Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2011 - Anul XVI, nr. 208 (4806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a săturat

Un consilier local cere demiterea sfătuitorilor personali ai primarului câmpulungean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local social-democrat câmpulungean Vasile Vargan i-a cerut oficial primarului municipiului, în plenul şedinţei legislativului, să îşi concedieze cei doi consilieri personali plătiţi din bani publici. Alesul social-democrat susţine că primarul Gabriel Şerban ar fi promis în faţa unui grup restrâns de membri ai legislativului că va renunţa la sfătuitorii personali, ca să facă economie de fonduri publice, pentru că primăria are deja angajaţi specialişti în aceleaşi domenii. Vargan spune că activitatea celor doi consilieri personali este „invizibilă” şi că „iau bani degeaba”. Întrucât primarul Şerban nu s-a arătat amator să dea curs solicitării de a-şi concedia colaboratorii, social-democratul doreşte ca angajaţii vizaţi să prezinte măcar un raport de activitate Consiliului Local, pentru a se analiza dacă nemulţumirile legate de activitatea lor sunt fondate sau nu.

„Primarul a refuzat şi această cerere, pe motiv că ambii sunt consilierii săi personali, sunt legal angajaţi în serviciul său şi îi raportează numai primarului. Consider că este un abuz, pentru că primarul nu îi plăteşte din bani proprii, ci din bani publici, iar cheltuirea banului public este decisă de consilieri, primarul fiind doar un executant al hotărârilor luate de consilieri. Eu consider ca ambii sunt de fapt plătiţi pentru servicii politice făcute primarului sau pentru că îi sunt prieteni, întrucât nu au nici o competenţă în plus faţă de oamenii cu experienţă din primărie. Înţeleg că nu au averi şi nu fac afaceri, că trăiesc din salariu, dar asta înseamnă că primarul ţine un fel de asistaţi social de lux, în timp ce oamenii simpli mor de foame în oraş şi primăria nu mai are nici măcar cantina socială, pe motiv de lipsă de bani. Este încă un exemplu de sfidare pe care domnul primar pretins independent, ştiind că este susţinut de liberal-democraţi, îşi permite să îl ofere”, spune consilierul local Vargan.

 

Solicitările consilierului Vargan îi vizează pe Dănuţ Crăciunescu şi Ghiţă Petruţi

Solicitările consilierului Vargan îi vizează pe consilierii personali Dănuţ Costică Crăciunescu şi Ghiţă Vasile Petruţi, care îl sfătuiesc pe primar pe teme juridice, respectiv pe probleme europene şi sunt angajaţi legal în subordinea edilului-şef .

Dănuţ Costică Crăciunescu, soţul unei doamne din conducerea Administraţiei Financiare din localitate, a fost taximetrist şi ulterior a făcut studii superioare şi a devenit consultantul primarului pe probleme juridice, deşi primăria mai are cel puţin patru angajaţi cu pregătire juridică, unii cu experienţă vastă. Dacă activitatea sa în calitate de consilier personal la cabinetul primarului este necunoscută unora dintre aleşi, o certitudine dovedită de însuşi Crăciunescu este faptul că a înţeles mai greu pe ce post este angajat. Deşi pe site-ul primăriei este menţionat clar că acesta ocupă funcţia de „consilier primar”, în declaraţiile sale de avere din anii 2008-2011 Crăciunescu scrie că este consilier juridic la primărie. Salariatul Crăciunescu, potrivit aceloraşi declaraţii de avere completate personal, a încasat în perioada menţionată 36.442 lei pentru activitatea în serviciul primarului.

Ghiţă Vasile Petruţi a fost anterior un mic comerciant de casete video şi alte materiale similare, a intrat în politică la apariţia URR, a făcut parte din echipa care l-a propulsat pe primarul Şerban în primul său mandat de primar ales pe listele acestui partid şi a fost chiar consilier local din partea URR. A devenit specialist în probleme europene şi consilier personal al primarului cu un an mai târziu decât colegul său Crăciunescu, dar are o problemă de adaptare la noul statut profesional asemănătoare cu acesta. El scrie în declaraţiile de avere ba că este salariat la primărie, ba inspector de specialitate, ba consilier la cabinet. Vasile Petruţi a încasat şi cei mai mulţi bani din funcţia de la primărie. Potrivit declaraţiilor sale de avere din 2009-2011, venitul său de la primărie totalizează 54.060 de lei.

De menţionat este şi faptul că, în timp ce veniturile altor angajaţi din primărie au fost diminuate sever, cele declarate de consilierii personali ai primarului nu au fost afectate, ci au crescut chiar în unul dintre cazuri. Singurul care a pierdut 1.694 de lei din venit din 2010 este Dănuţ Crăciunescu, în timp ce Vasile Petruţi chiar a câştigat un plus de venit anual de 660 lei de la declaraţia din 2010 la cea din 2011. Nici unul dintre cei doi nu a declarat alte surse de venit sau depozite bancare şi alte proprietăţi care să le aducă un câştig suplimentar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un consilier local cere demiterea sfătuitorilor personali ai primarului câmpulungean.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un consilier local cere demiterea sfătuitorilor personali ai primarului câmpulungean4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 3 sep 2011, 15:05:34
INTREBARI PTR TOV CONSILIER,FOST OM DE BAZA IN AFACERILE IJP SUCEAVA:
MEGA-CONTROLUL DE LA IGPR BUC. MARTIE 2001,CARE A DESCOPERIT INSCRIEREA MASINILOR FURATE DIN OCCIDENT,SI INSCRISE LA SUCEAVA,DOI OFITERI DIN CADRUL IPJ SUCEAVA,PRINSI LA BRACONAT CERBI IN ZONA DORNELOR,CONTRABANDA CU COMBUSTIBILI DE LA VAMA DORNESTI,ETC-CE FINALITATE A AVUT?
CAND ATI FOST ,,RETROGRADAT'' LA POLITIA T.F.CE MASURI ATI LUAT IMPOTRIVA MECANICILOR DE LOCOMOTIVA-HOTI DE MOTORINA PTR GATERE,SI CUM AU FOST SANCTIONATI SEFII DE GARA ,CARE AU TRANSFORMAT GARILE IN DEPOZITE ILEGALE DE LEMN SI CHERESTEA?
CATI ANALFABETI,DIN JUD.SUCEAVA,SUNT POSESORI DE PERMISE DE CONDUCERE,OBTINUTE IN PERIOADA '93-2001,PE FOND MUZICAL EXECUTAT LA ,,FLUIERAS''?
CINE A FACILITAT SI PROTEJAT,AFACERILE DUBIOASE ALE POLITISTULUI IACOB IN,ZONA C-LUNG?
CU ACORDUL CUI ,AU CIRCULAT PE CALEA FERATA,VAGOANELE CASATE ALE LUI NICOLAICIUC,INCARCATE CU LEMN?
DESPRE COOP DE CREDIT---FNI,SUBALTERNI,PRIETENI,CUNOSTINTE,PROBABIL NU STII!
ALTE INTREBARI-DESPRE DECESE SUSPECTE,PROPRIETARI DUBIOSI,IMOBILIARE+RETROCEDARI ALTA EDITIE.
CAT POATE COSTA O BIATA INSCENARE,PTR O AMENDA,RAMANE DE VAZUT.
FII BUCUROS TOV.-ULE,CA ESTI INCA LIBER,NU AGITA HAZNAUA,CA S-AR PUTEA SA PUTA CAM TARE,ATI FOST-SI VETI APUNE CURAND.
APROPO'S-I.P.A.ISI CONOASTE COMPONENTA SAU PE CEI INFILTRATI?
SE ANUNTA FURTUNA IN CAMPANIA ELECTORALA!
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!
2.   COMPLETARE trimis de
( 3 sep 2011, 15:31:46
STIMA NOASTA SI MANDRIA--PSD-C-LUNG-DIN ROMANIA!

HALAL, KAKALINKA!
3.   Încă o întrebare... trimis de
( 3 sep 2011, 16:13:38
Ce pretenţii putem avea de la aceşti pseudoconsilieri (locali + personali), mai ales la tovarăşul Vargan, care, culmea, l-a apucat mila faţă de bugetul primăriei...
Oare a uitat că este "beneficiarul" unei indemnizaţii de erou al Revoluţiei, indemnizaţie care este la fel de "meritată" şi consistentă ca şi a celor pe care i-a menţionat în acest articol.
4.   REMEMBER trimis de
( 3 sep 2011, 16:26:17
STAI LINISTIT,KOSTY,CU ASA-ZISI REVOLUTIONARI DE C-LUNG,URMEAZA SURPRIZE DE PROPORTII!
MI-AI LUAT-O INAINTE,TOTUSI MA BUCUR CA NU SUNT SINGUR.
VORBA CEEA-,,DESTEAPTA-TE ROMANE''
5.   AVERTISMENT trimis de
( 3 sep 2011, 16:36:32
LA C-LUNG MOLDOVENESC,OPERATIUNEA ,,EPILOG'' NU A AVUT NICIODATA SUCCES,SI NICI NU VA AVEA VREODATA.
AICI SUNTEM NOI,SI ATAT!
6.   COMPLETARE trimis de
( 4 sep 2011, 00:35:44
NICI OPERATIUNEA ,,NEGHINA'' NU A AVUT,, SUCCESURI''.
TOTUL A FOST,, SUB CONTROL''PANA NU AMAI RAMAS NIMIC!

HE, HE DRAGILOR,VINE SCADENTA,ATUNCI SA VA VEDEM!
7.   INTREBARE trimis de
( 4 sep 2011, 00:46:08
PE HAYSSAM L-A MAI VAZUT CINEVA?
8.   REMEMBER trimis de
( 4 sep 2011, 02:51:02
NU E NANU',CA VARGANU'
NICI DULGHERU CA OTELU',
UN BANKOOP LE FACE FELU'
CELOR CE ZAC,IN MORMANT!
CAND SE RAZBUNA  ☭ ,NUSTA PIATRA PE PIATRA!
9.   COMPLETARE trimis de
( 4 sep 2011, 02:54:28
CAND SE RAZBUNA  ☭ 
10.   Precizare trimis de
( 4 sep 2011, 02:56:41
PREA MULTA DEMOCRATIE,MONITORULE,BIATA SLUGA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei