Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 iun 2011 - Anul XVI, nr. 128 (4726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Anul european al voluntariatului

„Fii voluntar!”, acţiune de Ziua Copilului, la Centrul „Blijdorp”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Ziua Copilului, ieri, la Complexul terapeutic „Blijdorp” a avut loc acţiunea „Fii voluntar!”, la care au participat zeci de copii cu dizabilităţi, dar şi voluntari de la mai multe şcoli sucevene. În acest fel, organizatorii (Asociaţia „Blijdorp” România Suceava, în parteneriat cu Prefectura Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Asociaţia SEVA) au marcat Ziua Internaţională a Copilului, în Anul european al voluntariatului.

Fiind ajutaţi şi de vremea foarte frumoasă, ieri, între orele 10:00 şi 12:00, în curtea Complexului terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava s-au adunat atât copii cu dizabilităţi, unii imobilizaţi în scaune cu rotile, cât şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene, locale, ONG-uri, sponsori.

Preşedintele Asociaţiei „Blijdorp România”, Ionel Ivan, a mulţumit instituţiilor care sprijină în permanenţă activităţile desfăşurate la Complexul terapeutic „Blijdorp” Suceava, sponsorilor, voluntarilor, mass-media. Reprezentanţii instituţiilor enumerate de Ionel Ivan, prezenţi la eveniment, inclusiv câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei „Blijdorp” Belgia, au primit, în semn de recunoştinţă, medalii şi diplome.

 

Distracţie, cadouri, expoziţie

Copiii cu dizabilităţi din cadrul Centrului „Blijdorp” au fost antrenaţi în activităţi distractive, jocuri şi pictură pe faţă, organizate împreună cu spaţiul de joacă Bambi, „dansul cărucioarelor”, desene pe asfalt, cântece.

Au participat voluntari din cadrul autorităţilor publice partenere, voluntari din instituţiile de învăţământ partenere în cadrul Programului de Acţiune Comunitară “Împreună” - Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Şcoala Nr. 1, Colegiul Naţional “Petru Rareş”, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, voluntari din cadrul Colegiului Catolic – Limburg din Belgia, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava – Specializarea Asistenţă Socială, familiile copiilor din centrul de zi.

În curtea Complexului terapeutic „Blijdorp”, chiar la intrare, s-a deschis şi o expoziţie permanentă cu vânzare, cu obiecte artizanale confecţionate de copiii cu dizabilităţi, ajutaţi de personalul centrului, în cadrul atelierelor ocupaţionale.

Sponsorii acţiunii au fost Shopping City Suceava (cadouri pentru copii), Baumax (reamenajare spaţiu de joacă), Betty Ice (îngheţată), McDonald’s (baloane), Bambi (personal specializat în activităţi distractive pentru copii) şi Librăria “Cărtureşti”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fii voluntar!”, acţiune de Ziua Copilului, la Centrul „Blijdorp”.
 Vizualizări articol: 1200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Fii voluntar!”, acţiune de Ziua Copilului, la Centrul „Blijdorp”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei