Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sirene şi elicoptere

Suceava, sub ameninţarea unui presupus cutremur, regia unui exerciţiu tactic fără precedent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va organiza la sfârşitul săptămânii, vineri, 2 septembrie a.c., , între orele 11:00 -13:00, un amplu exerciţiu tehnic în zona Iulius Mall Suceava, fiind simulate fel de fel de dezastre, provocate în urma unui cutremur de mare amploare care a zguduit municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, exerciţiul are ca scop punerea în aplicare a Planului de apărare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă specifice provocate de cutremure şi/sau alunecări de teren.

Scenariul exerciţiului tactic este unul complex şi cuprinde mai multe mai etape.

În prima fază, se va simula intervenţia în cazul prăbuşirii elementelor de construcţie şi surprinderea sub dărâmături a 25 de muncitori care lucrau la dezafectarea halelor industriale din fosta întreprindere FAMOS Suceava.

Apoi, va fi anunţată o explozie la conductele de gaz metan, explozie urmată de incendiu, la  centrala termică a SC Genko Med Group SRL, cu extindere la secţia de producţie seringi. La secţia de leşie a SC AMBRO SA se produce un incendiu de la flacăra oxiacetilenică a unui aparat de sudură, existând pericolul de explozie a buteliei de oxiacetilenă.

Dezastrele se ţin lanţ în regia exerciţiului tehnic şi salvatorii au pus la cale şi intervenţia în cazul producerii unui accident chimic. Scenariul este următorul: o autocisternă care transporta acid clorhidric uzat se izbeşte într-un stâlp de înaltă tensiune, rezultând avarierea rezervorului cisternei şi deversarea necontrolată a acidului clorhidric, cu risc de contaminare a mediului din zonă (apă, aer, sol).

Ca şi când nu ar fi de ajuns, are loc, doar pe hârtie din fericire, şi un accident cauzat de prăbuşirea un autovehicul cu două persoane la bord în râul Suceava, de pe podul din zona Bazarului, fiind solicitată intervenţia forţelor specializate ale ISU pentru descarcerarea şi salvarea persoanelor din râu.

La exerciţiul de vineri vor participa sute de forţe de intervenţie, fiind aduse inclusiv elicoptere şi medici SMURD de la Iaşi, precum şi echipaje de la ISU Neamţ şi Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, sub ameninţarea unui presupus cutremur, regia unui exerciţiu tactic fără precedent.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceava, sub ameninţarea unui presupus cutremur, regia unui exerciţiu tactic fără precedent3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Propunere... trimis de
(30 aug 2011, 11:56:28
Propun sa facem si un exercitiu nemaiintilnit la Suceava si anume sa simuleze Primaria in frunte cu Ion Lungu asfaltarea tuturor strazilor din orasul Suceava. Si cum asta nu ar fi de ajuns propun sa simulam si curatenia in toate cartierele orasului, sa simulam creearea de parcuri si locuri de joaca, etc.

Pana la urma asta este viata in mun. Suceava: o simulare a fericirii si normalitatii la care participa zi de zi cate 100 000 de locuitori fiind si cea mai de anvergura simulare din viata acestui prapadit oras !
2.   AL2011 trimis de
(30 aug 2011, 20:41:36
asta mi.a placut la sange..cu simularealaughing) eu propun ca toate baga-boantele din primarie si spital sa simuleze pe raul Suceava un orgasmlaughing care sa rupa barajul
3.   Valabil si ptr restu trimis de
(30 aug 2011, 20:43:05
SPITAL PRIMARIE POLITIE AJOFM CASA DE PENSII ETC....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei