Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2011 - Anul XVI, nr. 150 (4748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani

Despăgubiri de aproape 700.000 de euro pentru suceveni care au avut proprietăţi în Basarabia şi Bucovina de Nord

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Comisia judeţeană de aplicare a Legii 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa a aprobat 20 de dosare depuse în baza acestui act normativ. Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a anunţat că valoarea despăgubirilor aprobate pentru cele 20 de dosare se ridică la 2,86 de milioane de lei (aproximativ 680.000 de euro). Popescu a arătat că plata despăgubirilor se va face după verificarea hotărârilor comisiilor judeţene, prin Direcţia Economică din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Prefectul a subliniat faptul că un punct distinct pe ordinea de zi a şedinţei comisiei a fost analiza Hotărârii nr. 830/16.09.2010 a Comisiei Municipiului Bucureşti pentru aplicarea Legii nr. 9/1998, a Legii nr. 290/2003 şi a Legii nr. 393/2006,prin care aceasta şi-a declinat competenţa de soluţionare a cererilor formulate în temeiul Legii nr. 290/2003, Comisiei Judeţene Suceava de aplicare a Legii nr. 9/1998 şi a Legii nr. 290/2003, în calitate de comisie iniţial sesizată.

 

Dosare analizate la Bucureşti

Prefectul a explicat că în Legea 290 se precizează faptul că dacă pentru bunurile aceluiaşi proprietar sunt mai mulţi moştenitori, fiecare dintre aceştia este obligat să-i menţioneze pe ceilalţi în cererea formulată. În aceeaşi lege se mai precizează că dacă moştenitorii domiciliază în judeţe diferite, aceştia vor trimite cererile la Comisia Municipiului Bucureşti pentru aplicarea Legii nr. 290/2003. „Ţinând cont de faptul că la solicitările repetate adresate Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor Bucureşti, aceasta nu a comunicat o motivare în drept a demersului de declinare a competenţei de soluţionare a cererilor formulate în baza Legii nr. 290/2003, s-a concluzionat că ANRP a acceptat tacit punctul de vedere formulat de către Comisia Judeţeană Suceava. Ca urmare a celor prezentate, s-a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale privind competenţa Comisiei Judeţene Suceava pentru a soluţiona cererile formulate în temeiul Legii nr. 290/2003 de către moştenitorii care domiciliază în judeţe diferite, dar solicită despăgubiri după acelaşi autor, urmând ca acestea să fie returnate Comisiei Municipiului Bucureşti de aplicare a Legii nr. 9/1998 şi a Legii nr. 290/2003”, a declarat Sorin Popescu. El a mai adăugat că hotărârea va fi adusă la cunoştinţă prin afişare la sediul Prefecturii Suceava, iar beneficiarii legii speciale vor fi înştiinţaţi acasă cu privire la această decizie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de aproape 700.000 de euro pentru suceveni care au avut proprietăţi în Basarabia şi Bucovina de Nord.
 Vizualizări articol: 2353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Despăgubiri de aproape 700.000 de euro pentru suceveni care au avut proprietăţi în Basarabia şi Bucovina de Nord5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei