Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat recent proiectul „Lunca Dornelor”, care presupune dezvoltarea infrastructurii turistice din municipiul Vatra Dornei. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că proiectul va fi finanţat atât din fonduri europene, când şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Guvernul României.

„Este un mare proiect, cu o sumă importantă, care va dezvolta infrastructura turistică din Vatra Dornei. Şi tot pentru Vatra Dornei a fost aprobat un proiect pe fonduri europene, pentru promovarea turismului din această zonă. Şi sper ca Vatra Dornei să poată valorifica aceste oportunităţi, pentru că este o zonă cu un potenţial turistic uriaş”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a spus că îşi doreşte ca odată cu aceste proiecte să crească şi numărul de turişti care vor vizita zona Dornelor. Flutur a spus că în această zonă a judeţului urmează să fie începute alte două proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, făcând referire la drumul care face legătura cu judeţul Harghita, prin pasul Bilbor, precum şi la începerea lucrărilor de asfaltare a drumului naţional dintre Iacobeni şi Borşa.

„Vatra Dornei a moştenit cea mai importantă bază de turism, şi în special mă refer la pârtia de schi, zonele de agrement şi bazele de turism balnear. Şi sper să se îndrepte şi Vatra Dornei într-o direcţie favorabilă creşterii numărului de turişti. Asta în condiţiile în care deja Suceviţa, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Mălini sunt zone care au o dinamică foarte mare în atragerea de turişti. Şi cu investiţiile care se fac pe zona Vatra Dornei sperăm într-o creştere a numărului de turişti şi în această parte a judeţului”, a subliniat Flutur.

 

Încep lucrările la construcţia magistralei de gaz metan dintre Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a precizat că la mijlocul săptămânii trecute au fost alocate fondurile necesare pentru începerea lucrărilor de construcţie a magistralei de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei.

„E puţin târziu, însă am promis că în acest an mă voi zbate să pot rezolva această problemă. Am reuşit să conving Guvernul de importanţa acestei investiţii. Într-un an greu, de criză, continuăm cu proiectul <Utilităţi şi mediu> chiar dacă el a fost gândit prost. Continuăm să ducem gazul spre Vatra Dornei, este o ambiţie de-a noastră, şi asta înseamnă cruţarea şi protejarea pădurilor, prin folosirea altor surse de energie pentru foc”, a declarat Flutur.

El a spus că valoarea investiţiei în magistrala de gaz care leagă cele două oraşe este de 26 de milioane de lei, adică aproximativ 6 milioane de euro, primii bani fiind deja alocaţi pentru începerea investiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice din Vatra Dornei3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla bla bla.... trimis de
(10 oct 2011, 11:25:48
baloane de sapun....baloane electoralelaughing alooo, mister Butterfly, anul viitor avem alegeri?
2.   Apa minerala trimis de
(10 oct 2011, 16:10:42
Are vreo legatura drumul Panaci-Bilbor cu fabrica de ape minerale Bilbor ? Traiesc de cativa zeci de ani in judetul asta, am facut zeci de mii de km pe soselele lui, dar nu am simtit nevoia sa merg in Harghita peste munte. E chiar asa de important drumul asta ca nu vin turistii fiindca nu-l avem ? Tare m-as mira ... Turistii vin, dar multi sunt doar gura-casca - nu sparge nimeni sute de lei pe zi pe tot felul de distractii tampe. Lumea vine, mananca si bea (asta e traditia Bucovineana) si pleaca dupa ce-si face o cruciulita mica la vreo manastire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei