Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces la final

Fostul şef al Jandarmeriei Suceava, comisarul-şef Liviu Roman, achitat pentru luare de mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul în care era judecat comisarul-şef Liviu Roman, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, actualmente lucrător al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a ajuns la final. Două instanţe care au studiat şi judecat acest dosar au ajuns la concluzia că Liviu Roman nu este vinovat şi trebuie achitat. Prima decizie a fost luată în noiembrie anul trecut de Curtea de Apel Suceava, dar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au atacat-o cu recurs. Procesul s-a finalizat în cursul acestei luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul procurorilor, astfel încât comisarul-şef Liviu Roman rămâne cu soluţia de achitare. În aceste condiţii, IPJ Suceava va fi obligată să-i restituie toate drepturile trunchiate potrivit legii în momentul trimiterii în judecată.

 

Presupusa faptă s-a petrecut în 2008

Presupusa faptă de luare de mită pentru care a fost judecat Liviu Roman s-a petrecut în 2008, în timp ce acesta lucra în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar structura era condusă de comisarul Liviu Sfichi, actualul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava. Dosarul buclucaş de la care a plecat totul privea două firme, SC Eurodox SRL Gura Humorului şi SC Lentin Forest SRL Râşca.

Prima firmă, prin administratorul Răzvan Pălănceanu, a plătit în avans 200.000 de lei pentru o anumită cantitate de material lemnos. SC Lentin Forest SRL, administrată de Mircea Valentin Moroşanu, nu a mai putut onora contractul şi a convenit cu Pălănceanu să-i returneze banii, garantând în acest sens cu trei file CEC care urmau să acopere suma de 180.000 de lei.

În iulie 2007, SC Lentin Forest SRL Râşca a intrat în interdicţie bancară, iar când Răzvan Pălănceanu a introdus spre decontare două file CEC, a avut surpriza să constate că acestea sunt refuzate la plată de bancă.

După mai multe întâlniri şi discuţii, administratorul SC Eurodox SRL Gura Humorului a reuşit să recupereze o mică parte din bani, iar pentru diferenţa de 145.000 de lei a depus plângere penală împotriva lui Mircea Valentin Moroşanu.

 

Banii cu care a fost cumpărată mocheta, „un împrumut”

Dosarul i-a fost repartizat comisarului-şef Liviu Roman, care a dat de înţeles că va interveni pe lângă procurori pentru a-l ajuta pe Răzvan Pălănceanu să-şi recupereze banii. Ofiţerul a cerut 500 de lei de la Pălănceanu, motivând că doreşte să cumpere o mochetă în biroul din sediul IPJ Suceava, ceea ce s-a şi întâmplat.

În final, administratorul SC Eurodox SRL Gura Humorului a rămas pierdut de bani, procurorii închizând dosarul cu o soluţie care nu l-a mulţumit. În acel moment, Pălănceanu s-a plâns cumnatului său, comisarul Liviu Sfichi, care l-a scuturat în cadrul unei şedinţe pe Liviu Roman.

„Învinuitul, imediat după şedinţă, a mers în biroul comisarului Sfichi Liviu, unde şi-a cerut scuze că a pretins şi primit bani de la cumnatul său Pălănceanu Răzvan. La scurt timp după această discuţie, tot în cursul lunii octombrie 2008, învinuitul Roman Liviu Dorin i-a restituit suma de 500 de lei denunţătorului, conform declaraţiei acestuia”, s-a reţinut în rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

Ulterior, comisarul-şef Liviu Roman a motivat că a fost vorba de un împrumut, aspect pe care l-a susţinut şi în faţa judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al Jandarmeriei Suceava, comisarul-şef Liviu Roman, achitat pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Fostul şef al Jandarmeriei Suceava, comisarul-şef Liviu Roman, achitat pentru luare de mită2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei