Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2011 - Anul XVI, nr. 98 (4696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie provizorie

Comisarul Străchinescu, cinci luni cu suspendare pentru un permis fără examen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care este judecat comisarul Mugurel Cristian Străchinescu, fost angajat al Serviciului Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, şi-a mai consumat un episod. Tribunalul Suceava a pus punct ieri apelului declarat atât de ofiţer, cât şi de procurorii care au instrumentat dosarul. Chiar dacă era judecat pentru mai multe fapte, respectiv două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie la fals intelectual, Străchinescu a fost condamnat doar pentru primele două fapte. Iniţial, Judecătoria Suceava a considerat că trebuie condamnat la un an şi şase luni de închisoare, dar apelul de la instanţa superioară a fost favorabil ofiţerului. Pentru fiecare dintre cele două infracţiuni, Mugurel Cristian Străchinescu a primit câte cinci luni de închisoare cu suspendare. Soluţia Tribunalului Suceava mai poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

Ce a făcut Străchinescu

Faptele pentru care este judecat comisarul Mugurel Cristian Străchinescu s-au petrecut la sfârşitul lui 2006 şi începutul lui 2007. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, poliţistul i-a eliberat unei femei originare din Vatra Dornei, Pinna Steluţa Mihaela Mihuţ, permisul de conducere fără ca aceasta să se prezinte la examen. Aceasta a fost programată la examen de cinci ori, dar în evidenţe apare că s-a prezentat doar de trei ori. Prima dată, pe 22 septembrie 2006, a fost respinsă, deoarece la proba teoretică a obţinut doar 19 puncte. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 20 octombrie 2006, când a bifat doar şapte răspunsuri corecte, în timp ce pe 10 ianuarie 2007 a trecut proba teoretică acumulând 23 de puncte.

„Comparând scrisul de pe cele trei anexe la chestionar este vizibilă diferenţa dintre prima anexă şi anexele din data de 20 octombrie 2006 şi 10 ianuarie 2007, când scrisul şi semnătura sunt diferite. Relevant sub aspectul diferenţelor este şi faptul că pe anexele din data de 20 octombrie 2006 şi 10 ianuarie 2007 este trecut ca nume al candidatei <Pina>, în loc de <Pinna>, aşa cum este menţionată în actele de identitate ale candidatei”, se arată în rechizitoriu. Şi expertiza grafologică a confirmat că este vorba de persoane diferite, astfel încât prezenţa femeii în sala de examen este imposibilă. Procurorii au mai stabilit că examinarea teoretică a fost făcută de comisarul Străchinescu, care a măsluit şi proba practică, acolo unde nu s-a prezentat nici o persoană.

Interesant este că în acea perioadă toate datele cetăţenilor români care călătoreau în străinătate erau înregistrate de Poliţia de Frontieră. Potrivit acestor date, Pinna Steluţa Mihaela Mihuţ a ieşit din România pe 24 septembrie 2006 pe la Otopeni şi a revenit în ţară la 22 decembrie 2006, astfel că era imposibilă participarea sa la susţinerea probei teoretice din data de 22 octombrie 2006.

După examenul măsluit din ianuarie 2007, dornencei i-a fost trimis permisul de conducere în Anglia, însă aceasta nu l-a folosit până în mai 2008, când procurorii au finalizat dosarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul Străchinescu, cinci luni cu suspendare pentru un permis fără examen.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Comisarul Străchinescu, cinci luni cu suspendare pentru un permis fără examen5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atac trimis de
(28 apr 2011, 18:28:31
Sa fie intrebat la cati tigani nestiuitori de carte a dat permise , acolo e problema grava si de acolo s-a luat "malai" gras .
2.   Aici politia locala e de vina trimis de
(28 apr 2011, 20:15:07
In Dumbrava cornu luncii majoritatea tiganilor au carnet si ei nici nu stiu sa citeasca dar au bani si cumetri in politie mai conduc si bauti ,dar nu e problema merge si asa bani sunt cumetri sunt !Asa e in romania se conduce si fara , merge!
3.   5 luni cu suspendare pt un criminal? trimis de
(29 apr 2011, 06:46:24
Doar in Suceava se poate asa ceva. Asta e complice la omor! Idiotii aia carora le-a dat permis sunt principalii vinovati ai accidentelor de pe sosele. In conditiile astea 5 luni cu suspendare? Clar. Mesaj care ceilalti sefi de la permise. LIBER la faradelegi si eliberarea de permise aiurea. La o spaga de 4000 euro se ia 5 luni cu suspendare. Bafta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei