Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conflict de muncă

Exilat în câmp, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a fi reangajat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care şi-a dat în judecată şefii pentru că l-ar fi dat abuziv afară, a reuşit să câştige procesul, instanţa obligându-l pe angajator să-l reîncadreze în muncă. Până aici nimic ieşit din comun, însă ceea ce a urmat schimbă datele problemei. Bărbatul angajat ca paznic a fost anunţat că nu mai răspunde de ordinea din incinta societăţii, ci a fost exilat după gardul acesteia, în plin câmp. Paznicul se consideră umilit de această situaţie, mai ales că nu are nici o garanţie că a fost reangajat şi nu ştie dacă va primi vreun ban pentru că face de planton pe maidanul din spatele societăţii.

 

Postul său, restructurat, iar apoi scos la concurs

Conflictul de muncă cu accente tragico-comice se petrece la dealerul auto Servunion, concesionar Peugeot pentru judeţele Suceava şi Iaşi.

Gheorghe Stoica, în vârstă de 51 de ani, bărbatul exilat pe câmpul din spatele reprezentanţei Servunion, situată la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, povesteşte că a lucrat timp de trei ani şi trei luni de zile la această societate, ca paznic. Problemele au apărut în vara anului trecut.

„Oficial am fost disponibilizat pe motiv că activitatea de la societate nu mai este foarte profitabilă şi postul meu de paznic s-a restructurat. Problema reală este că am cerut să mi se plătească orele suplimentare, de peste program, şi au vrut să scape de mine. Dovadă în acest sens este că la scurt timp după ce m-au dat afară au dat anunţ că angajează un alt paznic şi au şi făcut-o imediat”, relatează cum s-au petrecut lucrurile bărbatul de 51 de ani.

El nu s-a împăcat cu gândul că nu mai este dorit la Servunion, astfel că şi-a angajat avocat şi a contestat decizia, pe baza argumentelor amintite: disponibilizarea pe motiv de restructurare a postului este falsă, imediat fiind angajat un alt paznic.

 

Bărbatul a câştigat în instanţă şi salariile din perioada concedierii abuzive

Tribunalul Suceava s-a pronunţat recent în cazul său, iar magistraţii i-au dat acestuia dreptate.

„Instanţa admite contestaţia având ca obiect <contestaţie decizie de concediere> formulată de Stoica Gheorghe, în contradictoriu cu intimata SC Servunion SRL”, se arată în decizia din dosarul 8174/86/2010 a Tribunalului Suceava. Mai mult, pe lângă faptul că omul trebuie reprimit la muncă, „instanţa obligă intimata la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat angajatul, de la data emiterii deciziei de concediere, respectiv de la 28 iunie 2010, până la reintegrarea efectivă”.

Aşadar, societatea nu doar că trebuie să îl angajeze pe Stoica, ci să îi dea şi banii în contul salariilor din perioada amintită „cu plata dobânzii legale, calculată la suma reprezentând salariile restante neachitate, până la data pronunţării sentinţei”.

 

Dilemele unui angajat pus să păzească un teren viran

Ieri, bărbatul de 51 de ani s-a prezentat la Servunion pentru a-şi relua postul. Toneta din faţa societăţii, unde îşi desfăşura acesta activitatea, era acum ocupată de un alt angajat. I s-a transmis că locul său de muncă s-a mutat undeva în spate. Surpriză însă, după gardul care delimitează incinta Servunion, pe un teren viran.

„M-au scos afară din societate ca pe un câine. Fără uniformă, fără vreun act, fără o tonetă în care să mă adăpostesc, fără nimic. Am întrebat dacă mi se face un pontaj, dacă semnez o condică de prezenţă, orice care să ateste că sunt la muncă. Mă gândesc că la final de lună o să îmi spună că am stat partea cealaltă de gard, deci nu am muncit şi nu îmi dau nici un ban”, face haz de necaz bărbatul.

El va depune o reclamaţie la Inspectoratul Teritorial de Muncă, în care va reclama actualele condiţii de la locul de muncă.

 

„Nu am făcut decât să respectăm hotărârea instanţei, l-am reîncadrat la opt ore de muncă pe zi”

L-am contactat ieri telefonic pe Cosmin Cuza, directorul general al Servunion, pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la acest scandal.

Acesta susţine că nu face decât să respecte hotărârea judecătorească rămasă definitivă.

„În momentul acesta am trei paznici angajaţi, care acoperă necesităţile din incinta societăţii. Terenul din spate, unde a fost trimis Gheorghe Stoica, este al nostru, avem acolo un hectar de teren şi l-am trimis să păzească acea zonă. Nu am făcut decât să respectăm hotărârea instanţei, l-am reîncadrat la opt ore de muncă pe zi. Condiţiile le-a văzut cum sunt, este liber să rămâne ori să plece”, ne-a declarat Cuza, care admite că relaţiile de muncă cu paznicul nu sunt dintre cele mai bune, însă garantează că nu doreşte să-şi bată joc de acesta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exilat în câmp, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a fi reangajat.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 10 voturi
Exilat în câmp, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a fi reangajat4.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nesimtitii trimis de
(24 mar 2011, 11:20:07
deacum se va purta cu el mai rau ca si cu un caine si il va determina sa isi dea demisia.asa sunt angajatorii!cand iti ceri drepturile te da afara.sa stai 10-12 ore la servici si sa iti dea o mizerie de salar,aproape de minim pe economie si sa nu spui nimic.toate se platesc in viata, exista reversul medaliei.sa nu se gandeasca ca Dumnezeu doarme.si ei au familie si copii si nu se stie ce ajung....
1.1  RE: Nesimtitii trimis de
(24 mar 2011, 11:41:29
-aceeasi situatie se intalneste si la SERVICE PROMT autoserviceul AUTO din SCHEIA patronat de Cozma Ionut. angajatii sun renumerati la 8 ore dar lucreaza si 10-12 ore inclusiv sambata pt care nu sunt platiti. ITM-ul nu prea isi face datoria aspect deloc de neglijat. cat a fost batranul COZMA mai era o regula dar, acuma TEMBELUL de fiusu face ce vrea alaturi de M.U.I.S.T.A de nevastasa.
1.2  RE: Nesimtitii trimis de
(24 mar 2011, 13:43:51
Si cine ii opreste sa plece de acolo?Sa fie bucurosi ca au unde lucra,sunt atatia care ar vrea sa aiba un serviciu si nu ar comenta atat.
1.3  RE: Nesimtitii trimis de
(24 mar 2011, 15:18:49
Pariez ca dupa ce te-ai angaja, la cateva luni ai face la fel ca altii, ai comenta ca locul de munca nu e bun, ca nu sunt conditii bune de lucru, ca patronul e rau, ca, colegii nu sunt cum trebuie etc. In cazul de fata, se vede ca patronul care este iesean, nu prea-si respecta angajatii care-si indraznesc sa-si ceara drepturile ce li se cuvin. Din cate stiu nu e singurul caz de judecata in care a fost implicata firma respectiva. Sugerez reporterilor de la Monitorul de Suceava sa sape pe la ITM mai mult si vor descoperi si alte minuni ale patronului de Iasi.
2.   Super... trimis de
(24 mar 2011, 12:58:05
daca se poarta asa cu oamenii lor cum se poarta cu, clientii? .... foarte urat... o pata neagra pt aceasta firma ca nu stie sa isi gestioneze oamenii....
3.   Bai Ionele! trimis de
(24 mar 2011, 14:13:25
Cum adica ,,cine ii opreste sa plece de acolo'' Pai dupa tine asa functioneaza? nu cumva mai exista si niste legi in romania? Sau tu traiesti in Bahamas?
3.1  RE: Bai Ionele! trimis de
(24 mar 2011, 16:39:26
Singura lege care mai functioneaza in Romania este legea gravitatiei.In rest,toate celelalte,functioneaza in functie de interesele celui care corupe mai mult.
4.   Comentariu trimis de
(24 mar 2011, 20:33:04
Sa-ti fie rusine, Cosmin Cuza!Esti un nesimtit plin de rahatul puterii, care vrea sa umileasca un om.Esti un om fara Dumnezeu, ca toti politicienii, guvernantii, magistratii si majoritatea functionarilor publici.
5.   Cuza-si umfla buza trimis de
(24 mar 2011, 22:25:52
Cuza umbla cu ocaua mica...
5.1  RE: Cuza-si umfla buza trimis de
(25 mar 2011, 06:48:35
Cuza Cosmin nu numai ca isi trateaza clientii cu un sictir total si cu lipsa de respect,tot asa se poarta si cu angajatii pe care inca ii mai are.De aceea nivelul serviciilor oferite se limiteaza la calitatea celor ce inca mai sunt angajati la Servunion.Multi clienti nemultumiti de serviciile oferite de concesionarul Peugeot se adreseaza concurentei aflata doar la 300 de metri mai spre oras.De aceea e bine ca toata lumea sa stie,inclusiv cei ce nu sunt INCA clienti ai firmei de rahat SERVUNION ,sa evite pe viitor sa solicite serviciile de o calitate indoielnica oferite de societatea patronata de Cuza Cosmin .De asemenea tot el sta si in spatele firmei UNIONCARS,firma care vinde in judetul Suceava autovehicole SUZUKI.Avind in vedere ca sus-amintita firma ofera si posibilitatea repararii altor autovehicole decit Peugeot,este bine sa luati in considerare faptul ca pentru alte marci de masini,calificarea angajatilor e ca si inexistenta,precum si dotarile necesare,care lipsesc in mare parte inclusiv pentru marca Peugeot.Luati atitudine fata de acest domn Cuza Cosmin,pe care nu il intereseaza decit profit si altceva nimic.
NU MAI MERGETI SI NU MAI SOLICITATI NICI UN SERVICIU DE LA FIRMA SERVUNION SAU UNIONCARS PATRONATE DE NESIMTITUL DE CUZA!!!!
SUNT DESTULE FIRME IN SUCEAVA IN CARE PUTETI AVEA INCREDERE.
RUSINE NESIMTITULE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei