Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2011 - Anul XVI, nr. 257 (4855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reabilitare

Parcul „Alexandru Sahia” din Rădăuţi va căpăta o nouă faţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locul de întâlnire, din vremea tinereţii, a rădăuţenilor mai vârstnici, parcul „Alexandru Sahia” sau parcul „de la lac”, a intrat, în urmă cu scurt timp, într-un proces de reabilitare, ca urmare a unui program finanţat, aproape în totalitate, de Ministerul Mediului. Mai exact, în baza contractului de finanţare nerambursabilă încheiat între Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi municipiul Rădăuţi pentru proiectul “Reabilitarea parcului <Alexandru Sahia> din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, AFM acordă beneficiarului o finanţare nerambursabilă în valoare de 528.793,45 de lei, reprezentând 97,96% din valoarea cheltuielilor eligibile, contribuţia beneficiarului fiind de circa 2%, adică 11.000 de lei, în condiţiile în care valoarea totală a proiectului este de 539.793,45 de lei. 

 

Suprafaţa totală ce urmează să fie amenajată este de 9.487 mp

Din cauza temperaturilor scăzute, o parte din lucrări au fost sistate până în primăvară, însă până la finele anului în curs vor fi realizate alte etape din proiect. „Suprafaţa totală ce urmează să fie amenajată este de 9.487 mp, parc şi luciu de apă. Principalele lucrări care se vor executa în cadrul reabilitării sunt curăţirea şi toaletarea arborilor şi arbuştilor ornamentali, reînnoirea şi îmbogăţirea cu specii ornamentale a plantaţiilor existente, reabilitarea aleilor, schimbarea mobilierului şi a coşurilor de gunoi, refacerea şi punerea în funcţiune a sistemului de iluminat nocturn ecologic, gazonarea suprafeţei existente, montarea de instalaţii de irigat cu aspersoare, dotarea cu WC-uri ecologice, cât şi lucrări de întreţinere a lacului. Până acum au fost realizate lucrări de curăţire şi toaletare a arborilor şi arbuştilor, au fost montate instalaţiile pentru aspersoare, a fost semănat gazonul, au fost amenajate alei cu pavele ecologice şi urmează instalarea aparatelor de joacă pentru copii. Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătăţirea calităţii mediului”, a afirmat inginerul Costel Florea, de la Direcţia Tehnică din Primăria Rădăuţi.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a precizat: „La finalul lucrărilor parcul de la lac va arăta ca o oază modernă de verdeaţă, alături de parcurile din zona centrală, într-o localitate care îmi doresc să fie un plămân al Bucovinei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul „Alexandru Sahia” din Rădăuţi va căpăta o nouă faţă.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Parcul „Alexandru Sahia” din Rădăuţi va căpăta o nouă faţă3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 oct 2011, 20:34:36
Bravo primarului Olarean este un om gospodar 20 de ani dl Frunza nu a facut nimic , a fost prea domn !!! Ne mai lipseste un aeroport ca toata lumea sa ne viziteze !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei