Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2011 - Anul XVI, nr. 181 (4779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

UNPR

Cătălina Vartic: „Introducerea <Coşului de solidaritate> este o măsură corectă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinta Organizaţiei Judeţene Suceava a UNPR, Cătălina Vartic, a declarat că adoptarea programului guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate” este o măsură corectă adoptată de Guvernul României. Cătălina Vartic a precizat că Uniunea Naţională pentru Progresul României a fost partidul care a propus acest proiect, prin care toţi pensionarii din România vor putea achiziţiona câte un pachet de alimente de bază la preţuri de producător. Ea a arătat că acest program a beneficiat de sprijinul prim-ministrului Emil Boc şi al coaliţiei de guvernare.

„Un proiect asemănător a fost aplicat cu succes în Bucureşti de preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, în perioada în care a deţinut funcţia de prefect al Capitalei. Pensionarii bucureşteni au beneficiat, prin intermediul proiectului, de produse alimentare de bază, la preţ de producător”, a declarat liderul UNPR Suceava. Cătălina Vartic a explicat că programul „Coşul de solidaritate” va fi derulat de Guvernul României şi va fi implementat prin Consiliile Judeţene şi Consiliile Locale, sub monitorizarea Prefecturii. De asemenea, produsele vor fi achiziţionate prin contracte încheiate la nivel naţional, în urma unor licitaţii transparente, iar ambalarea şi distribuţia pachetelor se vor realiza prin instituţiile administraţiei publice locale.

 

Programul ar putea deveni funcţional din toamna acestui an

Preşedinta UNPR Suceava a mai spus că datorită reducerilor acordate de producători pentru contracte de asemenea proporţii, dar şi datorită absenţei adaosurilor comerciale practicate de intermediari, preţul la care pensionarii vor putea achiziţiona alimente de bază, făină, zahăr, ulei, mălai, orez şi altele, va fi considerabil mai mic decât preţul din magazine.

„Introducerea <Coşului de solidaritate> este o măsură corectă şi echitabilă din punct de vedere social, menită să ducă la creşterea puterii de cumpărare în rândurile unei categorii extrem de vulnerabile, cea a pensionarilor. UNPR consideră că acest proiect este absolut necesar, în condiţiile în care pensia medie în România este de 721 de lei, iar pentru cei care au lucrat în agricultură, media este de doar 310 lei. Mai mult, calculele arată că peste 50% din consumul lunar al pensionarilor îl reprezintă produsele alimentare”, a spus Cătălina Vartic. Ea a spus că proiectul UNPR nu presupune un efort bugetar suplimentar, ba mai mult, va duce la susţinerea producţiei interne.

Nu în ultimul rând, Cătălina Vartic a precizat că UNPR doreşte ca programul guvernamental „Coşul de solidaritate” să devină funcţional din toamna acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic: „Introducerea este o măsură corectă”.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cătălina Vartic: „Introducerea este o măsură corectă”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 3 aug 2011, 11:14:41
PDL’ul îşi dă duhul ... trăindu’şi decesul
Consumându-se ... ne consumă şi pe noi
Urâtă’i e faţa , urât îi e dosul
Şi’i miroase urma a gunoi

Decât o groază fără sfârşit
Mai bine un sfârşit groaznic ( putem ... suntem )
Suntem mulţi .. şi totuşi puţini ce strigăm :
Dacă voi nu ne vreţi ... noi ne vrem !

La înaintare ( pentru joc de gleznă )
E rostogolit un ... ce-i ăsta, partid ? ? ?
Duduia asta eclipsează lumina ( în juru-i beznă )
N-aveţi la’ndemână nişte microbicid ? nail biting
2.   Cosul de solidaritate trimis de
( 3 aug 2011, 12:21:42
Asa au ajuns pensionarii, ca si toata populatia sa traiasca sub regimul basescu si boc, am ajuns la mila publică, mai ceva ca-n lagare de extreminare mazista, ce sa facem ne meritam soarta. De aceia aceasta actiune ar trebui numita ” Sa muriti incet si bine”.
3.   Propunere trimis de
( 3 aug 2011, 13:06:22
La cat e de PURCICA aceasta cucoana, daca ar incerca macar sa dea jos cateva kilograme, ar putea lejer sa umple cosurile a multor batrani. Dar demagogia e in floare. unde esti tu nenea Iancule?
4.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
( 3 aug 2011, 21:02:34
Nu toti pensionarii simt nevoia ajutoarelor.Unii chiar isi izoleaza apartamentele cu cele mai scumpe materiale de pe piata,isi monteaza centrale de apartament sofisticate,renovari,etc.Murit de rand,se intreaba fireste:
s-au dat dividendele de la securitate;sau
A.N.I.prinde viata,maldarul de bani este nejustificabil iar niste investii nu strica.Un raspuns corect l-ar putea da sefii de asoc.de propr. unii chiar lucreaza de zor la renovari
5.   SCUZE trimis de
( 3 aug 2011, 21:04:25
Muritorii de rand
6.   FERMA ANIMALELOR trimis de
( 4 aug 2011, 10:01:25
ASTA-I BUNA DE TAIAT LA CRACIUN. O doare-n dos pe scroafa asta de pensionari.La cat de aroganta e fina lui dom Primar si la cat o exploateaza pe muma-sa, cine-o crede .De cand a ajuns sefa la Registrul Comertului si barbasu' sef la Garda, pe basca nanasului Lungu si prietenii, e o scarba de fimeie. Si-a facut si crasma Salzburg pe banii din spagi, comisioane.Si-a trecut firma de contabilitate pe mumasa si el e sef la Garda Financiara si ea la registrul Comertului.Ferma Animalelor.ne conduc porcii.
7.   Cosul trimis de
( 4 aug 2011, 17:04:57
Ma bucur ca va mai ganditi si la pensionari. Ei au fost cel mai tare loviti de aceasta criza. Aceasta masura, daca va fi pusa in alinare, va fi o alinare pt pensionari, le va mai usura traiul.
8.   Comentariu trimis de
(13 aug 2011, 15:42:58
Traim cu totii vremuri grele. Acest lucru este cert.

Se intampla ca, atunci cand nu ai ce pune pe masa, sa privesti cu mai mult interes ograda vecinului. E de inteles. Suntem oameni si suntem supusi pacatului.

Ceea ce e de neinteles, dupa umila mea parere, este superficialitatea cu care unii dintre noi judeca lucrurile. - Am spus "superficialitatea" intrucat nu imi doresc sa jignesc pe nimeni, cu toate ca termenii potriviti ar fi fost: "lipsa de ratiune". Ori ratiunea este tocmai cea care il inalta pe om, care il distinge de un animal oarecare. - Ce legatura are aspectul fizic cu mesajul pe care il transmite o persoana???????
Si chiar daca, prin absurd, ar avea vreo legatura, sunt atatea doamne plinute si domni cu burtica in lumea asta care au atata sarm!!! Ma intreb, draga Fritz sau Gurarea 123, daca cea care ti-a dat viata nu a luat cateva kilograme in plus dupa nastere sau daca insusi tu / insati tu nu ai avut unele probleme ponderale de-a lungul timpului sau nu ai o fiica, un fiu, un nepot, o nepoata, un prieten etc. cu probleme similare. Se mai intampla. Asta este viata!!! Nu vad care este problema.
Azi esti intreg, maine poti fi olog, azi vezi, maine poti fi orb, azi esti, maine poti sa nu mai fii.
Conteaza ce lasi in urma ta. Iar mesajele acestea postate mai sus nu lasa decat venin, din nefericire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei