zaharat este una dintre cele mai comune boli cronice. Nedepistată la timp, boala poate fi fatală sau poate duce la leziuni cerebrale grave.

Peste jumătate dintre copiii cu diabet dezvoltă complicaţii până la împlinirea vârstei de 15 ani, spun medicii specialişti.

Luni, 14 noiembrie, între orele 10.00 – 12.00, la sediul DSP (str. Scurtă) din municipiul Suceava, populaţia îşi poate testa gratuit glicemia, greutatea şi tensiunea arterială, investigaţiile efectuându-se sub supravegherea medicilor specialişti în diabet şi boli de nutriţie. Acţiunea de testare a respectivilor parametri medicali nu se adresează tuturor categoriilor de persoane, ci doar celor peste 35 de ani, celor care sunt supraponderale sau care au istoric familial pozitiv pentru diabet zaharat, care au hiperglicemie în antecedente ori sunt hipertensive. De asemenea, nu se vor testa persoanele diagnosticate deja cu diabet.

Tot luni, Direcţia de Sănătate Publică Suceava desfăşoară acţiuni de informare a populaţiei, cu scopul prevenirii şi controlului maladiei. Activităţile ce vor fi derulate constau în tipărirea şi expunerea de afişe, tipărirea şi distribuirea stradală de pliante şi discuţii individuale şi de grup.

Data de 14 noiembrie marchează Ziua Mondială a Diabetului, al cărei slogan în acest an este „Educaţie şi prevenţie în diabet”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa o sută de copii până în 14 ani sunt diabetici.
 Vizualizări articol: 1033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa o sută de copii până în 14 ani sunt diabetici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NEDUMERIRE trimis de
(11 nov 2011, 13:57:23
IN IAN. 2011,IN JUD. SUCEAVA, NR.COPIILOR BOLNAVI DE DIABET ERA,DE APROX.2500.
SUCEAVA SI BRASOV,PRIMELE JUDETE IN ROMANIA,LA NR. DE COPII BOLNAVI DE DIABET.
CHIAR LA INAUGURAREA ,,CENTRULUI ANTIDIABETIC-SV." FLUTUR AFIRMA CA NR. TOTAL AL DIABETICILOR IN JUDET,ERA DE APROX.27.000,DE BOLNAVI.
PE CINE SA MAI CREDEM??? SE INCEARCA O ,,COSMETIZARE"?CAM TARZIU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei