Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2011 - Anul XVI, nr. 208 (4806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Estetizare-modernizare

Încă o zonă verde în centrul municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii care au ajuns în zona situată între clădirea CEC Bank şi băncile de la parterul blocului turn din vecinătate au avut surpriza să descopere că acel spaţiu, în care până nu demult „domneau” molozul şi praful, s-a transformat în totalitate. După ce executivul local a amenajat o cale de acces rutier spre străzile Libertăţii şi Putnei, în acel perimetru a „răsărit” o zonă verde, o zonă gazonată care poate concura oricând cu spaţiile de acelaşi fel de peste canalul Mânecii.

„Chiar în zona centrală a localităţii noastre exista o zonă unde nepăsarea şi delăsarea au lăsat urme încă de mai bine de zece ani. Acolo era un spaţiu total inestetic, un spaţiu care nu plăcea în nici un caz ochiului, dar şi care bloca o cale de acces. În aceste condiţii, am creat un drum care deblochează circulaţia spre strada Putnei şi l-am însărcinat pe viceprimarul Sticleţ să găsească o soluţie pentru modernizarea spaţiilor neamenajate de acolo. Pentru că trecuseră mai multe luni de la acest moment şi viceprimarul nu luase nici o măsură, am decis să rezolv singur această situaţie. Am contact specialişti din domeniu şi am reuşit să amenajăm zona, să plantăm gazon de calitate, iar acum acel loc, care până nu demult nu era decât un spaţiu acoperit de moloz şi de praf, arată perfect. Am achiziţionat gazon, am plătit opt mii de lei din banii mei personali, iar locatarii din blocurile situate în vecinătate au cumpărat aspersoare care funcţionează de câte ori este nevoie. Doresc să mulţumesc rădăuţenilor din acel cartier care îngrijesc şi  păstrează cu atenţie acea zonă verde din centru oraşului nostru”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.   

 

Încă un pas către un oraş curat, modern, un oraş european

Dacă până recent accesul spre magazinele din zonă se făcea pe un drum improvizat, acum acea cale de acces a fost consolidată şi modernizată. Detalii cu privire la aceste lucrări ne-a oferit inginerul Igo Sigi Koffler, din cadrul Direcţiei Tehnice din Primăria Municipiului Rădăuţi.

„În zona situată în vecinătatea băncilor Raiffeisen, Transilvania şi CEC au fost executate unele lucrări care au dus la fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi lucrări care au schimbat acea porţiune de teren din punct de vedere estetic. La fel şi calea de acces spre un magazin de electrocasnice, un drum care traversa o zonă accidentată, a fost consolidată, apoi asfaltată, la fel şi împrejurimile unde a fost plantat gazon, ceea ce nu înseamnă altceva decât estetizare şi modernizare. Aş spune că lucrările de acolo nu înseamnă altceva decât încă un pas către un oraş curat, modern, un oraş european”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o zonă verde în centrul municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Încă o zonă verde în centrul municipiului Rădăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa..si?? trimis de
( 3 sep 2011, 11:43:27
Au dreptate cei din conducerea orasului, lucrarile respectiva fac sa arate mai bine zona centrala, iar urmatoarea lucrare ar trebui sa cuprinda trotuarele din centru (cele din fata postei, magazinului general) precum si o asfaltare totala a zonei. Plombarea gropilor nu a facut decat sa apara nenumarate damburi, iar zona arata oribil.
Insa pt un oras modern si european, e nevoie si de locuri de munca. Degeaba arata parcul frumos, se pune lalele, gazon, etc, daca oamenii nu au unde sa se duca la munca. Incercati sa creati noi locuri de munca, sa atrageti si alti investitori in zona precum cei de la Egger. Acest lucru ar trebui sa conteze, insa la noi merge si asa...o bucata de gazon, si prostu voteaza. E drept..celalalt nu facea nici macar atat.
1.1  RE: Asa..si?? trimis de
( 3 sep 2011, 15:24:00


Dl BoiKa ,
Vai, dl BoiKa ce convingeri aveti, cit de limitat sunteti!? Ce pretentii sa avem de la viata, numai munca, cine sa ne civilizeze!?
Spaţiile verzi ar trebui sa fie o prioritate pentru toti! Fiecarui locuitor ii revine 26m2 de spaţiu verde care sunt prevăzuţi de norma europeană se reflectă în aerul viciat pe care îl respirăm zi de zi. Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de betoane. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli de inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie!
2.   Scuze.. trimis de
( 3 sep 2011, 11:47:03
@lucrarile respective
@se pun lalele
3.   Tot inainte!!! trimis de
( 3 sep 2011, 15:09:06
Inca odata felicitari pentru treaba buna facuta in centru! Asteptam in continuare si alte lucruri bune!
pentru BOIKA... ce treaba are subiectul articolului cu ce ne spui tu...??? intr-adevar e nevoie si de locuri de munca, si nu de orice fel, ci bine platite, nu in bataie de joc... dar mai sunt capete luminate care ar putea sa se ocupe si de asta.... insa prefera sa bage bete in roatele altora... eu zic sa-i incurajam pe cei ce fac ceva, si pe deasupra mai fac si bine, si sa-i dam exemplu bagatorilor de bete in roate... cine nu e multumit, e invitat sa faca alte lucruri si mai bune!!! Faceti domnilor concurenta pozitiva, nu concurenta in a baga bete in roate si a pune piedici!!! Veniti cu proiecte concrete si cu solutii!!! Doamne ajuta!!!
4.   Frumos... trimis de
( 3 sep 2011, 16:00:33
frumos ar fi daca termina de pus gazonul si daca inlocuiesc fisiile de gazon deja uscate
5.   :) trimis de
( 3 sep 2011, 20:33:18
Va lasati furati de lucruri minore si neimportante. Da, e un lucru bun sa arate frumos orice oras, e frumos sa ai un parc ingrijit si da e adevarat ca fiecarui ii revine un anumit numar de metri patrati de verdeata, insa cum adica nu are legatura cu piata muncii? Orice primar trebuie sa se ocupe de bunastarea comunitatii pe care o conduce, pe langa petece de iarba(vad ca asta va bucura pe multi) e mai important sa ai ceva de munca. Cand nu ai de munca, te plimbi si admiri ce frumos e orasul, parcul, gazonul, toate astea tin de foame, cu siguranta!!
5.1  RE: :) trimis de
( 3 sep 2011, 23:37:03
In situatia asta apare o concluzie amară: beton ai, verde ce-ți mai trebuie!

S-a ajuns la o culme a urbanismului: spaţiile verzi din zona centrală era mai bine sa fie transformate în parcări?

De ex. la la Suceava rechinii imobiliari, asistați de cozi de topor din administrația publică locală, vor termina și cele citeva petice de verdeata ce au mai ramas din parcuri si vor ajunge să facă "dezvoltare imobiliară" și în ghivecele de pe balcoane.
Pare de râs, dar, în ritmul acesta, nu mai e mult până acolo!
6.   Asa..si?? trimis de
( 3 sep 2011, 23:27:28
Toata lumea are nevoie de destindere, de relaxare, mai ales cei care mai au unde munci.
Daca ne gindim la micuti, iesirile in aer liber, in spatiul verde, il ajuta pe copil sa se dezvolte pe toate planurile:
- Din punct de vedere fizic, deoarece are posibilitatea de a se misca in voie.
- Din punct de vedere al cunoasterii, fiindu-i permis, evident, intre anumite limite, sa exploreze spatiul ce il inconjoara.
- Din punct de vedere emotional si al comportamentului, micutul capatand o independenta specifica varstei.
Toate aceste beneficii ale unei simple plimbari in parc prezinta o semnificatie majora in ceea ce priveste maturizarea lui dar si recreerea noastra.
6.1  RE: Asa..si?? trimis de
( 4 sep 2011, 02:17:45
Frate scuza-ma,dar esti culmea. Pai am zis eu undeva ca nu sunt bune spatiile verzi? Am zis eu undeva ca ne incurca verdeata si preferam sa fim inconjurati de betoane? Daca oprim 100 de oameni pe strada..sigur 101 ti-ar raspunde ca prefera verdeata. Foarte bine ca se mai face si ceva de genul acesta, insa ar trebui completate si de alte lucrari, de orice natura care sa duca la bunastarea comunitatii.
7.   Inca un praf in ochi trimis de
( 4 sep 2011, 10:18:36
de ce nu scrieti de spalaturile de lovele prin Pavimente si green peisage? ce face ediliu asta nu este decat sa-si umfle buzunarele pentru croaziere si campanii. halal penal infatuat si fara scoala care se copmpara cu un comunist ratat. daca s-a FACUT ceva in oras imagimnati-va cat s-ar fi putut face daca eram condusi de un OM NORMAL nu de un handicapat si frustrat fara absolut de loc cultura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei