Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 apr 2011 - Anul XVI, nr. 92 (4690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă blândă

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a omorât doi oameni şi a rănit alţi doi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul unei maşini care acum cinci ani a provocat moartea a două persoane şi rănirea altor două a scăpat ieftin în urma procesului care s-a încheiat recent la Judecătoria Suceava. Andrian Costaş, de 57 de ani, din Botoşani, a fost condamnat la trei ani cu suspendare, soluţie care a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, acolo unde se va lua o decizie finală. Magistratul care a pronunţat această condamnare a explicat în motivare că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca şoferul vinovat să nu fie trimis la închisoare. „Pedeapsa aplicată inculpatului pentru concursul de infracţiuni nu depăşeşte trei ani închisoare, acesta nu a mai suferit anterior nici o condamnare, iar din probele administrate în cauză instanţa apreciază că scopul represiv, educativ şi de prevenţie al pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia în regim de detenţie”, se menţionează în motivarea Judecătoriei Suceava.

Totuşi, magistratul a considerat că şoferul nu mai poate conduce o maşină pe drumurile publice, motiv pentru care lui Andrian Costaş i-a fost respinsă cererea de prelungire a dreptului de circulaţie.

 

A intrat cu maşina pe contrasens

Accidentul soldat cu moartea celor două persoane s-a petrecut în apropiere de Dumbrăveni, pe data de 21 august 2006. Şoferul plecase din Italia cu două zile mai devreme şi, din dorinţa de a ajunge cât mai rapid acasă, a condus aproape fără să se odihnească. În apropiere de Dumbrăveni, autoturismul marca Ford Mondeo condus de Andrian Costaş a intrat pe contrasens şi a lovit puternic un VW Passat care circula regulamentar. Impactul violent a provocat moartea şoferului autoturismului VW Passat, Vasile Harasim, pentru ca la scurt timp să-şi piardă viaţa şi Ilie Holoşpin, un bărbat aflat pe bancheta din spate. Un alt bărbat aflat în maşina morţii a suferit răni pentru vindecarea cărora s-a tratat o lună şi jumătate, iar femeia aflată în autoturismul Ford Mondeo împreună cu Andrian Costaş a fost şi ea rănită, medicii stabilind că are nevoie de 14-15 zile de îngrijiri medicale.

 

Patru expertize pentru a ajunge la concluzia iniţială

Dosarul a fost finalizat după aproximativ un an de zile, iar în iulie 2007 a ajuns la Judecătoria Suceava. De atunci şi până în urmă cu aproximativ o lună, când s-a pronunţat prima sentinţă, dosarul a bătut mai mult pasul pe loc. De-a lungul timpului au fost dispuse patru expertize, concluzia fiind aceeaşi ca la începutul anchetei. Mai exact, „accidentul s-a produs ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed într-o curbă la stânga) de către conducătorul vehiculului Ford. Urmare a faptului că acest vehicul circula cu viteza de 88,6 km/h, a intrat într-un proces de derapaj, deplasându-se către exteriorul curbei, conducătorul auto pierzând controlul direcţiei de mers şi pătrunzând pe contrasens şi lovind autovehiculul Volkswagen, care circula din sens opus cu viteza de 60 km/h. Partea vătămată nu ar fi putut evita producerea accidentului, timpul disponibil pentru efectuarea unei manevre de evitare fiind de doar 1,35 secunde”.

Mai trebuie spus că şoferul care a decedat era băut, având o alcoolemie de 0,70 grame la mie, dar anchetatorii au stabilit că acest amănunt nu are relevanţă în ceea ce priveşte ancheta şi vinovatul de tragedie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a omorât doi oameni şi a rănit alţi doi.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a omorât doi oameni şi a rănit alţi doi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei