Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 oct 2011 - Anul XVI, nr. 244 (4842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Clubul Rotary Suceava şi-a stabilit proiectele pentru următorul an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Rotary Suceava şi-a stabilit proiectele pe care le va organiza în cel de-al zecelea an de activitate. Preşedintele în exerciţiu al clubului, Vasile Mocanu, a precizat că toate proiectele au fost discutate în cadrul primei ediţii a Forumului Regional Rotary 2241, care a avut loc în perioada 7 – 9 octombrie a.c., la Gura Humorului, la care au participat membri Rotary aparţinând cluburilor din Iaşi, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Târgu Mureş, Bucureşti şi Suceava.

„Marele plus al întâlnirii a fost prezentarea şi analiza unor proiecte de responsabilitate socială, proiecte de amploare, strategice şi cu impact relevant la nivel regional şi inter-regional. Faptul că organizatorul a fost Clubul Rotary din Suceava ne onorează, atât pe mine, cât şi pe colegii mei din club. De altfel, aş spune că a fost doar antrenamentul pentru următoarele proiecte pe care le vom derula în acest an. Pe parcursul a două zile de lucrări, colegii rotarieni prezenţi au identificat mai multe proiecte cu deficit de resurse, relevante pentru domeniile de interes Rotary. Aria de acţiune a Cluburilor Rotary se lărgeşte şi, de asemenea, în aceste proiecte, se vor regăsi angajamentele noastre pentru anul Rotary care a început deja”, a declarat Vasile Mocanu.

El a subliniat că „Salvaţi inima unui copil” este un proiect umanitar care se va desfăşura în colaborare cu Cluburile Rotary din Tel Aviv, având sprijinul Fundaţiei „Save a Child’s Heart” din Israel. Vasile Mocanu a explica că prin acest proiect Rotary va ajuta 15 copii cu malformaţii cardiace grave pentru a fi operaţi gratuit în Israel. Preşedintele Clubului Rotary Suceava a arătat că până în luna august 2011 au fost operaţi şapte copii, iar alţi patru aşteaptă să plece în următoarele şase luni.

„De asemenea, ne propunem să organizăm Tabăra de vară pentru copii din medii defavorizate. Tabăra va avea o tematică generală, se va adresa copiilor din mediul urban, câştigători ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale, şi se va desfăşura în colaborare cu cluburile din Botoşani, Iaşi, Suceava şi Bistriţa, în două serii a câte 25-30 de elevi, care vor pleca în tabere la Sovata şi Târgu Mureş”, a mai declarat preşedintele Clubului Rotary Suceava.

Vasile Mocanu a amintit că un alt proiect este „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi – Proiect de profilaxie orală pentru copii”, prin care, cu sprijinul voluntarilor medicali şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor fi identificaţi elevii sau clase de elevi care urmează a fi consultaţi gratuit de un medic stomatolog.

 

Rotary va organiza în Suceava un concert de operă în aer liber

Vasile Mocanu a mai spus că un alt proiect care a fost prezentat presupune constituirea Fondului Rotary pentru Sprijin Regional. El a explicat că din punctul de vedere al conceptului, acest proiect este o noutate în activitatea Rotary.

Preşedintele Clubului Rotary Suceava a spus că acest fond va fi strâns prin activităţi caritabile şi va susţine proiectele regionale de amploare ale cluburilor, în funcţie de priorităţi.

„Nu în ultimul rând, trebuie spus că ne vom orienta şi spre latura artistică şi ne propunem să organizam concerte de operă în aer liber sub denumirea <Turneul celor cinci oraşe>, care se va desfăşura în Bistriţa, Târgu Mureş, Botoşani, Suceava şi Iaşi. Astfel, considerăm că forumul de la Gura Humorului a fost o reuşită, prin faptul ca a reunit membri ai tuturor cluburilor din regiune, dar şi prin calitatea discuţiilor care susţin valorile şi orientarea Rotary”, a precizat Vasile Mocanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul Rotary Suceava şi-a stabilit proiectele pentru următorul an.
 Vizualizări articol: 3117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Clubul Rotary Suceava şi-a stabilit proiectele pentru următorul an1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 oct 2011, 11:31:19
Dl. Mocanu, mason ? Incredibil !laughing Cine cunoaste trecutul acestui club precum si filiatiile sale stiu ce vorbescwinking
1.1  RE: ... trimis de
(17 oct 2011, 09:20:15
Asa isi imagineaza ei ca ar fi masoni! Rotary Club e o inventie relativ recenta ce vine ca o alternativa la Masonerie! Niste frustrati ce au primit Eject de la Masonerie! Masonii adevarati nu fac poze de grup!
2.   Comentariu trimis de
(16 oct 2011, 20:14:17
Ha ha, ce plin de intentii bune mai e si Mocanu, se ingrijeste de la copiii napastuiti si batranii din azile, pana la talente si e plin de intentii bune. Pentru cine nu-l cunoaste sau are iluzia ca il cunoaste, il intereseaza numai prosperitatea lui personala pentru ar calca si peste cadavre. Apropo de acest "club", arunca in ochii multimii cu nerusinare o sumedenie de acte caritabile, pentru a-si ascunde activitatea oculta. Rotary iese in public cu tot felul de acte filantropice. Pentru ce aceasta reclama? Adevaratele acte caritabile se fac in anonimat. Pentru ce au nevoie de publicitate venerabilii ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei