Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi

Capcană legislativă pentru piraţii din transportul de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se pregăteşte să redeschidă lupta contra pirateriei în transportul de persoane, printr-o mică capcană legislativă pe care le-o întinde acestora. După ce eforturile de a-i face pe piraţii din transport să se lase de “meserie” prin amenzile aplicate au fost zădărnicite de instanţe, care, deşi au recunoscut vinovăţia celor amendaţi, au anulat amenzile, autorităţile locale pregătesc altă serie de amenzi, mai mici, aplicabile doar în municipiul reşedinţă de judeţ.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a explicat că, în perioadele în care amenzile au fost de valori mai mici, precum 1.000 – 5.000 de lei, peste 50 de amenzi au fost aplicate şi au rămas în vigoare, fiind câştigate şi în instanţă, pentru ca apoi, după modificarea legii şi majorarea amenzilor la 25.000 - 50.000 de lei, toate amenzile le-au fost anulate de instanţă, pe motiv că suma e prea mare în comparaţie cu venitul obţinut din transporturi ilegale.

Drept urmare, “asul din mâneca” Primăriei Suceava în lupta contra taximetriştilor piraţi va fi o decizie de Consiliu Local, care le limitează acestora dreptul de a mai opri şi staţiona în zonele de unde îşi iau clienţii.

Noua reglementare sună astfel: “Este interzisă oprirea, staţionarea sau parcarea autovehiculelor pe spaţii de parcare amenajate şi semnalizate rutier drept parcări pentru riverani, dacă distanţa până la domiciliul legal este mai mare de 500 de metri”.

Viceprimarul Sucevei spune că această reglementare nu se va aplica oricui, indiferent de situaţie, ci îi vizează în special pe taximetriştii piraţi.

“În baza reclamaţiilor primite de la proprietari, de pe străzi precum Tineretului, Cuza Vodă, Mitropoliei etc., unde locatarii din zonă nu au unde să îşi parcheze maşinile din cauza celor care fac transport ilegal, prin introducerea acestei hotărâri şi montarea plăcuţelor de avertizare, Poliţia Locală, prin biroul rutier, îi va putea amenda pe toţi cei care nu au domiciliu pe o rază de 500 de metri.

Cei care sunt de la Salcea, Bosanci sau Siminicea şi parchează maşinile pe Tineretului, pe Cuza Vodă sau pe alte străzi care duc spre localităţile învecinate Sucevei, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 200 şi 2.000 de lei.

Verificarea potenţialilor transportatori ilegali se va face prin confruntarea numelui acestora cu ampla bază de date referitoare la cei care au fost prinşi că au călcat pe bec.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capcană legislativă pentru piraţii din transportul de persoane.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Capcană legislativă pentru piraţii din transportul de persoane4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lipsa de eficacitate trimis de
(28 iul 2011, 12:10:20
Personal nu sunt de acord cu transpiratii aia de la colturi de strada care nu vor sa mearga la munca !!! Pentru a putea descuraja pirateria ar trebui sa li se transforme amenzile care si asa nu se platesc ,in zile de puscarie prin legi date de catre stat,nu de consiliul local ........ dar nah statul se ocupa cu vanzarea tarii...... aduc la cunostinta oricarui om care foloseste "ocazia" in caz de fereasca dumnezeu de un accident nu ii plateste nimeni spitalizarea... in caz contrar in care folosesc un mijloc de transport autorizat in baza biletului de calatorie, societatea cu care a calatorit prin asigurarea de persoane care o are obligatoriu ,il v-a despagubi pe vatamat pana la ultimul ban ...calatorie placuta si fara evenimentehappy
2.   I-a fatat mintea trimis de
(28 iul 2011, 12:41:17
Pai asta nu e discriminare dobitocule..? Sunt alte solutii mai pertinente ce puteau fi adoptate, e atat de evident ca nu poti amenda un om pentru ca a parcat pe un loc special amenajat numit "parcare" si semnalizat ca atare , doar pentru simplul fapt ca nu locuiesti in zona. Adica nu mai poate omu sa mearga la 2 fete in vizita ca vine primaria reprezentata de unii cu creierul nuca sa le dea amenda. Intrebi un copil de 10 ani si iti ofera o solutie mai buna. Inteligenta tipica
3.   .............................. trimis de
(28 iul 2011, 15:39:27
specifica destul de clar cui se adreseaza aceasta noua "regula" dar tu daca nu stii sa citesti nu ai ce face vezi doar ce vrei......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei