Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Casierul Termica acuzat de delapidare, bănuit că a furat bani de la şapte asociaţii de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Alin Mandache (25 de ani), casierul Termica încătuşat la începutul lunii octombrie, sub acuzaţia că a delapidat banii Asociaţiei de Proprietari 52, este bănuit că a mai luat diferite sume de bani şi din încasările altor şase asociaţii.

Conducerea Termica a trimis procurorului o notă de constatare prin care, în urma verificărilor interne, s-a stabilit că suma delapidată de fostul lor casier este mult mai mare decât cea vehiculată iniţial, 223.000 de lei.

În realitate, susţin reprezentanţii societăţii de termoficare, prejudiciul este de aproximativ 300.000 de lei, fiind mai multe asociaţii păgubite de fostul angajat al Termica.

Delapidarea a început în februarie-martie a.c., iar banii, a recunoscut-o chiar suspectul, au fost tocaţi la jocuri de noroc.

Deşi procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Vasile Alin Mandache, domiciliat în comuna Mitocu Dragomirnei, judecătorii au decis cercetarea acestuia în stare de libertate, interzicându-i-se doar să părăsească ţara.

Mandache a povestit la audieri că totul a plecat de la o datorie acumulată, pe care s-a gândit să o acopere cu banii pe care spera că îi va câştiga la jocurile de noroc.

Toată povestea a ieşit la iveală după ce conducerea Termica a avertizat mai multe asociaţii că riscă să nu beneficieze de încălzire la iarnă din cauza datorilor, iar reprezentanţii unora dintre acestea au raportat că o parte din plăţi au fost făcute.

Cea mai mare parte din suma delapidată rămâne de la Asociaţia 52, însă viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a dat asigurări că locatarii nu vor fi afectaţi.

Vasile Alin Mandache este cercetat pentru delapidare în formă agravantă şi riscă de la zece la douăzeci de ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casierul Termica acuzat de delapidare, bănuit că a furat bani de la şapte asociaţii de proprietari.
 Vizualizări articol: 1916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Casierul Termica acuzat de delapidare, bănuit că a furat bani de la şapte asociaţii de proprietari5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va fie rusine, meritati cei mai rau. trimis de
(11 nov 2011, 13:37:16
Astia de la termica au gasit acaru paun. De acum ii baga in carca si comisioanele care tot cu gura lor spuneau ca le da asociatiilor. Treaba pute rau si nu din cauza unui biet prostnac, ci al sistemului implementat de conducere, care acum nu stiu de unde sa scoata banii. Nu-i o suma colosala si trebuie facturat incepand cu cei care au semnat contractul de munca acestui individ. Daca e sa ne uitam mai departe o sa vedem cum se conjunga nevestele directorilor actuali adica ala cu energie verde de la privat si asta cu asazis cas la gura, faptul ca au fost rejectate de la o anumita banca si alte chestii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei