Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spor

Lucrările de modernizare a iluminatului public avansează mai rapid decât în grafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a iluminatului public din Suceava, de-a lungul principalei artere de circulaţie, avansează cu paşi repezi, după cum a constatat ieri şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

“La iluminatul public sunt depăşiri de grafic, dacă se poate spune aşa.

Au început să vină stâlpii de iluminat, se aşteaptă acum să fie încărcaţi din Italia şi restul stâlpilor. Între timp, stâlpii aduşi până acum se montează din ambele capete ale oraşului, atât de la ieşirea spre Fălticeni înspre Centru, cât şi de la ieşirea spre Botoşani înspre Centru. Au venit şi cutiile pentru iluminatul public, iar în scurt timp vor fi montaţi şi toţi stâlpii”, a declarat primarul Ion Lungu, după ce a analizat situaţia lucrărilor la comandamentul de ieri dimineaţă.

Edilul sucevean a precizat că stâlpii de beton aparţinând TPL, care deserveau reţeaua de troleibuze şi care au în vârf corpuri de iluminat, nu vor fi daţi jos, ci vor fi înlocuite doar braţele de susţinere şi corpurile de iluminat, cu altele, mai eficiente energetic.

Faptul că lucrările de modernizare a iluminatului public avansează mai repede decât se credea este în favoarea sucevenilor, care vor scăpa mai rapid de şanţurile săpate pe trotuare şi pe spaţiile verzi.

“Lucrul cel mai important pentru mine este să aducem la starea iniţială trotuarele afectate de lucrările de modernizare a iluminatului public. Avem o înţelegere cu cei de la Loial, înainte de a pune pavelele să toarne un strat de beton, pentru a rămâne la acelaşi nivel. Se întâmplă acest lucru, am fost şi am verificat în teren, iar oamenii noştri din primărie urmăresc zilnic acest aspect”, a precizat edilul sucevean.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a iluminatului public este de 8.175.833 de lei, iar lucrările prevăd modernizarea liniei electrice subterane pe o distanţă de 25 de kilometri, înlocuirea a 171 de stâlpi de iluminat public şi a 642 de corpuri de iluminat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de modernizare a iluminatului public avansează mai rapid decât în grafic.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Lucrările de modernizare a iluminatului public avansează mai rapid decât în grafic2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sucevean trimis de
( 3 aug 2011, 11:37:59
interesant ar fi sa dispara si cablurile care atarna pe toti stalpii si copacii din orasul Suceava....arata de parca suntem intr-o tara subdezvoltata...
1.1  RE: Sucevean trimis de
( 3 aug 2011, 12:23:54
Parcă?
1.2  RE: Sucevean trimis de
( 3 aug 2011, 13:08:03
Inca nu s-a gasit firma care sa ia spaga pentru a asigura chestia asta.
Oricum Suceava e in urma cu 10 ani fata de bucuresti, unde s-a facut deja o astfel de trecere, de pe stalpi in subteran. Acolo insa primar e Oprescu, adica un doctor, un adevarat intelectual, nu un taran de Prelipca.
1.3  RE: Sucevean trimis de
( 3 aug 2011, 14:23:13
PRIMAR INCAPABIL SI FARA VIZIUNE!!! Daca ar citi primarul comentariile noastre, multe idei "geniale" ar culege, intrucat capusorul sau nu poate produce asemenea idei. Si nici nu vrea sa invete din experienta altori primari. In mai toate marile orase din Romania (nu vorbim de Europa), cablurile sunt INGROPATE, la noi se lasa mizeria asta estetico-urbana, culmea, pe niste stalpi grosolani si care si-au facut veacul. Nu mai inteleg de ce se monteaza stalpi subtiri moderni, alaturi de stalpi grosolani si plini cu cabluri?? Sau cablurile vor fi montate dupa "marea asfaltare" promisa de 2 ani, cand se vor sparge din nou strazile si trotuarele a o 100-a oara. Si astfel, Suceava va continua sa arate ca un oras din Afganistan si nu ca un oras european. Daca asta ti-ai propus, d-le primar, atunci ti-ai realizat scopul cu maaare succes. Iti doresc mult ghinion (nu succes) la taranismele pe care le propui. Iti recomandam de multe ori sa te mai consulti cu arhitecti specializati, dar nu te intereseaza. Off, de-abia astept alegerile sa votez pe altcineva. As vota si pe Ahmadinejad, numai sa nu mai vad incompententi ca dumneata in locuri de conducere vitale pentru un oras!!!
1.4  RE: Sucevean trimis de
( 3 aug 2011, 22:18:53
@FRITZ nu fii asa sigur de ceea ce afirmi. Tot Oborul e impanzit de cabluri atarnate si vazusem pe Dorobantilor un stalp, saracu, nici nu se mai vedea de la atatea cabluri incalcite. Oricum bine pui problema cablurilor din Suceava, ar fi frumos, daca tot s-au dat pavelele alea la o parte si s-au facut gropi prin trotuare pentru nu-stiu-ce-nabia-mai-face-si-L sa "mascheze" cablurile alea, care sincer, nu mai sunt folosite. Si aici ma refer la cablurile de la troleibuz, care stau degeaba si eventual cabluri ale unor firme de telecomunicatii care ar trebui sa-si modernizeze tehnologia prin implementarea unor norme cu privire la impamantarea cablurilor furnizoare de servicii de telefonie, internet, s.a.m.d.
2.   Bucurestiul e inca in urma.. trimis de
( 3 aug 2011, 14:02:16
sa vii sa vezi brasovul..impecabil
3.   Tare de tot ... trimis de
( 3 aug 2011, 14:05:22
in editia de ieri, incapabilul "gospodar" al cocinei Suceava declara ca stalpii din beton pentru iluminat sunt inlocuiti deoarece nu mai corespund. nu mai corespund din ce punct de vedere? pentru iluminat? dar pentru a reintroduce troleibuze corespund? dar Lungu a solicitat cuiva un studiu sa vada daca investitia in troleibuze renteaza? sau e mai rentabil cu maxi-taxi? sau are nevoie de bani pentru alte campanii electorale portocalii? si uite asa, noi, contribuabilii, platim sa respiram praf si mizerie sub pretextul "modernizarii".
3.1  RE: Tare de tot ... trimis de
( 3 aug 2011, 15:43:06
Subscriu!
Ar fi timpul sa se reintroduca troleibuzele! Bine ca Botosaniul poate sa aiba tramvai!
Este mare nevoie de civilitate!
3.2  RE: Tare de tot ... trimis de
( 3 aug 2011, 20:28:18
Oh, daaa, troleibuzele si caderile de curent sau "saritul" de pe liniile de alimentare din cauza mocofanilor care parcheaza aiurea! Am trait deja asta. Propun benzi speciale pentru autobuze si ridicarea masinilor parcate aiurea de catre primarie, amenzi drastice pentru cei care folosesc banda de bus (alte vehicule decât ambulanta si politie), sa vedeti ce ordine s-ar face, ca-n occident! Ah, nu-i decât o banda pe sens? Merde alors! Dar NUUUUU maxi-taxi, NU!
4.   Comentariu trimis de
( 3 aug 2011, 16:34:22
Dupa cum ziceam..grija noastra majora in acest moment este iluminatul public..mda
5.   Productie la hectar! trimis de
( 3 aug 2011, 17:17:28
Sa speram ca "depasirile" graficului nu sunt ca la marele proiect cu videocamere care oficial a fost terminat cu o luna mai devreme (si erau functionale doar 15 camere), iar finalizarea cu adevarat a proiectului a mai durat doua luni. Chiar credeti ca toti suntem coborati din copac , d-le primar????!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei