Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

O fetiţă din Udeşti are nevoie de 4.000 de lei pentru o operaţie la inimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiţă din Udeşti - satul Poiana are nevoie de 4.000 de lei pentru o operaţie la inimă. În vârstă de 12 ani, Ionela Vasilica Moisei suferă de stenoză aortică severă, bicuspidie aortică, cardiomiopatie hipertrofică concentrică secundară, hipocalcemie şi necesită urgent o intervenţie chirurgicală. Recomandarea de a face operaţia la inimă i-a fost dată de medici specialişti din Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unde a fost internată (24 – 30 iunie) pentru investigaţii. Medicii i-au recomandat copilei şi mai multe medicamente, dar mama ei nu are bani să i le cumpere, având un venit lunar de doar 240 de lei.

 

Fără tată de la 3 ani

Ionela Vasilica Moisei este cel de-al cincilea copil al Auricăi Bergeua, din Udeşti, şi a fost crescută fără tată, încă de la vârsta de 3 ani. După ce a rămas văduvă după primul soţ, şi avea, deja, patru copii, femeia a încercat să-şi refacă viaţa alături de un alt bărbat. Ionela a fost recunoscută de tatăl natural, doar că acesta nu i-a fost de mare ajutor. Viaţa grea alături de acest bărbat a determinat-o pe Aurica să-l părăsească. La băutură, bărbatul făcea scandal şi punea în pericol viaţa copilului. Şi-a luat fetiţa în braţe şi s-a mutat în casa părintească. De peste opt ani îşi creşte singură copilul cu probleme de sănătate, doar din ajutorul social primit de la primărie.

 

Unii i-au întins o mână de ajutor

Într-o căsuţă mică, cu o singură cameră, dar îngrijită, la marginea satului Poiana, le-am întâlnit pe Ionela şi pe mama ei. Nu era pentru prima dată. Şi anul trecut am încercat să fim alături de suferinţa acestui copil nevinovat, publicând un material în Monitorul de Suceava. După ce a citit povestea Ionelei, conducerea Asociaţiei „Orfanii 2003” a inclus-o pe Ionela Vasilica Moisei în programul „Sprijin pentru viaţa de zi cu zi”. Fetiţa a primit, atunci, din partea Asociaţiei „Orfanii 2003”, produse alimentare de strictă necesitate, rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Au fost şi alţi oameni de bine care i-au fost alături Ionelei, persoane care şi-au păstrat anonimatul, „binefăcători” din judeţ, dar şi din Iaşi. Ionela, împreună cu mama ei au doar cuvinte de mulţumire la adresa lor. Doar că „răul” nu a dispărut. Sărăcia nu ţine doar o zi, o lună. Pentru Ionela, suferinţa continuă. Se poate sfârşi doar dacă va fi operată, va avea medicamente şi o alimentaţie de calitate. Acesta este visul pentru care cele două şi-au unit puterile şi speră la o minune.

 

Supravieţuieşte fără medicamente

Cu mari eforturi financiare, Ionela a fost dusă de mama ei de mai multe ori la Iaşi, pentru a fi văzută şi ajutată de medici să trăiască. „În ultima perioadă, Ionela se plânge de dureri tot mai puternice în zona inimii. Are ameţeli, palpitaţii, nu are vlagă, oboseşte foarte repede. Nici la şcoală nu poate să înveţe cum trebuie”, ne-a spus mama fetei. Pentru bolile de care suferă, fetiţa a primit gradul II de handicap, statul acordându-i, lunar, un ajutor în valoare de 68 de lei şi o alocaţie complementară în valoare de 150 de lei. La aceşti bani se adaugă şi ajutorul social al mamei.

„Fata ar trebui să fie sub tratament, numai că nu am bani să-i cumpăr medicamente. Ar fi trebuit să-i cumpăr Osteocare - sirop, Pikovit IQ - sirop, Spironolactona şi alte vitamine, pe care nu i le-am cumpărat. N-am cu ce. Medicii mi-au spus clar: când ai banii, poţi să aduci fata la operaţie. Chiar conferenţiarul dr. Iordache mi-a spus că am nevoie de 40 de milioane de lei vechi. Nu a mai spus de anestezie... Doar pentru a-i schimba o valvă, care se aduce din străinătate, aşa am înţeles eu. Şi, ce ştiu eu, ce vor mai găsi la inimă?”, ne-a mai povestit Aurica Bergeua. Tot ea a completat că boala Ionelei se pare că este din naştere. Ionela are nevoie şi de mâncare mai bună - alimentaţie completă, cu evitarea excesului de sare, de multe vitamine.

 

Nu fiţi indiferenţi la suferinţa unui copil!

Aurica Bergeua şi-a pierdut un fiu, după o suferinţă la plămâni. Mai are trei fete, toate căsătorite, cu familii şi copii, dar care nu au nici ele posibilităţi să o ajute pe Ionela. Deşi au considerat-o mereu sora lor „bună”, ele nu reuşesc să adune bani pentru a o trimite la operaţie. Cei care pot să-i dea o şansă fetiţei, să scape de teama că într-o zi inima ei ar putea să nu mai bată, că într-o zi poate să cadă fără să se mai ridice din cauza suferinţelor cardiace, pot să ia legătura cu mama Ionelei, la numărul de telefon 0753 473 793, sau cu una dintre surori, la telefonul 0757 359 514.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă din Udeşti are nevoie de 4.000 de lei pentru o operaţie la inimă.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O fetiţă din Udeşti are nevoie de 4.000 de lei pentru o operaţie la inimă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara tara-- trimis de
(29 iul 2011, 02:48:03
basescu, boc si angelina joly ala e ajutor de la stat???asa numiti voi ..!!!rusinee!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei