Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără limite

O familie de romi a „curăţat” linia ferată de 1.200 de kg de componente din fier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei romi, un bătrân în vârstă de 62 de ani, nora sa şi fiul acesteia, de doar 16 ani, au reuşit performanţa de a descompleta sute de metri de cale ferată, furând elemente de fixare şi prindere, practic tot ce era din fier şi s-a putut demonta. Furtul s-a petrecut pe sectorul de linie ferată Gura Putnei – Nisipitu (închis după inundaţiile din 2008), deja o ţintă frecventă a hoţilor de fier vechi, care au descompletat calea ferată pe mai multe porţiuni.

Această ultimă faptă s-a petrecut acum două zile, între Gura Putnei şi Straja, pe porţiuni izolate, ascunse în pădure.   

 

Cum au acţionat şi ce au furat cei trei

Poliţiştii de la Postul comunal Putna, după ce au primit o sesizare, au depistat pe raza satului Gura Putnei o căruţă în care erau transportaţi mai mulţi saci. În saci se aflau componente de cale ferată, la faţa locului fiind chemaţi imediat şi colegii acestora, de la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Rădăuţi.  

În căruţă se aflau vechi cunoştinţe ale poliţiştilor, membri ai familiei Betean din Plai – Vicovu de Sus, care au mai comis furturi de cale ferată de pe acelaşi sector, atât în 2009 cât şi în 2010.

De această dată autorii au fost Dumitru Betean, de 62 de ani, una dintre nurorile sale, Mariana Betean, de 34 de ani, şi fiul acesteia Vasile Betean, de 16 ani.

În căruţă se afla un „munte” de componente de cale ferată. Anchetatori au numărat 131 de plăci suport susţinere şină cale ferată, 51 de plăcuţe prindere şină, 35 de resorturi şi 302 tirfoane, multe dintre aceste piese cântărind fiecare 5-7 kilograme. În total, undeva în jur de 1.200 de kilograme de componente din fier, care, dacă poliţia nu ar fi intervenit, ar fi ajuns la un centru de colectare a fierului vechi.

Tot în căruţă, anchetatorii au găsit şi sculele cu care au lucrat cei trei la demontarea elementelor de cale ferată. Un levier de mari dimensiuni, un ciocan, mai multe chei şi o rangă metalică cu vârf ascuţit. Pentru a demonta atât de mult fier, aceştia au lucrat anterior zilei în care au fost prinşi, adunând componentele în saci şi ascunzându-le, până când, marţi, au venit cu căruţa în zonă, pentru a le căra.

 

Demontarea a 25 km de linie ferată, variantă pentru stoparea furturilor 

Linia ferată Gura Putnei - Nisipitu se întinde pe nu mai puţin de 25 de kilometri. Lungimea ei, dar şi faptul că o parte importantă trece prin zone de pădure, izolate, o fac cea mai vulnerabilă în faţa hoţilor, aceştia furând în mai multe rânduri inclusiv şine de cale ferată.

Acum câteva luni de zile, conducerea Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava a făcut o solicitare scrisă către CFR cu privire la necesitatea dezafectării sectorului de linie ferată Gura Putnei – Nisipitu, tocmai din cauza hoţilor.

În privinţa logicii acestui demers, perspective ca această linie să mai fie refăcută şi redată traficului nu prea există, iar chiar dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar fi nevoie de o reconsolidare serioasă a terasamentului. În aceste condiţii, dezafectarea actualei linii şi conservarea ei într-un depozit este o soluţie pentru ca hoţii să nu mai descompleteze infrastructura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie de romi a „curăţat” linia ferată de 1.200 de kg de componente din fier.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
O familie de romi a „curăţat” linia ferată de 1.200 de kg de componente din fier3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ţiganii trimis de
( 7 apr 2011, 11:09:42
Spurcată rasă!!!
2.   ? trimis de
( 7 apr 2011, 11:18:00
Daca au furat in 2009 si 2010 ,de ce "pana mea" erau liberi ca sa fure si in 2011 ? Intrebarea e si unde vand elementele de cale ferata si de ce nu-i leaga nimeni pe aia care le cumpara !!!
3.   @Torra trimis de
( 7 apr 2011, 11:25:38
Exact Torra, ca şi în cazul capacelor de canal ar trebui să-i cocoşeze cu amenzi pe cei de la depozitele de fier vechi care cumpără asemenea materiale.
4.   Adica trimis de
( 7 apr 2011, 12:11:30
O familie de tigani.
4.1  RE: Adica trimis de
( 7 apr 2011, 15:19:13
...pe mine, sincer,ma zgarie in urechi cand aud cuvantul "rom"... Sa le zica tzigani,in p.zda mamei lor de ticalosi,ca nu-s mai buni,cu denumirea schimbata,raman aceiasi ticalosi care au fost de secole.
Cine are pamant arabil in zona lor,in Plai,stie ce vorbesc.Pamantul din zona aia nu valoreaza mai nimic,in cazul ca cineva ar avea de gand sa cumpere.De cum e gata recolta,ca o fi fan,porumb sau altceva,trebuie sa o si ei acasa ca de nu ramai cu buza umflata.Stiu cazuri de oameni care,dupa ce au cosit fanul,l-au lasat pe a doua zi sa il ia de acolo,insa noaptea au stat de paza sa nu vina tziganii sa il ia,insa si asa au venit si si-au luat cat le-a trebuit,omul fugind la sanatoasa de acolo... "Romi"...
5.   Comentariu trimis de
( 7 apr 2011, 18:20:59
ziceti mersi ca prin judetul suceava nu-s asa multi ca prin alte parti. Oricum, ar trebui arestati si pusi sa faca diguri. (ca nea nicu-i trimetea la canal)
6.   Pana cand ne fura tiganii? trimis de
( 8 apr 2011, 02:14:38
Pana cand ne fura si ne agreseaza tiganii? Parerea mea este ca ar trebui izolati intr-un oras numai al lor, fara drept de iesire de acolo. Doar cu viza. Sa se fure intre ei nenorocitii astia ! Rasa de jegosi ordinari! E de vina guvernul Romaniei ca nu ia nici o masura impotriva lor.
7.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 10:27:44
de aia când aud de V. Alecsandri, zis şi bardul de la Mirceşti îmi vine să înjur. şi mai zice lumea că nazişti au fost răi. Or fi fost răi dar nu proşti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei