Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pensionarii militari cer Tribunalului Suceava anularea deciziilor de recalculare a pensiilor

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) - Filialele Suceava şi Rădăuţi, au depus, ieri, la Tribunalul Suceava un nou lot de 170 de dosare cerând anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, după ce instanţa şi-a declinat competenţa teritorială în favoarea Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedinţii celor două filiale ale SCMD Suceava şi Rădăuţi, col.(r) Ion Coca şi col.(r) Vasile Plăcintă, în conţinutul cererii de chemare în judecată a Ministerului Apărării Naţionale şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor, solicită instanţei de judecată să dispună excepţia nulităţii absolute a deciziei de recalculare, respectarea principiilor de drept şi a legislaţiei europene în domeniu, pentru a-şi păstra statutul de militar şi gradele militare şi profesionale pe care le-au obţinut "în anii de pregătire, muncă şi sacrificii", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Facem cunoscut din nou că sistemul de pensie ocupaţională a fost aliniat permanent la legislaţia europeană şi nu a fost «fabricat» după anul 1990. Legea 164/2001 a pensiilor militare (179/2001-pentru poliţişti) au fost concepute cu concursul specialiştilor în domeniu din statele membre NATO şi ai Uniunii Europene, îndeplinind criteriile şi principiile de drept internaţional", se arată în comunicat.

În document, semnatarii îşi exprimă nemulţumirea faţă de hotărârea pronunţată de completul de judecată al Tribunalului Suceava care, în 21 martie, din oficiu, a ridicat excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Suceava, pe care a şi admis-o şi a declinat competenţa spre Tribunalul Bucureşti.

"Apreciem că s-au ignorat în totalitate conţinutul unor articole de lege cu privire la competenţa teritorială", se arată în comunicat, în care semnatarii acuză că din rea-voinţă toate dosarele vor fi declinate la Tribunalul Bucureşti, iar aceasta va fi instanţa care va declina competenţa spre Tribunalul Suceava ceea ce va prelungi cu cel puţin trei luni perioada de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii militari cer Tribunalului Suceava anularea deciziilor de recalculare a pensiilor.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii militari cer Tribunalului Suceava anularea deciziilor de recalculare a pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eroilor trimis de
(31 mar 2011, 16:06:15
acum aveţi şi voi parte dragi militari de un război. militari în timp de pace care aţi rupt soldatul cum aţi vrut voi şi acum v-a rupt "baioneta" guvernul fiindcă nu aţi cotizat ca ceilalţi la căciula cea mare. Lupta va fi lungă şi sper să aveţi "victime" cu grade cât mai mari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei