Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Medalie jubiliară bătută de un câmpulungean, în locul primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O medalie jubiliară dedicată împlinirii a 600 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost bătută pe banii săi de un câmpulungean revoltat că primăria nu face nimic consistent pentru a marca evenimentul.

Ovidiu Corduneanu, un localnic pasionat de numismatică, a decis să realizeze medalia la Monetăria Statului, în tiraj de 30 de exemplare din tombac și trei exemplare din argint. Medaliile au diametru de 60 mm, sunt executate în tehnică patinată și cele din argint cântăresc 105 g fiecare. Potrivit precizărilor realizatorului, medaliile sunt destinate colecționarilor și iubitorilor de frumos. Deși au existat anterior în Consiliul Local inițiative ale consilierilor privind un astfel de demers aniversar, ideile au rămas doar la nivel de discuții, iar primăria nu s-a implicat cu nimic în realizarea unei  medalii. Întrebat de ce și-a cheltuit banii pe un astfel de proiect personal, colecționarul a răspuns sec că ”dacă primăria nu a făcut nimic, a trebuit să fac eu”.

Potrivit afirmațiilor lui Corduneanu, aversul medaliei prezintă o imagine a centrului localității din anii 1900, realizată de gravorul Paul Leșanu după o carte poștală ilustrată din acea epocă. Reversul este realizat în viziunea grafică a maestrului Mircia Dumitrescu, profesor universitar și artist plastic bucureștean, și reprezintă un logo dedicat evenimentului aniversar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalie jubiliară bătută de un câmpulungean, în locul primăriei.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Medalie jubiliară bătută de un câmpulungean, în locul primăriei4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-i ghisaftul trimis de
(10 aug 2011, 20:48:58
Pai DOMNULE CORDUNEANU, sa-i vezi cum gasesc bani pentru sarmale, tuica, manelisti, gratare si alte minunatii care tin cu adevarat de cultura si traditii, nu ceea ce dumneavoastra vreti sa scoateti in evidenta. Inca ii bine ca n-au venit la dv. acasa o ceata de culturisti haidamaci pastoriti de latraul Flutur Cap de Bou Mort si sa va unga cateva cetleie pe schinare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei