Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

DSV Suceava îi monitorizează în permanenţă pe comercianţii de carne de miel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) va asigura permanenţa în unităţile pe care le are în judeţ pentru eventualele reclamaţii cu privire la calitatea produselor pe care sucevenii le cumpără în perioada Sărbătorilor Pascale. Şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri, că până pe data de 23 aprilie, la nivelul instituţiei pe care o conduce, dar şi la circumscripţiile sanitar- veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi la circumscripţiile sanitar- veterinare zonale va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a fi sesizate orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

Dulgheru a spus că la toate aceste unităţi va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care  pot fi făcute sesizările.

„În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, se vor intensifica acţiunile de supraveghere sanitar-veterinară. Ca urmare, se vor lua  unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte produse sau alimente de origine animală”, a spus Dulgheru.

 

Inspectorii sanitar-veterinari vor verifica toate târgurile de animale

Petrea Dulgheru a adăugat că în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale va fi verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică.

„Va fi sancţionată orice încălcare a prevederilor legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare”, a subliniat şeful DSVSA Suceava.

De precizat că Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a aprobat şapte locuri special amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor. Aceste puncte vor fi amenajate în spaţiile deţinute de PF Şuiu Elena - Pătrăuţi, PF Chihaia Ioan - Bursuceni, PF Şuiu Ana - Lipoveni, PF Dolceanu Aurel - cartierul sucevean Burdujeni, PF Berar  Constantin - Şcheia, SC Carpatis SRL - Suceava şi SC Andelvero SRL - Câmpulung Moldovenesc. 

„De asemenea, carnea de miel provenită din abatoarele autorizate va fi depozitată cu respectarea condiţiilor de igienă şi a condiţiilor de temperatură, iar cea provenită din sacrificările efectuate în locurile special amenajate temporar pentru sacrificare va fi comercializată imediat după sacrificare, examinare şi marcare. Este interzis transportul cărnii în alte locuri în scopul comercializării, respectiv spaţii improvizate în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare, precum şi expunerea pentru o perioadă prelungită de timp la temperatura mediului ambiant”, a mai declarat Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSV Suceava îi monitorizează în permanenţă pe comercianţii de carne de miel.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
DSV Suceava îi monitorizează în permanenţă pe comercianţii de carne de miel1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :D trimis de
(20 apr 2011, 12:32:22
Daca veti sesiza o reducere a mieilor maidanez...pardon, a cainilor maidanezi, sa stiti ca Sarbatoarea Pastelui a influentat acest lucru laughing
2.   Alo trimis de
(20 apr 2011, 18:49:31
Sefu , monotorizarea se face in teren , magazine , piete etc , si nu din birou . Ai fost prin piete ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei