Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iubiri din interes

Străinii căsătoriţi la Suceava, obligaţi să stea în ţară cel puţin şase luni pe an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cetăţenii străini din statele terţe (non UE) căsătoriţi cu suceveni nu au voie, potrivit noilor modificări ale legislaţiei în domeniu, să părăsească România mai mult de şase luni pe an, dacă nu vor să îşi piardă dreptul de şedere pe teritoriul ţării noastre.

Aceeaşi situaţie şi în cazul străinilor care figurează ca membri de familie ai unor cetăţeni domiciliaţi la Suceava, fiind înregistrate nu mai puţin de 822 de persoane, dintre care 775 au drept de şedere temporară, iar restul drept de şedere pe termen lung.

Cei mai mulţi străini cu familii la Suceava şi drept de şedere în România provin din Republica Moldova (471), Ucraina (135) şi Turcia (53).

„Dacă se constată că au o absenţă de pe teritoriul României mai mare de şase luni în decurs de un an, există posibilitatea revocării dreptului de şedere”, a explicat, ieri,  şeful Biroului pentru Imigrări Suceava, comisarul Aurel Savin.

Singurele excepţii sunt atunci când absenţa de pe teritoriul României are ca motiv satisfacerea serviciului militar obligatoriu, starea de graviditate sau de naştere, o boală gravă sau împrejurări excepţionale care au făcut imposibilă întoarcerea voluntară. 

Aurel Savin a anunţat că, începând cu 31 iulie a.c., s-au adus mai multe modificări şi completări în ceea ce priveşte regimul juridic al străinilor.

Cea mai importantă modificare este aceea că în locul cărţilor de rezidenţă vor fi emise permise de şedere temporară, valabile pe o perioadă de la un an până la cinci ani, sau permis de şedere pe termen lung, valabil pe o perioadă de 10 ani.

Contravaloarea unui permis de şedere este de 240 de lei, care se achită la orice unitate CEC.

În privinţa cărţilor de rezidenţă eliberate anterior, completează reprezentanţii Birului pentru Imigrări, acestea rămân în vigoare până la data expirării valabilităţii lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străinii căsătoriţi la Suceava, obligaţi să stea în ţară cel puţin şase luni pe an.
 Vizualizări articol: 2621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Străinii căsătoriţi la Suceava, obligaţi să stea în ţară cel puţin şase luni pe an4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei