Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2011 - Anul XVI, nr. 257 (4855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lume schimbătoare

Ieri erau la cuţite, astăzi luptă pentru aceeaşi cauză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima şedinţă de Consiliu Local a demonstrat, o dată în plus, că încurcate sunt căile Domnului când vine vorba despre politică. Duşmanii de moarte de altădată şi-au dat mâna şi fac acum front comun, iar lupta se dă, deocamdată, pe subiectul numit Termica. Ce au uitat însă aliaţii de astăzi este că în urmă cu exact cinci ani se porcăiau prin ziare.

Consilierul local liberal Corneliu Vornicu şi consilierul local social-democrat Ovidiu Donţu vor o comisie de anchetă pentru a afla ce s-a petrecut la Termica Suceava, dar uită că tocmai acest subiect i-a făcut să se încaiere în octombrie 2006.

La acea vreme, Donţu l-a acuzat pe Corneliu Vornicu că este vinovat de „umflarea preţului gigacaloriei”, şi asta pentru că din funcţia de consilier personal al directorului SC Termica SA Suceava a beneficiat de „maşină la scară, celular, birou şi un salariu frumuşel, toate acestea încărcând cheltuielile societăţii de termoficare”.

Replica lui Vornicu nu s-a lăsat aşteptată prea mult, iar consilierul social-democrat a fost numit ironic „Sf. Donţu de la Suceava”.

„Umflarea preţului gigacaloriei, pe care Donţu o tot flutură pe post de stindard social-democrat, este o aiureală, aceeaşi abureală cu care ne-a obişnuit de la începutul mandatului prin luările de cuvânt în Consiliul Local, dar şi în mass-media. Acesta lansează astfel de <bombe> în ideea că va marca puncte la capitolul imagine, doar-doar îl va nominaliza PSD pentru o eventuală candidatură la Primăria Suceava. Asemenea lucru ar fi în favoarea PNL şi PD, pentru că pe Donţu nu l-ar vota nici măcar vecinii săi”, declara acum cinci ani Corneliu Vornicu.

În cele din urmă, Ovidiu Donţu a candidat pentru Primăria Suceava la alegerile din 2008, dar rezultatele sale au fost catastrofale, el obţinând doar 13,86% din sufragiile exprimate.

 

Vornicu îl acuza pe Donţu că face pe-a „lupul moralist”

Contraatacul de la acea vreme al liberalului Vornicu nu a fost deloc unul blând. Actualul preşedinte executiv al PSD Suceava a fost acuzat de fapte extrem de grave.

„Cel care are <o conduită morală desăvârşită>, atât politic, cât şi profesional, face trafic de influenţă susţinut vizavi de conducerea primăriei, pentru a-şi apropia tot felul de colaborări cu Camera de Comerţ. Promovează tot felul de acţiuni din care să obţină capital de imagine, de multe ori prin şantaj politic, condiţionând votul său în Consiliul Local”, tuna Corneliu Vornicu.

Iar acuzaţiile nu s-au oprit aici, Ovidiu Donţu fiind bănuit şi de alte afaceri necurate, de această dată cu TPL.

„Ca membru în AGA la TPL şi-a <implantat> acolo omul de încredere, consilierul juridic al Camerei de Comerţ, din postul ocupat storcând circa 20 de milioane de lei lunar. Mai mult, folosind metode de presiune asupra administratorului TPL, l-a obligat să facă achiziţionarea motorinei cu care sunt alimentate autovehiculele de transport public prin Bursa de Mărfuri, care are un punct de lucru în Suceava şi de unde încasează comisioane grase: Acesta este parţial portretul consilierului <Sf. Donţu de la Suceava>”, declara Vornicu în octombrie 2006.

Se pare însă că toate acestea au fost date uitării, iar acum Ovidiu Donţu şi Corneliu Vornicu vor să scoată la iveală neregulile de la SC Termica SA Suceava. Mai trebuie spus că această societate îl are, printre alţii, membru în AGA şi pe Virginel Iordache, colegul de partid al lui Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri erau la cuţite, astăzi luptă pentru aceeaşi cauză.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Ieri erau la cuţite, astăzi luptă pentru aceeaşi cauză3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @ infractori trimis de
(31 oct 2011, 16:09:50
S-ar parea ca sunt doi infractori hraniti pe banii prostilor de suceveni.
2.   :)) trimis de
(31 oct 2011, 23:52:28
se aliaza?mai e ceva de furat atunci:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei