Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hartă agricolă

Agricultorii din judeţ, printre cei mai bogaţi săraci din ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care lucrează cu carte de muncă în sectorul agricol au salarii mai mari decât colegii din cele mai multe judeţe ale ţării, fiind printre cei mai bogaţi săraci din ţară. Cel puţin aşa relevă o analiză publicată de portalul de analiză economică econtext.ro, care a realizat un top pe judeţe al salariilor medii din agricultură, top care relevă că în acest sector se câştigă foarte puţin în România.

Conform datelor valabile pentru luna aprilie a acestui an, angajaţii din judeţ ce activează în domeniul agricol au avut salarii medii nete de 1.329 de lei, mult peste câştigurile celor mai mulţi colegi din ţară. De exemplu, în Botoşani salariul mediu net din agricultură a fost în aceeaşi lună de doar 987 de lei, în Constanţa de 998 de lei, în Iaşi de 1.137 de lei, chiar şi salariile medii din capitală fiind mai mici, de 1.204 lei. În topul realizat de econtext.ro, salarii medii nete mai bune decât în Suceava au avut doar angajaţii din Sibiu, 1.382 de lei, şi Galaţi, 1.344 de lei, pe locul trei situându-se angajaţii din agricultură din judeţul nostru.

Specialiştii din domeniul economic sunt de părere că aceste câştiguri sunt foarte mici, mai ales în condiţiile în care 2011 este un an foarte bun în agricultură, an ce permite obţinerea de producţii bune şi automat de profit.

La nivelul judeţului Suceava, ultimii ani au adus o uşoare dezvoltare a agriculturii, în sensul că au apărut zeci de arendaşi care lucrează sute de hectare de teren agricol, unii chiar şi peste o mie de hectare. Această tendinţă de comasare duce automat la producţii mai bune, ceea ce ar putea explica şi salariile ceva mai mari oferite de angajatorii din domeniu.

Mai trebuie spus că în acest sector al angajaţilor în agricultură sunt incluşi şi salariaţii care activează în silvicultură, vânătoare şi pescuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii din judeţ, printre cei mai bogaţi săraci din ţară.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Agricultorii din judeţ, printre cei mai bogaţi săraci din ţară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei