Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 aug 2011 - Anul XVI, nr. 188 (4786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

D’ale toamnei

Roşii-gigant în sera unei familii din Burla

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuinţa unei familii de agricultori din comuna Burla a devenit în ultimele zile un gen de „loc de pelerinaj”.

În sera familiei Pintiliuc, de fapt în microseră, pentru că suprafaţa ei este egală cu cea a unei camere obişnuite dintr-un apartament de bloc, au crescut nişte roşii gigant care au stârnit curiozitatea, dar şi invidia multor consăteni. Pe tulpina fiecărei plante atârnă tomate care au în medie 1-1,2 kilograme, însă ieri dimineaţă gospodarii au avut parte de o surpriză neplăcută în momentul când au constatat că „roşia-mamut”, pe care ei o estimaseră la mai mult de 2,5 kilograme, făcuse „picioare” peste noapte, adică fusese furată. Agricultorii nu s-au supărat şi au decis să îngrijească cu aceeaşi atenţie legumele, care anul acesta le vor aduce o producţie record, aproape o tonă şi jumătate.

„Sămânţa pe care am folosit-o este tot de la o roşie care a crescut în grădină la noi, nu este adusă din străinătate sau din altă parte, este <made in Burla> sută la sută. Este primul an când am obţinut o recoltă aşa de frumoasă de roşii şi vă rog să mă credeţi că încerc o satisfacţie deosebită când intru şi văd ce avem în mica noastră seră”, a spus Lenuţa Pintiliuc, „şefa gospodăriei”.

Capul familiei, Vlad Pintiliuc, tată a trei copii, este mândru de recolta din sera sa, însă pasiunea sa rămâne în continuare zootehnia.

„Am construit această seră în circa două ore, de fapt e o microseră cu o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi. Suntem familie de agricultori, noi nu facem parte din categoria cumpărătorilor de legume din piaţă pentru că reuşim să producem strictul necesar. Cât priveşte rodul din acest an, cred că vom recolta mai mult de o tonă de roşii. Vreau să fac o menţiune, şi anume că noi nu am folosit nici un fel de chimicale, ci numai gunoi de grajd”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Roşii-gigant în sera unei familii din Burla.
 Vizualizări articol: 3690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
Roşii-gigant în sera unei familii din Burla4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei