Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Garda Financiară a confiscat aproape 1.000 de metri cubi de lemn de la o firmă din Baia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarii Gărzii Financiare Suceava au confiscat aproape 1.000 de metri cubi de cherestea de la o firmă din comuna Baia. În urma unui control efectuat luna aceasta la firma din Baia, comisarii financiari au constatat că pentru cantitatea de 996,59 de metri cubi de cherestea nu există documente de provenienţă. Potrivit şefului Gărzii Financiare, Ionuţ Vartic, firma, care are ca obiect de activitate fabricarea altor produse din lemn, a fost sancţionată şi cu o amendă de 20.000 de lei.

Ionuţ Vartic a spus că în perioada 1-31 martie 2011 societatea din Baia s-a aprovizionat cu 996,59 de metri cubi de cherestea de la doi operatori economici din judeţul Harghita. În timpul controlului, pentru respectiva cantitate de lemn au fost prezentate ca documente secundare de provenienţă 19 avize de însoţire utilizate în mod ilegal, având în vedere că documentele au fost ridicate de către alte trei societăţi comerciale din Topliţa. Ionuţ Vartic a precizat că verificările la firma din comuna Baia au fost făcute cu Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

 

Administratorul unei firme care comercializează lemn a fugit de comisarii financiari

Pe de altă parte, Ionuţ Vartic a mai spus că în urma unui alt control, efectuat la o firmă din Suceava care comercializează material lemnos, comisarii financiari au constatat că aceasta nu a plătit obligaţii fiscale de aproape 100.000 de lei (un miliard de lei vechi). El a arătat că în cadrul verificărilor au fost controlate operaţiunile economice efectuate în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011. Comisarul Gărzii Financiare a declarat că firma a livrat aproape 1.300 de metri cubi de cherestea răşinoasă către două societăţi comerciale, în valoare de 517.643 de lei, precum şi 521,47 de metri cubi de buşteni, în sumă de 104.294 de lei, fără a înregistra în contabilitate aceste venituri.

„De asemenea, societatea comercială nu a depus declaraţiile privind impozitul pe profit şi decontul de taxă pe valoarea adăugată pentru perioada 2010 – 2011 şi nici bilanţurile contabile pentru anii 2009 şi 2010. Mai mult, pe durata verificărilor administratorul societăţii nu a putut fi contactat, deşi a fost căutat în nenumărate rânduri la adresa de domiciliu, care corespunde cu adresa sediului societăţii”, a explicat Ionuţ Vartic.

El a adăugat că prin neînregistrarea veniturilor, firma din Suceava nu a plătit impozite şi taxe în valoare totală de 99.510 lei. Pe numele administratorului societăţii a fost întocmită o plângere penală pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda Financiară a confiscat aproape 1.000 de metri cubi de lemn de la o firmă din Baia.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Garda Financiară a confiscat aproape 1.000 de metri cubi de lemn de la o firmă din Baia3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei