Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2011 - Anul XVI, nr. 74 (4672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au rămas pustii

Săli goale şi porţi închise, imaginea de două săptămâni din şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea elevilor din Suceava sunt, de mai mult de două săptămâni, într-o vacanţă forţată, pentru că Ministerul Educaţiei n-a găsit până acum o soluţie care ar mulţumi cadrele didactice şi le-ar determina să revină la şcoală. Cu excepţia câtorva elevi rătăciţi care au venit la şcoală să afle noutăţile de la „sursă” despre grevă, sălile şi holurile şcolilor sunt goale, doar în cancelarie găseşti câţiva profesori care discută aprins despre noutăţile venite de la Prefectură sau Ministerul Educaţiei.

Deşi sunt în grevă, unii profesori îşi cheamă elevii la ore suplimentare, pregătindu-i pentru examenele din vară şi concursurile şcolare, alţii au anunţat că vor recupera materia pierdută atunci când vor reveni la şcoală şi vor preda într-un mod accelerat. Mai multă activitate e în căminele liceelor. O parte dintre elevii din judeţ au plecat acasă, alţii au preferat însă să rămână până vor fi anunţaţi să revină la ore.

„Deşi suntem în grevă, activitatea în căminul nostru se desfăşoară în mod normal, avem cazaţi nu doar elevi de la colegiul nostru, dar şi de la alte licee şi de la universitate. Elevii noştri care sunt din judeţ au plecat majoritatea acasă, îi vom anunţa când suspendăm greva”, ne-a spus Gica Peiu, lider de sindicat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”.

 

De astăzi au intrat în grevă şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu”

Astăzi continuă greva în toate liceele şi în majoritatea şcolilor din municipiul Suceava. Deşi nu s-au aflat nici o zi în grevă, ieri profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” nu au mers la ore şi sunt hotărâţi să continue. Profesorii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” s-au aflat o singură zi în grevă de solidaritate, iar ieri au hotărât în cadrul unei şedinţe de sindicat că vor intra de astăzi în grevă generală. „Data trecută nu ne-am alăturat colegilor pentru că au semnat pentru declanşarea grevei mai puţin de jumătate dintre colegii mei, în cadrul şedinţei de azi (ieri-n.r) am semnat cu majoritate pentru intrarea în grevă. E o atitudine corectă, trebuie să luptăm împreună pentru drepturile noastre”, a declarat Mihail Erhan, lider de sindicat la C.N. „Petru Rareş”.

Profesorii de la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu” au votat şi ei cu majoritate pentru intrarea în grevă, în pofida faptului că profesorii de la acest liceu sunt afiliaţi la două sindicate,iar  din acest motiv până acum nu s-a ajuns la un acord comun.

„De mâine vom intra şi noi în grevă, ca ceilalţi colegi, pe un termen nedeterminat. Ne-am săturat în fiecare zi să primim declaraţii diferite, nimeni nu ştie când şi cum va fi rezolvată problema”, ne-a spus Gabriela Ştefancu, profesoară la C.N. „Mihai Eminescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săli goale şi porţi închise, imaginea de două săptămâni din şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 2113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Săli goale şi porţi închise, imaginea de două săptămâni din şcolile sucevene5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei