Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

88 de formaţii de preşcolari au luat locul I la Festivalul Concurs „Voinicelul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

88 de formaţii de preşcolari au câştigat locul I la ediţia judeţeană a Festivalului Concurs „Voinicelul”, desfăşurată sâmbătă la Iulius Mall, Suceava.

La competiţie au participat peste 1.200 de preşcolari din Suceava, organizaţi în 180 de formaţii, câştigătorii premiilor întâi la faza locală a festivalului, etapă desfăşurată săptămâna trecute pe zone, respectiv municipiul Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret şi Rădăuţi.

În program au concurat solişti vocali, recitatori, dansatori populari şi dansatori moderni.

„Toate formaţiile sunt foarte bune, pregătirea copiilor presupune o muncă extraordinară a educatoarelor, dar şi a părinţilor care s-au implicat foarte mult. Concursul a evoluat calitativ de la o ediţie la alta” a declarat profesoara Ioana Airoaie, unul dintre dascălii implicaţi în organizarea festivalului.

 

Premii pentru părinţi

Premiul I a fost obţinut de 88 de formaţii de preşcolari, în timp ce alte 54 de formaţii au obţinut locul al II-lea. Alte 41 de formaţii de copii au terminat competiţia pe locul al treilea.

Juriul a acordat şi un premiu de excelenţă, premiu obţinut de Suita de dansuri populare pregătite de copiii de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 12 „Ţăndărică” din Suceava, formaţie pregătită de profesoara Antoaneta Botez şi de educatoarea Rodica Otea.

Prestaţia preşcolarilor a fost evaluată de un juriu format din profesorii Mihai Lungoci, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porubescu” Suceava, Mirela Duminică, de la Palatul Copiilor Suceava, Mărioara Salup, tot de la Palatul Copiilor,  maestrul coregraf Costinel Leonte, de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ramona Hrecinic, reprezentant al Primăriei Suceava, şi inspectorul şcolar pentru învăţământ preşcolar al IŞJ Suceava, Daniela Răileanu.

„La concurs au venit copii din tot judeţul. Timpul alocat evoluţiei a fost depăşit în unele cazuri şi de aceea s-au creat întârzieri neprevăzute în program”, a declarat profesoara Ioana Airoaie.

Profesoara a ţinut să mai precizeze faptul că „organizatorii mulţumesc tuturor celor implicaţi în concurs, copii, dascăli şi părinţi pentru înţelegere şi răbdare. Juriul a apreciat efortul părinţilor în realizarea unor costume, efort pe care l-a răsplătit cu premii şi diplome”. De asemenea, juriul a apreciat şi calitatea prestaţiei preşcolarilor.

 

Participarea la naţională, pe bază de CD-uri sau DVD-uri

Copiii şi formaţiile care au obţinut premiile întâi la faza judeţeană se vor califica la etapa naţională a competiţiei, care va avea loc în luna iunie.

„Pentru faza naţională, concurenţii nu vor participa propriu-zis, ci vor trimite CD-uri sau DVD-uri cu dansurile pe care le au”, a mai spus Ioana Airoaie. Totodată, pentru recitatori nu va mai exista fază naţională a competiţiei, aceştia terminând concursul odată cu etapa judeţeană.

Festivalului Concurs „Voinicelul” este organizat de IŞJ Suceava- Departamentul Învăţământ Preşcolar, iar comitetul de organizare este format din Ioana Airoaie, Antoaneta Botez, Elena Chelaru, Lăcrămioara Avădănei şi Geta Lungu.

 

Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni

Festivalul Concurs „Voinicelul" este o manifestare artistică organizată la nivelul învăţământului preşcolar la iniţiativa şi sub patronajul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava.

Scopul acestei manifestări este descoperirea copiilor cu potenţial artistic, promovarea şi orientarea acestora pe filieră vocaţională, valorificarea obiceiurilor, tradiţiilor şi creaţiilor artistice adecvate vârstei, amplificarea şi revigorarea activităţilor artistice la nivelul învăţământului preşcolar.

În numărul de mâine al ziarului vom prezenta integral lista câştigătorilor premiului I din cadrul etapei judeţene a Concursului Festival „Voinicelul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 88 de formaţii de preşcolari au luat locul I la Festivalul Concurs „Voinicelul”.
 Vizualizări articol: 2073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
88 de formaţii de preşcolari au luat locul I la Festivalul Concurs „Voinicelul”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(23 mai 2011, 15:11:58
merita felicitati doar copiii,dascalii si parintii.organizatorii nu merita asa ceva...a fost foatre greu ...copiii erau obositi...si taxa de participare pentru ce a fost perceputa? celor din mall oricum li s a facut vanzare..
1.1  RE: Comentariu trimis de
(23 mai 2011, 20:34:17
imipare rau ca trebuie sa va contrazic, cel putin partial dna Anisoara. Se vede clar canu ati fost destul de informata de organizatorii din cadrul gradinitei dvs. Taxa de participare este perceputa pentru a cumpara cadouri copiilor participanti (probabil nu v-ati intrebat de unde au avut bani sa ii daruiasca copilului dvs. acea punguta cu de toate) si pentru un mic onorariu juriului din cate am inteles eu....Mie mi se pare absolut normal ! Este doar 8 lei, nu o avere !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei