Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Mii de suceveni riscă să nu beneficieze de apă caldă din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o lună de aşteptare, apa caldă va reveni la robinetele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat, începând de miercuri seara, sau cel târziu de joi dimineaţă, în unele zone ale municipiului.

Deşi Termica a început de ieri procedura de umplere a instalaţiilor, sunt unele asociaţii de proprietari la care apa caldă nu va ajunge de la 1 septembrie, din cauza datoriilor foarte mari, acumulate în timp.

La trei asociaţii, 55 MES, J 15 şi 31 Eroilor, conductele de apă caldă sunt deja blindate, încât apa caldă rămâne doar o amintire, în vreme ce la alte şapte asociaţii, furnizarea apei calde se va mai lăsa aşteptată, dacă nu vor fi achitate măcar parţial datoriile restante.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că de la 1 septembrie ar putea fi debranşate de la reţeaua de furnizare a apei calde şi asociaţiile Ion Vodă Viteazul, 79 Obcini, 41, 57 bloc 48B, 61, 40, FAMOS şi 39 Jean Bart, ca urmare a datoriilor de zeci de miliarde de lei vechi pe care le au de achitat către Termica.

Directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Silviu Gemănari, a precizat că la 68 de scări de bloc urmează să se fac blindarea conductelor de apă caldă, dacă nu se înregistrează urgent plăţi.

Principala condiţie impusă acestor asociaţii de proprietari este de a ajunge până la 1 septembrie cu plăţile la nivelul lunii noiembrie 2010, urmând ca apoi să efectueze lunar plăţi, în baza unui grafic de eşalonare a datoriilor restante.

În cazul în care nu vor respecta graficul de reeşalonare semnat vineri la Termica, acestea riscă să rămână din nou fără apă caldă.

“Chiar dacă este o perioadă dificilă şi toţi stăm mai rău din punct de vedere financiar, nu înseamnă că nu trebuie să mai achităm aceste datorii”, a spus viceprimarul Harşovschi, care a îndemnat sucevenii să acorde mai multă atenţie facturilor la utilităţi, dacă vor să beneficieze în continuare de serviciile oferite.

 

Caz special la Asociaţia 31 Eroilor

La Asociaţia 31 Eroilor, din cartierul Burdujeni, furnizarea apei calde este întreruptă de mai multă vreme, din cauza datoriilor care au ajuns la 514.480 de lei (5,1 miliarde de lei vechi). În vreme ce unii proprietari arată cu degetul, acuzator, spre datoriile lăsate în urmă de fostul administrator, între timp decedat, la care a fost descoperită o fraudă de 120.000 de lei (1,2 miliarde de lei vechi), sunt neglijate datoriile proprii, care se ridică la aproape 400.000 de lei.

“Împreună cu primarul Ion Lungu am încercat să găsim o soluţie la acest caz, să fie furnizată apa caldă măcar la final de săptămână, dar, din păcate, până când oamenii nu înţeleg că trebuie să achite datoriile din urmă, nu avem ce face”, a adăugat Lucian Harşovschi.

 

Chiriaşii ANL, pe lista celor rău-platnici

O altă situaţie neplăcută se înregistrează la blocurile ANL din zona Gării Burdujeni, unde, din cauza datoriilor acumulate de locatarii a patru blocuri, riscă să nu beneficieze de apă caldă nici celelalte 21 de blocuri din asociaţie.

“Aceste patru blocuri ANL au datorii de 60.000 de lei la asociaţie. Asociaţia poate da în judecată primăria şi să recupereze banii în instanţă, dar până atunci, nici noi nu vom sta degeaba. Am trimis şi vom mai trimite somaţii pentru chiriaşi să îşi achite datoriile la asociaţie. Paradoxul este că toate chiriile sunt plătite la zi, în schimb, la asociaţie uită să se mai ducă”, a precizat viceprimarul Harşovschi.

Pentru neplata datoriilor la asociaţie, chiriaşilor ANL le pot fi reziliate contractele de închiriere şi pot fi scoşi în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni riscă să nu beneficieze de apă caldă din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Mii de suceveni riscă să nu beneficieze de apă caldă din cauza datoriilor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei