Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Debut de an şcolar

Noul an şcolar, inaugurat de primarul Ion Lungu la şcoli din toate cartierele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fel ca în ceilalţi ani, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ţinut să fie aproape de miile de elevi care au început ieri un nou an şcolar, făcând un adevărat tur de forţă pe la şcolile şi liceele din municipiul reşedinţă de judeţ.

Pornind din Iţcani, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 şi ajungând la final la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, şeful municipalităţii sucevene a trecut pe la cele mai importante unităţi de învăţământ din fiecare cartier al oraşului, luând cuvântul pentru a le ura bobocilor “bun venit” la şcoală, îndemnându-i pe elevi să înveţe dacă vor să aibă succes în viaţă, dar şi pentru a le solicita părinţilor şi profesorilor o mai mare implicare în actul de învăţământ, pentru binele generaţiilor următoare.

 

“Cine are carte are parte”

Unul dintre cele mai importante mesaje transmise de primarul Sucevei a fost cel adresat mulţimii de elevi şi părinţi adunaţi în curtea celei mai mari şcoli din judeţ, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 “Miron Costin”, din cartierul Burdujeni.

“Am venit cu mare plăcere la deschiderea anului şcolar. Sunt aici pentru al optulea an consecutiv la deschiderea anului şcolar, mă aflu aici în primul rând din respect pentru performanţele care se fac la Şcoala Nr. 11 şi pentru că este cea mai mare şcoală din Suceava.

Totuşi, la nivel naţional, învăţământul este în suferinţă. Ultimele sondaje făcute publice demonstrează că 66% din români nu mai au încredere în şcoala românească sau o părere proastă despre ea. Aici vinovaţi suntem cu toţii, începând cu autorităţile centrale, locale, profesorii, părinţii, dar şi elevii. Elevii trebuie să înţeleagă că trebuie să înveţe, de asta vin la şcoală”, a spus Ion Lungu, care a povestit cum se trezea şi la 3.00 dimineaţa, doar pentru a-şi face temele, să nu meargă nepregătit la şcoală.

În acelaşi timp, edilul sucevean a remarcat faptul că mulţi copii nu sunt motivaţi de părinţii lor să pună mâna pe carte.

“Am văzut părinţi care spun că e mai important pentru copiii lor să aibă şcoala vieţii, decât o şcoală adevărată. Nu sunt de acord cu acest principiu, ci cu cel conform căruia <cine are carte are parte>. Sunt convins că societatea noastră va intra în normalitate şi vor avea de câştigat cei care vor învăţa”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

 

Modernizări şi extinderi la şcolile din cartierul George Enescu

După Iţcani şi Burdujeni, edilul sucevean a participat la deschiderea anului şcolar în cartierul George Enescu, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8, la care în ultimii ani s-au făcut numeroase investiţii, pentru modernizarea spaţiilor de învăţământ şi asigurarea utilităţilor la un standard ridicat.

Ion Lungu a remarcat faptul că, în urma investiţiilor făcute şi a calităţii actului educativ, numărul elevilor de la această şcoală a crescut constant, de la un an la altul, încât, pentru a face faţă cererilor numeroase, şcoala ar trebui extinsă.

Şeful municipalităţii sucevene şi-a exprimat intenţia de a sprijini şcoala în vederea înlocuirii acoperişului şi mansardării clădirii, ceea ce ar spori spaţiile puse la dispoziţia elevilor.

Ion Lungu a fost prezent şi la festivitatea de inaugurare a unui nou an şcolar la unul dintre cele mai apreciate licee din Suceava, Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, situat tot în cartierul George Enescu.

Aici, şeful municipalităţii sucevene s-a arătat mulţumit de felul în care directorul instituţiei de învăţământ, Virginel Iordache, s-a ocupat de modernizarea clădirilor şi a spaţiilor exterioare, apreciind felul în care acesta a gestionat fondurile puse la dispoziţie de municipalitate.

“Am venit cu mare bucurie, pentru că aici se face performanţă, s-au întâmplat lucruri bune în această vară, când s-au făcut mai multe amenajări. Am o colaborare foarte bună cu directorul şcolii, care este şi consilier local şi iată că am avut puterea să trecem peste ideologie, orgolii politice şi-l felicit pentru ce a făcut în şcoală”, a spus Lungu, care a fost aplaudat, fair-play, şi de deputatul PSD Cătălin Nechifor, invitat special la deschiderea de an şcolar la Colegiul de Informatică.

 

Început de an şcolar la cea mai performantă şcoală privată din Suceava

Pe lângă numeroasele instituţii de învăţământ de stat vizitate ieri, primarul Sucevei a ţinut să fie prezent şi la deschiderea de an şcolar la Şcoala Creştină Filadelfia, situată în zona Zamca.

Acolo, festivitatea s-a ţinut într-un amfiteatru, unde, pe lângă rugăciuni şi cuvântări, mulţimea adunată a cântat în cor Imnul României, care, la toate celelalte şcoli, s-a auzit în boxe, redat de un computer.

“Aveţi o şcoală modernă, cu o bază materială şi cu profesori foarte buni. Sunt multe instituţii de învăţământ privat care au sediu într-o cutie poştală. Nu e cazul aici, unde se face un lucru din suflet, un lucru pe care noi îl apreciem şi de aceea încercăm să ajutăm, atât cât se poate. Sunt convins că în următorii ani, Primăria Suceava va putea sprijini şi mai mult, legal, învăţământul privat, şi mă refer expres la Şcoala Filadelfia, care este cea mai performantă şcoală privată din judeţ”, a declarat Ion Lungu.

 

Investiţii de peste 16 milioane de euro în şcoli

La cea mai mare şcoală din cartierul Obcini, “Ion Creangă”, primarul Sucevei a mers împreună cu deputatul Ioan Bălan la inaugurarea anului şcolar, fiind primiţi cu bucurie de directorul instituţiei, Constantin Mărgineanu, care a mulţumit municipalităţii pentru sprijinul acordat în realizarea multor investiţii, precum sala de sport, iar mai nou, înlocuirea acoperişului şcolii.

“Pentru mine, ca primar, şcoala a fost şi este mereu o prioritate. Cea mai mare parte a bugetului local, 32%, este alocată învăţământului. De când sunt primar am investit peste 16 milioane de euro în şcoli”, a explicat Lungu, în faţa sutelor de copii şi părinţi care au făcut curtea şcolii să fie neîncăpătoare.

Nu în ultimul rând, şeful municipalităţii sucevene a fost prezent şi la deschiderea de an şcolar la cele mai bune licee – întâi la CN „Petru Rareş” şi apoi la CN „Ştefan cel Mare”, la care, de asemenea, au fost demarate ample investiţii cu sprijinul Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul an şcolar, inaugurat de primarul Ion Lungu la şcoli din toate cartierele Sucevei.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Noul an şcolar, inaugurat de primarul Ion Lungu la şcoli din toate cartierele Sucevei3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da da...de ziua ta Lungule ! trimis de
(13 sep 2011, 11:41:55
Citez: “Pentru mine, ca primar, şcoala a fost şi este mereu o prioritate.[...]' O prioritate asa de mare incat nu sunt bani de salarii pana la sfarsitul anuluilaughing De altfel o prioritate este si aruncatul cu bani catre edificii particulare !laughing
1.1  RE: Da da...de ziua ta Lungule ! trimis de
(13 sep 2011, 17:10:11
Prioritatea Latului e ciupitul de oriunde, nicidecum scoala.Insa e atat de dus cu capul incat nu-si da seama de ce nu sunt bani.Mai clar.Finantarea per elev nu permite functionarea claselor sub 25 elevi.Tiganul sef, nu a verificat chestia asta si sunt situatii total aberante de clase cu 10-15 elevi, chiar si la clasele a IX-a si a X-a, clasele nefiind comasate.De ce nu vede tiganu' nimic?Are nevoi de voturi.Cu cat mai multi profi au o paine prin acest procedeu, cu atat mai multi votant pt el si Flutur.Insa tampitii, uita ca au promis +50% si de fapt au facut -25%.
2.   Limbi calde,delicate... trimis de
(13 sep 2011, 12:53:54
Atatea limbi in dos nu a mai avut Lungu demult. Are talent acest domn ziarist in a aplica limbi catifelate pe dosul primarului care a facut ca strazile din Suceava sa arate ca dupa bombardament. A inceput campania electorala si fituica departid Monitorul de Suceava trebuie sa mulga niscaiva malai de la acesti portocalii . Bleahhhh.... ce greata am pentru pupcuristi !
3.   Da de faoia lui matricola a zis? trimis de
(13 sep 2011, 16:58:12
Acum cativa ani s-a publicat in presa o foaie matricola a a candidatului pe atunci la primaria Suceava, Ion Lungu. Si avea cam multe corigente. Si a ajuns primar. Deci nu se justifica afirmatia "ai carte ai parte". Ce cauta la deschiderea anului scolar? Ce model ofera elevilor? CORIGENTE? AGRAMATISM?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei