Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2011 - Anul XVI, nr. 64 (4662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Au fost aprobate primele proiecte sucevene din programul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în cursul zilei de ieri Guvernul României a adoptat prima Hotărâre de Guvern, în baza Planului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, prin care au fost aprobate mai multe proiecte de modernizare a unor drumuri judeţe şi locale din judeţul Suceava. Flutur a declarat că în Hotărârea de Guvern se precizează că au fost adoptaţi indicatorii tehnico-economici pentru proiectele de modernizare a drumurilor judeţene Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani, pe o distanţă de 16,3 kilometri, Suceava – Udeşti – Liteni – Dolhasca, pe o distanţă de aproape 40 de kilometri, şi Grădiniţa – Coşna, pe o distanţă de 13,4 kilometri.

Guvernul a mai aprobat şi proiectele de reabilitare şi modernizare a străzilor şi drumurilor din municipiul Rădăuţi şi din oraşul Liteni. Gheorghe Flutur a spus că aceste proiecte vor fi finanţate prin programul Ministerului Dezvoltării, prin care se intenţionează modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local.

 

Valoarea proiectelor este de 60 de milioane de euro

El a mai precizat că prin acest program, în judeţul Suceava vor mai fi finanţate şi proiectele de modernizare a drumurilor judeţene Frasin – Ostra – Broşteni şi Panaci – Bilbor, precum şi două proiecte pentru modernizarea drumurilor de interes local din oraşele Broşteni şi Frasin. „În judeţul Suceava, peste 200 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local urmează a fi modernizate prin acest program. Această hotărâre cuprinde doar proiectele de peste 25 de milioane de lei, pentru celelalte nefiind nevoie de o aprobare printr-o Hotărâre de Guvern. Vorbim aici despre efortul uriaş făcut de autorităţile judeţene şi locale de a întocmi proiecte şi de a găsi surse financiare. Sunt bucuros că a sosit momentul ca şi municipiul Rădăuţi să beneficieze de fonduri alături de Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului şi alte localităţi”, a declarat Flutur.

El a arătat că prin acest program se vor moderniza peste 100 de kilometri de drumuri judeţene, precum şi 100 de kilometri de drumuri de interes local. „Este cel mai mare program de dezvoltare a infrastructurii judeţului Suceava, care se adaugă programelor europene în derulare. Acestea vor duce la creşterea substanţială a calităţii drumurilor din judeţ, precum şi a legăturilor cu judeţele vecine, în special cu cele din Ardeal”, a precizat Flutur, care a mai spus că valoarea proiectelor din judeţul Suceava prin programul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local depăşeşte suma de 60 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au fost aprobate primele proiecte sucevene din programul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 4 voturi
Au fost aprobate primele proiecte sucevene din programul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene1.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Waw trimis de
(18 mar 2011, 11:51:10
tatie Flutur,la comunale nimic??? ce te face din 10000 de km..sa nu faci si un drum comunal la un primaras PDL????
2.   Oda trimis de
(18 mar 2011, 12:59:25
Va asteptam la Maneuti ptr.a taia panglica la DJ 178F realizat din 2009.
3.   Comentariu trimis de
(18 mar 2011, 14:10:13
Dl.Flutur va asteptam sa asfaltati si drumul judetean Falticeni - Liteni (cel putin pe raza com.Vulturesti e un dezastru)
4.   Drum judetian trimis de
(18 mar 2011, 19:41:42
D-le Flutur cind veniti pe drumul judetian Praxia Risca Slatioara sa va rupeti masina deoarece este reabilitat de 2 ani si acum e tot gauri din cauza remorcilor cu busteni de 40-60 de tone pe un drum care este marcat cu 7,5 tone. Acesti transportatori de ce nu sint pedepsiti ca nu respecta tonajul pe acest drum judetian,acum aceste remorci transporta si pe drumurile comunale mergind la societatile de debitare a bustenilor.Acum e timpul cind se distrug toate drumurile de desghetul de primavara.Cine ia masuri de reparatii?
5.   Si noi vrem! trimis de
(19 mar 2011, 00:45:17
Drumul judetean Tarnita-Holda, care face legatura cu D.N.17B V.Dornei-P. Neamt, are mare nevoie de reabilitare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei