Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După 1 mai

Ploaie de amenzi pentru firmele ISPA dacă nu vor reface străzile distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele care lucrează pe programul ISPA în municipiul Suceava vor primi zilnic amenzi de 1.000 şi 2.000 de lei, dacă nu vor readuce la starea iniţială străzile pe care le-au distrus cu lucrările din anii trecuţi.

Reprezentanţii firmelor Pfeiffer şi TMUCB au fost avertizaţi că dacă nu se apucă imediat de lucru, la modul serios, se vor confrunta cu o ploaie de amenzi.

“Sunt zeci de străzi pe care trebuia să se lucreze, dar nu s-a făcut nimic”, a spus primarul Ion Lungu, nervos, după ce, la comandamentul de ieri dimineaţă, a luat la rând firmele care lucrează pe ISPA, întrebându-le de evoluţia lucrărilor pe fiecare stradă care era prinsă în programul de refacere.

“Vă spun cu toată sinceritatea, după 1 mai veţi fi amendaţi până când veţi aduce străzile la starea iniţială. Nu mai avem altă soluţie. Mă doare gura de când tot vorbesc”, le-a transmis Lungu, care le-a cerut să tragă tare chiar şi acum, în Săptămâna Mare.

“Insist să nu mai amânăm, că nu mai avem unde. Contactaţi staţiile de asfalt care sunt pornite, faceţi comandă şi apucaţi-vă de treabă serios. Nu ne încălzeşte cu nimic scuza că nu au pornit cei de la Colas staţia de asfalt. Mai sunt încă trei zile în care se poate turna asfalt”, a adăugat Lungu, care le-a cerut să vadă rezultate, nu vorbe.

Edilul şef al Sucevei a spus că firmele de construcţii se vor convinge de faptul că avertismentul dat nu reprezintă vorbe goale în momentul în care vor fi sufocate cu amenzi de 1.000 – 2.000 de lei zilnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploaie de amenzi pentru firmele ISPA dacă nu vor reface străzile distruse.
 Vizualizări articol: 1704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ploaie de amenzi pentru firmele ISPA dacă nu vor reface străzile distruse3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 apr 2011, 11:04:31
În sistemul unei ruşini neruşinate
O potârniche şi-un fluture şi-au dat mâna
Peste oraşe , comune şi sate
Cu sloganul : votaţi damingeana !

Potârnichea a ajuns maestru
A-nvăţat , a perseverat şi .. vrea mai mult
Se uită cu jind la buget , îi scoate filtru’
Şi-l căpuşează cu-al său sistem ocult

Fluturele joacă-n altă ligă , e mai ţanţoş
E rodat în presă , simulează ( mai bine )interesul
Mai dă cu hârleţul încălţat în galoşi
Dar amândoi vând gogoşi .. şi-i garantat succesul !
2.   Papagali trimis de
(20 apr 2011, 11:08:28
M am saturat ....antena 3 ,realitatea...etc lungu flutur......papagali.Cind o se se face ceva de adevarat in tara ??????prostimea asculta minciunile si ....cu doua galeti si o umbrela iar ..............vin papagalii
3.   Cum adica dupa 1 mai? trimis de
(20 apr 2011, 11:30:26
Pai daca sunt in intarziere de ani de zile, trebuie sa mai asteptati pana la 1 mai? Nu se puteau aplica amenzi si pana acum? Asta chiar ca-i "abureala" pentru noi, sa nu credem ca primaria nu se "ocupa" de confortul nostru...Si daca nu au respectat termenele primesc si calificativele negative sa nu mai poata participa alta data la licitatii? Ma indoiesc...Astia si "alesii" nostri ne vor papa banutii in continuare....
4.   Stupid trimis de
(20 apr 2011, 12:22:17
Cred ca s-au c.acat pe ele, firmele. Oricum au umbrele pt. ploaie. Eu cred ca le-au cumparat tot de la Lungu.
5.   Gusturile nu se discuta, se executa. trimis de
(20 apr 2011, 13:00:44
Domnule Primar, de ce nu pui piatra cubica din granit sau bazalt? Lasa asfaltat numai arterele principale, iar restul pe piatra cubica, tine 200 de ani si arata de 100 de ori mai frumos prin colorit si aranjamente. Ia de exemplu Champs Elysees. Cat stai matale si asfaltezi juma de oras, ca malaiul tot la matale e, erau demult petruit totul. Toti v-ati fixat pe asfalt, ca sa toarna intr-o zi si tine exact 1 an. Piatra e mai migaloasa, dar nu tine cont de vreme, o poti pune si iarna daca nu-i zapada.
5.1  RE: Gusturile nu se discuta, se executa. trimis de
(20 apr 2011, 13:22:46
Asfaltul nu este un lucru rau, chiar este foarte bun.
Daca stam si ne gandim bine la cum se respecta regulile de circulatie la noi.
Gandeste`te ca ar fi strazile cu piatra daca ar trece camioane de 22tone sau cat au camioanele alea mari, cum ar arata strazile, ar fi strazi in 3D.
Singurul lucru la noi in tara este reteta asfaltului care este o reteta mai saraca din punct de vedere al condimentelor, ca un cozonac in care nu pui tot ce trebuie, nu`i bun, asa si asfaltul.Cum sa tina asfaltul cand firmele de la drumuri repara strazi de mantuiala? Daca ar repara strazile asa ca la carte, nu s`ar mai strica in fiecare iarna-primavara. Dar daca nu se strica strazile, nu mai sunt lucrari, daca nu mai sunt lucrari nu mai vin bani si daca nu mai vin bani, dari la stat sunt si in concluzie FALIMENT. Insa cu noua reteta de asfalt (mai de criza asa) treaba merge struna, primavara vin muncitorii mai pun un petec de asfalt, mai iau bani cat pentru 2m liniari de asfalt, merge treaba. Veniti va rog in Burdujeni pe traseul autobuzului 4 sa vedeti in statia de la Torino cum stau piertele pe strada si ce fel de pietre sunt, mai mari decat pumnul si ai venit cei de la drumuri si au asfaltato groapa. Nu mai spun ca nu au stropit cu smoala locul care trebuia "carpit", insa nici n`au maturat macar sau sa dea pietrele. Au pus peste pietrele alea o roaba de asfalt l`am apasat cu lopata si au plecat.Au hotarat angajatii ca`i gata treaba. Pe ei nu`i verifica nimeni?
De ce nu se cojeste o strada sa o asfalteze cu 2-3 straturi de asfalt cat este minumul straturilor de asfalt si sa se faca drumuri la standard european cik, doar suntem un mU.E. mai sus de locul cu pricina de care povesteam, spre spitalul de psihiatrie, e groaznica strada, taiata si carpita cu pavele, si cu pietris, si bucati de bolovani pusi in gropi, parca`i dupa razboi.
5.2  RE: Gusturile nu se discuta, se executa. trimis de
(20 apr 2011, 13:23:28
nu-i da idei că imediat îşi trage o firmă căpuşă cu bazalt şi granit de toate culorile posibile!
6.   Domnule Primar, fa macar o straduta sa vada lumea. trimis de
(20 apr 2011, 14:03:34
Nu are nici un interes sa bage piatra cubica, pentru ca n-ar mai asfalta acolo in veci, deci bani de jumulit niet. Ar fi niste lucrari de intretinere atunci cand se mai taseaza baza pe care e asezata, dar se poate readuce la nivel la niste costuri minime. In privinta rezistentei, la o grosime de 7 cm rezista pana la 50 tone, dar nu ai sa vezi asa masini printre blocuri si nici pe arterele principale din Suceava. Singurul disconfort e zgomotul daca treci de 60 km/h. La noi piatra cubica se scoate de pe strazi si-o trimit in Europa, iar orasele de acolo le folosesc fest.
7.   Comentariu trimis de
(20 apr 2011, 15:25:03
"a spus primarul Ion Lungu, nervos, după ce, la comandamentul de ieri dimineaţă, a luat la rând firmele care lucrează pe ISPA". ce-as fi vrut sa fiu in sala....
punem pariu ca dupa 1 mai strazile vor arata la fel? si cand aud de treaba cu amenzile, imi vine sa rad.... pe langa asta, poate ne explica vreun responsabil din primarie cum matura praful angajatii rosal, sau echipele de salubritate care au impanzit ieri burdujeniul sunt tot de imagine? va spun eu. pe pasarele burdujeni, trotuarele (daca se pot numi asa marginile alea cu gropi) erau maturate de niste indivizi in verde, dar praful il maturau spre spatiul verde de la marginea strazii. si cum batea vantul, praful ajungea tot pe strada. parerea mea e ca ar fi fost normal sa il stranga gramezi si sa-l duca. aiurea. primaria asta are si personal responsabil care sa urmareasca in teren cum se fac lucrarile de salubrizare sau de peticire a ulitzelor? in toamna, au turnat niste petice de asfalt in fata blocului unde locuiesc si au mai astupat din transee. acum tot se macina si e numai pietris. treaba de calitate....
8.   Comentariu trimis de
(20 apr 2011, 16:14:12
Ziarul Monitorul de Suceava a introdus o noua regula pe site-ul sau : Nu mai au voie sa comenteze USListi la articole politice. Vi s-ar termina lumea intr-un moment din asta sobolanilor
9.   Jegosilor, trimis de
(20 apr 2011, 18:02:33
Sa va mutati disputele politice in alta parte,asta este un cotidian local,indiferent de culoare politica majoritatea celor care citesc ziarul ii doare-n bula de faptul ca sunteti sclavii si lacheii unora sau altora.Hai sictir,cantati la alta masa!
10.   Comentariu trimis de
(20 apr 2011, 22:59:36
Lungule impreuna cu Flutur si toata sleata de incompetenti care conduceti judetul asta de atatia ani fara sa faceti nimic va rog eu din tot sufletul meu plecati de buna voie ptr ca razbunarea noastra a "iobagilor" va fi crunta. Nu va este rusine si frica de Dumnezeu sa veniti in fata cetatenilor cu astfel de gogomanii....RUSINE RUSINE RUSINE.....ROMANI TREZITI-VA!!!!! FARA MILA....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei