Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Se mişcă ceva

Primăria Vicovu de Sus, amendată de Apele Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Groapa de gunoi ilegală din albia râului Suceava, din zona podului care leagă localităţile Laura şi Gura Putnei, a intrat, în sfârşit, şi în atenţia reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava. Aceştia s-au autosesizat după articolul publicat de cotidianul nostru în urmă cu două zile, iar ca urmare au trimis o echipă de control la faţa locului. După ce şi-au pus mâinile în cap şi s-au crucit de cantitatea mare de gunoaie aruncate iresponsabil în albia râului, inspectorii de la Apele Române au pus mâna pe pix şi au scris o notă de constatare. Pe lângă măsurile impuse pe linia ecologizării zonei într-un anumit termen, autorităţile locale au fost arse şi la bani.

Potrivit directorului interimar al SGA Suceava, Vasile Păcurari, Primăria Vicovu de Sus a fost amendată cu 75.000 de lei, în baza prevederilor stipulate de Legea Apelor.

Groapa de gunoi de pe malul drept al râului Suceava din zona Laura - Gura Putnei este o adevărată bombă ecologică atât pentru locuitori, cât şi pentru animalele care merg la păşunat sau la adăpat.

Din spusele sătenilor, mizeria este aruncată de peste un an de zile, iar totul se face cu complicitatea sau cu sprijinul direct al angajaţilor Primăriei Vicovu de Sus. În acest interval, pe malul râului Suceava s-au adunat sute de tone de gunoaie, iar în tentativa de a ascunde dezastrul ecologic, conducerea Primăriei Vicovu de Sus fie a dat foc, fie a adus balast şi l-a aruncat peste mizerie, nivelând apoi totul.

 

A treia amendă în doar jumătate de an

Amenda aplicată de Apele Române este a treia pe care Primăria Vicovu de Sus şi primarul Gheorghe Schipor o încasează în decurs de numai jumătate de an. Prima a fost aplicată în luna mai a acestui an de reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceava şi a fost în cuantum de 10.000 de lei. A doua sancţiune a venit din partea aceleiaşi instituţii în urmă cu două luni şi s-a ridicat la 50.000 de lei. Ultima este de ieri şi este în valoare de 75.000 de lei.

Aşa se face că în numai şase luni, din bugetul Primăriei Vicovu de Sus s-au dus pe apa Sucevei 135.000 de lei, bani cu care se putea asigura transportul gunoaielor la Botoşani, ori se puteau realiza alte investiţii de interes public.

Atitudinea primarului Gheorghe Schipor este de neînţeles, de vreme ce instituţia pe care o conduce are o maşină pentru selectat şi transportat gunoiul. Este posibil ca edilul din Vicovu de Sus să fi mizat pe ajutorul naturii, cum s-a întâmplat şi în anii din urmă, când ploile torenţiale au spălat totul, iar gunoiul aruncat în albia râului Suceava a fost luat şi dus în aval.

„Monitorul de Suceava” va urmări ce se petrece la Vicovu de Sus şi dacă primarul Gheorghe Schipor va pune în aplicare măsurile stabilite atât de reprezentanţii SGA Suceava, cât şi de cei ai Gărzii de Mediu Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vicovu de Sus, amendată de Apele Române.
 Vizualizări articol: 1904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Vicovu de Sus, amendată de Apele Române5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amenzi la comandă trimis de
( 7 oct 2011, 12:10:05
Dacă nu esti primar portocaliu, ori treci la ei, sau primești amenzi la comandă sau ai parte pe procese interminabile. Atentie au sosit legionarii, de nu esti cu ei risti să ajungi la Bug sau la Socola, Costîna sau dacă ai ceva bani la spitalul 9.
2.   Narila continua represiunile trimis de
( 7 oct 2011, 14:03:56
Sa vedem pana unde ajungeti jegurilor-portocalii!Zbateti-v tare că sfârşitul vă este aproape!Poate ajungeti si la noi la Straja,sau mergeti si la Vicovu de Jos sau la Bilca! Sau acolo totul este în ordine_Spune-ţi că aveţi judetul sub control,sau vreti acuma să îi controlaţi doar pe jicoveni.
La noi la Straja când veniti să faceţi ordine?
3.   EXTAZ trimis de
( 7 oct 2011, 15:46:00
GARDA DE MEDIU,LOVESTE DIN NOU!SUBIECT DE ROMAN,NU ALTCEVA.HMMM!
4.   Amenda e destul de subtire trimis de
( 7 oct 2011, 21:16:14
Daca s-ar fi intamplat asta in Germania, cei responsabili faceau puscarie, dar la noi legile sunt prea blande si nu se aplica.
Noi toti, cand vizitam vestul ne miram de civilizatia cetatenilor din tarile respective, dar ei au fost ''educati'' prin constrangere, cu amenzi si puscarie, ori la noi.....merge si asa.
Ar trebui sa ne trezim , macar acum si sa constientizam ca daca ne batem joc de natura, aceasta se intoarce impotriva noastra , iar noi vom avea in continuare o tara mizerabila si infecta , concurand cu tarile din lumea 3-a(Egipt, India,Bangladesh, etc)
5.   Nimic real!! trimis de
( 7 oct 2011, 21:29:37
Atata stiu astia de la apele romane. Nu primaria duce gunoaele,ci oameni cu carutele. Trec zilnic si vad si nu-i chiar asa cum scrieti.Vicovu are 14.000 de locuitori ,nu numai unul care a facut reclamatie.Cand vin apele mari nu vad nici unu de la apele romane.Ei vin sa dea amenzi.Dar asta se intampla din cauza ca primarul nu este de culoare PORTOCALIE!!! UUUUUUUUUUUUUUUU
6.   Crima tot crima ramane trimis de
( 8 oct 2011, 08:24:55
Cu sau fara culoare politica,raul Suceava ,cu buna stiinta a celui ce se numeste primar,e contaminat cu gunoaie.Principiul e simplu,se numeste perpetum mobile,adica daca platesti,iti iau gunoiul de la poarta,il depozitez acolo unde raul Suceava e mai limpede,iar cand ploua,vei primi inapoi gunoiul,prin intermediul aceluiasi rau Suceava,vei plati iar, si noi,primaria,il vom depozita tot acolo,si tot asa pana s-or satura cei de la ape sa ne amendeze.Era sa uit,pt toata tarasenia asta mai primim si un bonus,nitratii din panza freatica.Imi este greata sa mai comentez,compar,etc,germania,c daca era la ei si cum e la noi/primarule de Vicov,tu cu sleahta ta de functionari publici(ai vazut ce dulce sunt) ai infectat raul SUCEAVA,pe care l-ai mostenit de la,nu mai departe,comunisti,curat ca lacrima.Deci eu si altii ca mine,platesc, ca tu sa ce?sa-mi umblii indirect dar cu buna stiinta la sanatate?E CRIMA CONTRA NATURII,fraerilor.Intr-un stat de drept,nu ca Romania,in situatia data,Schipor Gheorghe ar fi fost un numar intr-o inchisoare nu primar.Apropos,in ce ai investit banii din taxa pe gunoi?in repoularea cu peste a raului Suceava?DA trbuie legionari,retardatilor,cu ei am fi avut o alta emblema in Franta,nu am fi fost sclavi pe plantatiile spaniole,germane,etc,iar doamnele,marile doamne,nu ar fi ajuns bidee in Europa,bideu made in Romania,unde italienii si altii ca ei isi spala rectul.Cat despre primar,un gunoi astupa pe altul si amandoua ne otravesc,ca doar de aia e gunoi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei