Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disciplinar

Nelu Fediuc, destituit din funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru din cei nouă ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră din Suceava cercetaţi prealabil de Serviciul Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) au aflat măsurile dispuse în ceea ce-i priveşte. Sancţiunea cea mai drastică a fost luată împotriva şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Siret, comisarul Nelu Fediuc. Acesta a fost destituit din funcţie, echipa de control ajungând la concluzia că Fediuc nu şi-a îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu.

„În urma finalizării cercetării prealabile şi analizării în cadrul Consiliului Superior de Disciplină, şeful Sectorului P.F. Siret a fost sancţionat disciplinar cu <trecerea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut> pentru <neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege>”, se arată într-o adresă a Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IGPF.

Comisarul Nelu Fediuc nu a răspuns ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la rezultatele Serviciului Control al IGPF şi la măsurile luate împotriva sa.

 

Şeful CIT şi alţi doi ofiţeri, sancţionaţi cu „atenţionare”

Controlul a fost finalizat şi împotriva altor trei ofiţeri ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava. Printre aceştia se află şi şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere (CIT), comisarul Marian Cosovan. Acesta a fost  sancţionat disciplinar cu „atenţionare”, pentru „modul deficitar în care a uzat de funcţiile manageriale”. Tot cu „atenţionare” au fost sancţionaţi doi ofiţeri operativi din cadrul IJPF Suceava. Acestora li s-a imputat „lipsa de implicare şi superficialitate manifestată în desfăşurarea activităţilor informativ-operative”.

 

Fostul şef şi fostul adjunct de la IJPF Suceava încă aşteaptă rezultatele controlului

În cazul celorlalţi cinci ofiţeri care au intrat în colimatorul  superiorilor de la Bucureşti încă nu s-a luat o decizie. Printre aceştia se află fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Gheorghe Ieremie, şi fostul adjunct al instituţiei, subcomisarul Constantin Mihai Prelipceanu. Ambii şi-au înaintat demisiile din funcţii imediat după ce au făcut obiectul cercetărilor.

Potrivit reprezentanţilor IGPF, controlul desfăşurat la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava a fost „în scopul evaluării rezultatelor obţinute, a competenţei şi capacităţii managementului, analizării indicatorilor specifici de performanţă, a modului de implementare a programelor şi strategiilor prioritare ale Poliţiei de Frontieră din România, cât şi a identificării şi corectării deficienţelor constatate”.

Ancheta de la Suceava a fost declanşată după ce la începutul lunii februarie a acestui an 55 de poliţişti de frontieră, în frunte cu şeful Punctului de Trecere a Frontierei Siret, comisarul-şef Aurel Anea, au fost arestaţi la cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzaţia că primeau şpagă pentru a le permite anumitor indivizi să introducă în România ţigări de contrabandă.

 

„La IJPF Suceava, fiecare angajat făcea ce voia”

Cu ocazia controlului de acum câteva săptămâni, surse din cadrul IGPF au precizat că, „la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, fiecare angajat făcea ce vroia, iar implicarea ofiţerilor pentru care s-a început cercetarea prealabilă în actul de conducere a fost insuficientă”. În plus, nu s-au întocmit fişele posturilor, iar analizele periodice ale activităţii lipseau cu desăvârşire.

„Nici măcar nu existau proceduri de lucru, aşa că, practic, activităţile se desfăşurau din inerţie”, au explicat aceleaşi surse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nelu Fediuc, destituit din funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret.
 Vizualizări articol: 3152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nelu Fediuc, destituit din funcţia de şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(20 apr 2011, 15:50:11
nu fiecare angajat facea ce vroia ci doar acolitii,verisorii,pitipoancel si pu pincu ristii!iar sefimea nu era deloc straina de asa ceva ,chiar permitea un astfel de comportament!
2.   Greu de ucis 300 trimis de
(21 apr 2011, 21:21:07
E comicareala mare cu asta!a cata oara e destituit fratilor?asta mai e in sistem?!si apropo!la centru a fost o cacealma cu aceste destituiri si demisii!!!!!!!!!!!!!isi bat joc astea de la bucuresti de lumea asta !!!!!!!au 56 de arestati pe coruptie si preli cel viteaz impreuna cu micul gelu sunt numiti in posturi cheie la Radauti tot ca sefi!!!!!!!!!sa va fie rusine celor care au permis o asemenea magarie!!!!!!!un singur lucru ma bucura!!!!!sunt catva baiesti din cei arestati care au scris foi intregi de declaratii !!!!oare cum dormiti baietii???????sa vedeti voi indata ce deliciu va fi in presa !!abia astept sa aflu cine lua acei 5000 de eurasi pentru a lucra in vama siret!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei