Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Preşedinte de asociaţie, obligat să returneze banii pe care i-a încasat ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou caz de lăcomie şi „îmbuibare” din banii cetăţenilor iese la iveală în rândurile asociaţiilor de proprietari, după o serie de verificări făcute de Primăria Suceava la o asociaţie din cartierul George Enescu.

Astfel, în urma analizării actelor din ultimii trei ani, inspectorii municipalităţii sucevene au constatat că, pe lângă numeroase decontări fictive, cei care conduc asociaţia şi-au majorat salariile cu de al sine putere, acordându-şi premii şi prime de mii de lei.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a declarat ieri că, în urma verificărilor efectuate la asociaţia de proprietari nr. 6 Lazăr Vicol, “am găsit o sumedenie de nereguli, mai mici sau mai mari, de la decontarea încărcării unei imprimante pe care nu o aveau, până la majorarea ilegală a salariilor”.

Mai exact, în 2008, în baza deciziei adunării generale a asociaţiei, din luna martie, preşedintele de asociaţie avea un salariu de 800 de lei, pentru ca din luna septembrie, prin decizia comitetului executiv, salariul să i se majoreze cu 200 de lei.

“În baza acestei hotărâri ilegale, preşedintele de asociaţie, Ioan Lazăr, a primit câte 200 de lei lunar în 2009 şi 2010, ajungând să încaseze pe nedrept peste 4.100 de lei. Văzând că îi verificăm, anul acesta, în adunarea generală a asociaţiei, au propus şi li s-a aprobat majorarea de salariu a preşedintelui de asociaţie la 1.000 de lei, dar banii pe care i-a încasat ilegal în această perioadă va trebui să-i returneze”, a precizat Lucian Harşovschi.

 

Premii de aproape 6.000 de lei pentru preşedintele de asociaţie

Lăcomia celor din conducerea asociaţiei nu se opreşte aici, pentru că alţi bani, care ar fi trebuit folosiţi să îmbunătăţească viaţa celor din asociaţie, prin lucrări în folosul oamenilor, au ajuns tot în buzunarele conducerii.

O sursă importantă de venituri pentru asociaţii sunt comisioanele încasate de la societăţile de utilităţi. Astfel, Termica acordă 1% din valoarea facturii pe timp de vară şi 1,5% pe perioada furnizării de căldură, iar ACET acordă un comision de 2% din valoarea facturii achitată în termen.

Din comisioanele încasate de la ACET şi Termica, banii ar trebui să se constituie într-un fond special, care poate fi utilizat cu acordul adunării generale sau cu acordul comitetului executiv, dar nu pentru premieri sau salarii. Numai că, profitând de o hotărâre neclară a adunării generale, în care se spune că în limita bugetului aprobat pot să îşi aprobe premii, cei din conducerea asociaţiei şi-au acordat premii de zeci de mii de lei.

“În perioada 2008 – 2010 au fost acordate premii pentru salariaţi de 11.400 de lei, pentru comitetul executiv – 8.600 de lei, iar pentru preşedinte – 5.900 de lei”, a explicat viceprimarul Sucevei.

Ieri, preşedintele de asociaţie şi administratorul veniseră la primărie să semneze de luarea la cunoştinţă asupra rezultatelor verificărilor efectuate.

Amenda care se va aplica în acest caz poate merge de la avertisment la 3.000 de lei, o decizie în acest sens nefiind încă luată.

“Scopul nostru nu este de a aplica amenzi, ci să aducem la cunoştinţa adunării generale neregulile depistate. Oamenii pot decide ce vor să facă în privinţa celor care le conduc asociaţia”, a mai declarat viceprimarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinte de asociaţie, obligat să returneze banii pe care i-a încasat ilegal.
 Vizualizări articol: 2479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Preşedinte de asociaţie, obligat să returneze banii pe care i-a încasat ilegal5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotie la drumul mare trimis de
(28 iul 2011, 13:20:11
Ar trebui verificate toate asociatiile de proprietari ,peste tot se fura,persoane netrecute,sau pelecati in strainatate apartamentele inchiriate si se i-a chirie odata si subventie (persoana fara venit inc-o data) ,iar pe un amarat fiscul i-l executa pentru 50 lei.
2.   Bingo trimis de
(28 iul 2011, 14:36:07
La o asociatie trebuie sa ai 2 conturi:
unul la CEC uzual ptr asociatie
unul la trezorerie uzual ptr FISC si ptr PRIMARIE
Astfel nu te mai verifica nimeni si nu apari nici in presa ca element negativ,dusman al boborului,info-administrator sau presedinte,abonat la mai multe ,,tite''
Au un rol important si in campaniile electorale stiu ei ce stiu!
3.   De ce ? trimis de
(28 iul 2011, 19:41:58
Tot se vorbeste despre infractori si infractiuni .......anonime.Pentru ce li se protejeaza identitatea acestor specimene ? Cred ca ar trebui aratate si datele personale si poza acestora .
4.   ... trimis de
(28 iul 2011, 21:00:29
este o stire de tot  ☭ ul,atata timp cat nu ne spuneti si despre cine este vorba!sorry

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei