Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 aug 2011 - Anul XVI, nr. 204 (4802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Debite neglijate

ACET va întrerupe furnizarea apei potabile la o asociaţie din municipiul Suceava, din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două săptămâni, membrii asociaţiei de proprietari H10 nu vor mai beneficia de apă potabilă la robinete, ACET fiind decis să le întrerupă furnizarea acestui serviciu, din cauza datoriilor restante.

Locuitorii blocului H10, de pe strada Oituz, au de achitat către ACET aproape 1,10 miliarde de lei vechi (110.000 de lei).

Fără apă rece, locuitorii blocului nu vor mai beneficia nici de apă caldă, dar nici de căldură, la iarnă, pentru că întreg blocul este debranşat de la Termica, iar proprietarii şi-au montat centrale de apartament.

“La această asociaţie se înregistrează o situaţie deosebită, pentru că vechiul administrator, Gabriela Lungu, a comis o fraudă de 4.754 de lei, bani care nu au mai fost recuperaţi, dar nici următorul administrator nu s-a ocupat mai bine, pentru că a fost găsit ţinând în casă vreo 5.000 de lei din banii oamenilor, în loc să achite facturile la utilităţi. Acum, respectiva asociaţie nu mai are nici un fel de conducere. Noi am organizat acolo trei adunări generale, dar oamenii nu s-au înţeles, nu au ales un preşedinte şi prin urmare nu au nici administrator, încât nu are cine să strângă banii de la oameni şi să achite cu ei facturile la utilităţi”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Cum datoria către ACET a ajuns la o sumă îngrijorătoare, iar din luna februarie, de la blocul respectiv nu s-a mai înregistrat nici o plată, societatea care furnizează apa potabilă şi asigură servicii de canalizare a luat decizia de a-i debranşa, dacă nu se achită urgent măcar o parte din datorii.

Notificarea privind întreruperea furnizării apei potabile din data de 12 septembrie a fost deja afişată la sediul asociaţiilor şi chiar pe la uşile locatarilor.

În aceste condiţii, conducerea Primăriei Suceava îi îndeamnă pe locatari să vină să organizeze o nouă adunare generală, să desemneze o conducere şi să angajeze administrator, pentru că, pe lângă plăţile restante la ACET, mai sunt şi alte utilităţi de care beneficiază – gaz metan, electricitate, de la care riscă să fie de asemenea debranşaţi, dacă nu vor plăti cheltuielile comune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ACET va întrerupe furnizarea apei potabile la o asociaţie din municipiul Suceava, din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
ACET va întrerupe furnizarea apei potabile la o asociaţie din municipiul Suceava, din cauza datoriilor5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei