Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2011 - Anul XVI, nr. 257 (4855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

ARR Suceava a aplicat sute de sancţiuni şoferilor care nu respectă timpii de odihnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de şoferi care efectuează transporturi de marfă au fost sancţionaţi de inspectorii suceveni ai Autorităţii Rutiere Române pentru că nu au respectat timpii de odihnă. Directorul ARR Suceava, Viorel Nicu Hrebenciuc, a declarat că în primele nouă luni ale acestui an echipele de control ale acestei instituţii au verificat 3.371 de autovehicule, aplicând 406 sancţiuni, în valoare de 1,35 de milioane de lei.

Hrebenciuc a subliniat că dintre acestea, 259 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de odihnă, în unele cazuri impunându-se imobilizarea autovehiculului până la efectuarea odihnei minime necesare, zilnice sau săptămânale. „În timpul controalelor se pune un mare accent pe respectarea timpilor de conducere şi odihnă, acesta fiind un factor determinant în asigurarea siguranţei circulaţiei în traficul rutier”, a explicat Viorel Nicu Hrebenciuc.

El a adăugat că în luna septembrie, în judeţul Suceava a fost organizată o amplă acţiune de control, la care au participat inspectori din cadrul ARR Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bucureşti. Şeful ARR Suceava a precizat că în cadrul acţiunii au fost controlate 102 autovehicule, din care la 25 s-au descoperit nereguli, amenzile aplicate fiind de aproape 100.000 de lei. Dintre acestea, patru sancţiuni, a câte 10.000 de lei fiecare, au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă.

„Pentru a putea efectua activitatea de transport rutier în deplină siguranţă, conducătorul auto trebuie sa fie odihnit, altfel putând provoca accidente soldate cu importante pagube materiale sau, în cazuri mai grave, cu victime sau pierderi de vieţi omeneşti. Amintim aici accidentul de la Pătrăuţi, în care neatenţia conducătorului auto, provocată de oboseala, a dus la o coliziune în lanţ şi la decesul celui care a provocat accidentul. În acest caz s-a efectuat deja un control la sediul operatorului implicat şi a fost sancţionat conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus Viorel Nicu Hrebenciuc.

 

ARR a sancţionat 14 şoferi străini

Şeful ARR Suceava a mai declarat că pe lângă amenzile date pentru nerespectarea timpilor de odihnă, alte opt sancţiuni au fost aplicate pentru neutilizarea echipamentelor de protecţie a încărcăturilor, iar alte 13 sancţiuni au fost primite de şoferi pentru nerespectarea reglementărilor privind transportul rutier de mărfuri periculoase. 

De asemenea, alte 40 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor autovehiculelor care efectuează transport de persoane. „Ţin să remarc că este un număr mic de sancţiuni, subliniind faptul că nu se constată abateri grave în ceea ce priveşte transportul de persoane, judeţul nostru fiind unul dintre cele mai disciplinate din acest punct de vedere. Astfel, în primele nouă luni ale acestui an nu a fost înregistrat nici un accident grav, în afara de cel din Suceava, în care a fost implicat un autobuz al TPL, şi care s-a soldat doar cu pagube materiale”, a declarat Hrebenciuc.

Nu în ultimul rând, el a spus că în urma controalelor efectuate în primele nouă luni ale acestui an, inspectorii ARR au sancţionat 14 conducători auto străini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ARR Suceava a aplicat sute de sancţiuni şoferilor care nu respectă timpii de odihnă.
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
ARR Suceava a aplicat sute de sancţiuni şoferilor care nu respectă timpii de odihnă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei